Αντετοκούνμπο για την εντυπωσιακή νίκη επί των Σέλτικς: «Το είχαμε ανάγκη αυτό!» (vid)

Αντετοκούνμπο για την εντυπωσιακή νίκη επί των Σέλτικς: «Το είχαμε ανάγκη αυτό!» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:08 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 12.01.2024

Μετά από αρκετές μέρες ο ενθουσιασμός επέστρεψε στα πρόσωπα των Μιλγουόκι Μπακς και ειδικά σε αυτό του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Και πως να μην επέστρεφε, αφού νίκησαν με 33 πόντους διαφορά την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Είχαν χάσει τις τελευταίες τέσσερις από τις πέντε αναμετρήσεις στο ξεκίνημα του 2024, ενώ και το τελείωμα του 2023 δεν ήταν δα και ιδανικό για τους Μιλγουόκι Μπακς. Χρειάζονταν κάτι δυνατό που θα ανέτρεπε την... βυθισμένη ψυχολογία τους και επέλεξαν την κατάλληλη στιγμή για να αναθαρρήσουν. 

Το έκαναν απέναντι στην ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το ΝΒΑ, τους Μπόστον Σέλτικς. Τους φιλοξένησαν στο Fiserv Center εκεί όπου τους ανάγκασαν να παραδοθούν από τα πρώτα λεπτά και τελικά τους νίκησαν με το επιβλητικό 132-102

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος είχε δείξει τι δυσφορία του για τις επιδόσεις των Ελαφιών εδώ και μέρες, αυτή τη φορά «πήραμε κάτι που χρειαζόμασταν πολύ», είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης και δεν αναφερόταν μόνο στη νίκη, αλλά και στον τρόπο που αυτή κατακτήθηκε. 

«Ο τρόπος που παίξαμε στα τελευταία παιχνίδια μας έδωσε κίνητρο», πρόσθεσε ο Γιάννης ενώ δεν αγνόησε και το πλεονέκτημα που τους έδωσε το πρόγραμμα «και οι δύο μέρες που είχαμε για να ξεκουραστούμε». 

Κατά τα άλλη, «ήμασταν πιο επιθετικοί και συγκεντρωμένοι. Έχοντας τέσσερις ήττες στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια, αλλά και έχοντας μείνει πίσω με μεγάλη διαφορά στο πρώτο μέρος του αγώνα κόντρα στους Τζαζ στην έδρα μας, είδαμε το VIDEO και καταλάβαμε όλοι ότι έπρεπε να παίξουμε καλύτερα αυτή τη φορά». 

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πρόλαβε μέσα σε 9'' να πάρει τεχνική ποινή, αλλά δημιούργησε και highlights (vid)
NBA

09:13 - 12.01.2024

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πρόλαβε μέσα σε 9'' να πάρει τεχνική ποινή, αλλά δημιούργησε και highlights (vid)

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πήρε χρόνο συμμετοχής, όταν μπήκε στο ματς αποθεώθηκε με standing ovation από τους φιλάθλους των Μιλγουόκι Μπακς, αλλά μόλις πάτησε παρκέ, πήρε τεχνική ποινή για flopping. Στη συνέχεια δημιούργησε όμορφες φάσεις και έκανε πολύ καλό παιχνίδι.

Επίσης, «ο Λίλαρντ ήταν πιο επιθετικός, εγώ πήγαινα προς το καλάθι πιο αποφασιστικά, στην άμυνα βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο. Ξέραμε ότι οι Σέλτικς είχαν παίξει ματς το προηγούμενο βράδυ και μάλιστα είχαν πάει στην παράταση με την Μινεσότα. Ξέραμε ότι έπρεπε να βγάλουμε ενέργεια και το κάναμε. Ξέραμε ότι οι Σέλτικς σουτάρουν πολλά τρίποντα και προσπαθήσαμε να τους στείλουμε στην ρακέτα ή σε σουτ μέσης απόστασης. Είναι καλό αυτό που έγινε. Η ομάδα πρέπει να είναι πιο ενεργοποιημένη. Δεν χρειάζεται να παίζουμε με καλή ομάδα για να την σεβαστούμε. Πρέπει να το κάνουμε κάθε βράδυ». 

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπασκόνια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!