Ο Αντετοκούνμπο δεν χαρίστηκε στους Ουόριορς και οι Μπακς νίκησαν απόντως του Στέφεν Κάρι (vids)
i

© photo by Patrick McDermott / Getty Images / Ideal Images

Ο Αντετοκούνμπο δεν χαρίστηκε στους Ουόριορς και οι Μπακς νίκησαν απόντως του Στέφεν Κάρι (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:36 - 14.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:57 - 14.01.2024

Στο Μιλγουόκι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνάντησε τον Στέφεν Κάρι, αλλά δεν τον αντιμετώπισε κιόλας. Ο σούπερ σταρ των Ουόριορς δεν αγωνίστηκε και έτσι ο Greek Freak δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να προσφέρει στους Μπακς την 27η νίκη τους (129-118) σε σύνολο 39 αγώνων στην κανονική διάρκεια του NBA.

Οι μέρες που μία νίκη επί των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς προϋπέθετε ειδική πνευματική προετοιμασία και όταν αυτή ερχόταν αποτελούσε θέμα συζήτησης, έχουν περάσει. 

Πλέον, η ομάδα που κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα από το 2015 έως το 2022 και δημιούργησε ένα σύνολο σε επίπεδο Δυναστείας, απλώς προσπαθεί μπας και καταφέρει να μπει στα Play Offs. Ειδικά από τη στιγμή που τα ξημερώματα της Κυριακής (14/1), λίγες ώρες μετά τη νίκη τους στο Σικάγο, εμφανίστηκαν στο Μιλγουόκι χωρίς να είναι διαθέσιμος για αγωνιστική δράση ο Στέφεν Κάρι, οι Μπακς δεν είχαν καμία όρεξη να... πισωγυρίσουν. 

Μετά την επιβλητική τους νίκη (με 33 πόντους διαφορά) επί των Μπόστον Σέλτικς, τα Ελάφια με μεγάλο πρωταγωνιστή (και πάλι) τον Γιάννη Αντετοκούνμπο νίκησαν τους Πολεμιστές με 129-118

Ο Greek Freak τελείωσε την αναμέτρηση με 33 πόντους και με καταλυτική παρουσία στην τελευταία περίοδο όταν και η ομάδα του ξεκαθάρισε τη θέση της και εν τέλει πήρε αυτό που ζητούσε: Την 27 νίκη της σε σύνολο 39 αγώνων. Την ίδια ώρα που οι Ουόριορς πλέον έχουν τρεις παραπάνω ήττες απ' ότι νίκες (18-21) και η θέση τους στην κατάταξη της Δύσης ολοένα και υποβαθμίζεται. 

Για το Μιλγουόκι, πέραν του Αντετοκούνμπο, όλοι οι υπόλοιποι λειτούργησαν αρμονικά. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ σταμάτησε στους 27 πόντους, ενώ ο Κρις Μίντλετον ολοκλήρωσε την ηγετική τριάδα των νικητών. Έκανε σπουδαία εμφάνιση με 24 πόντους αστοχώντας μόνο σε τρία σουτ από όσα αποφάσισε να πάρει πάνω του (10/13). 

Αυτός πάντως που κέρδισε μερικά έξτρα χειροκροτήματα ήταν ο rookie Αντρέ Τζάκσον, ο οποίος έκανε και το πρώτο double double της καριέρας του: 10 πόντοι, 10 ριμπάουντ σε 27'32'' χρόνο συμμετοχής. 

Από την άλλη πλευρά, το Γκόλντεν Στέιτ, που εκτός του Στέφεν Κάρι, ο οποίος πήρε το... ρεπό του, δεν αγωνίστηκε ούτε ο Κρις Πολ (κάταγμα στο χέρι), μηδέ ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος δεν έχει επιστρέψει ακόμα από την τιμωρία του για τις απαράδεκτες συμπεριφορές του προς τους αντιπάλους. 

H χήρα του Στιβ Τζομπς πουλάει τους Ουίζαρντς, αλλά o Έλληνας μεγαλομέτοχός τους συνεχίζει τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων
NBA

14:47 - 13.01.2024

H χήρα του Στιβ Τζομπς πουλάει τους Ουίζαρντς, αλλά o Έλληνας μεγαλομέτοχός τους συνεχίζει τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων

Η Λορίν Πάουελ, η πάμπλουτη επιχειρηματίας και χήρα του ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, αναζητά επενδυτή για να του μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της στους οργανισμούς των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (NBA) και Ουάσινγκτον Κάπιταλς (NHL). O πρόεδρος αυτών, ελληνικής καταγωγής, Τεντ (Θεόδωρος) Λιόνσις, συνεχίζει πάντως να σκέφτεται την επένδυση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων για το νέο γήπεδο.

Ο δικός τους rookie πάντως, ο Μπραντίν Ποντζιέμσκι έκανε ένα πολύ παραγωγικό ματς και είχε 23 πόντους με 10/14 σουτ, ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ. Επίσης, ο Τζόναθαν Κουμίνγκα ερχόμενος από τον πάγκο έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 28 πόντους, ενώ ο Κλέι Τόμπσον είχε 21. Έβαλε 6 τρίποντα, αλλά σε 17 προσπάθειες.