Οι Μπουλς προσπάθησαν να τιμήσουν την ομάδα του '96, ο Τζόρνταν έλειπε και οι φίλαθλοι έβριζαν τον Κράουζε παρουσία της χήρας του
i

© photo by Jamie Sabau / Getty Images / Ideal Images

Οι Μπουλς προσπάθησαν να τιμήσουν την ομάδα του '96, ο Τζόρνταν έλειπε και οι φίλαθλοι έβριζαν τον Κράουζε παρουσία της χήρας του

Γιώργος Γαβριλάκης 15:58 - 13.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 13.01.2024

Στο ημίχρονο του αγώνα των Μπουλς με τους Ουόριορς, η ομάδα του Σικάγο είχε οργανώσει μία τελετή προς τιμήν της ομάδας του 1996. Μόνο που ο Μάικλ Τζόρνταν απουσίαζε, όπως και οι Σκότι Πίπεν και Ντένις Ρόντμαν, ενώ το μίσος των φιλάθλων για τον GM εκείνης της εποχής, παραμένει ζωντανό, αν και Τζέρι Κράουζε έχει πεθάνει. Η χήρα του, ήταν στο γήπεδο και έκλεγε με αυτά που άκουγε για τον εκλιπών σύντροφό της.

Η ιδέα τους δημιουργήθηκε με κίνητρα τιμής και συμπάθειας, μόνο που εξελίχθηκε σε μία τραγωδία που μπορεί να ειπωθεί, αλλά με λόγια υποκρισίας και μίσους. Οι Σικάγο Μπουλς είχαν αποφασίσει εδώ και καιρό, να διοργανώσουν μία σειρά από τελετές υπό τον τίτλο Honor of Rings. Βραδιές αφιερωμένες στις θρυλικές ομάδες που κατέκτησαν τα πρωταθλήματα της δεκαετίας του 90'. 

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/1) είχαν επιμεληθεί το πρόγραμμα για να τιμήσουν την ομάδα του 1996. Στο γήπεδο εμφανίστηκε ο κόουτς Φιλ Τζάκσον, ο Τόνι Κούκοτς, αλλά και ο Στιβ Κερ, ο οποίος εδώ και χρόνια είναι προπονητής των Ουόριορς και έτσι κι αλλιώς θα ήταν εκεί. Δεν εμφανίστηκαν όμως, τα μεγάλα αστέρια. Κατ' αρχάς, γιορτή για εκείνη την ομάδα και εκείνη την πορεία χωρίς τον Μάικλ Τζόρνταν δεν νοείται. Κι όμως, ο MJ δεν ήταν εκεί. Ούτε ο Σκότι Πίπεν, μηδέ ο Ντένις Ρόντμαν

Προσπάθησαν όλοι να ξεπεράσουν αυτό το... ατόπημα, αλλά όταν ήρθε η ώρα να αναφερθούν στον General Manager της ομάδας -εκείνης την εποχής-, Τζέρι Κράουζε, τα πράγματα εκτραχύνθηκαν. Άρχισαν οι αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους, που ήταν τόσο έντονες που η χήρα του που ήταν παρούσα άρχισε να βάζει τα κλάματα με αυτά που άκουγαν τα αυτιά της. 

Ο Κράουζε ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε τη Δυναστεία των Μπουλς, στηρίζοντάς την πάνω στο φαινόμενο του Μάικλ Τζόρνταν, μόνο που στη συνείδηση του κόσμου -ειδικά μετά την προβολή του Last Dance από το Netflix- ήταν ο λόγος που η ομάδα αυτή διαλύθηκε πρόωρα και πριν φθάσει στο πικ των δυνατοτήτων της. 

Πρόκειται για τον GM που χρεώθηκε μεγάλο μέρος της επιτυχίας και το μεγαλύτερο μερίδιο της... διάλυσης. Ήταν ο ιθύνον νου από το 1983 μέχρι το 2003 και πέθανε το 2017 σε ηλικία 77 ετών. 

H χήρα του Στιβ Τζομπς πουλάει τους Ουίζαρντς, αλλά o Έλληνας μεγαλομέτοχός τους συνεχίζει τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων
NBA

14:47 - 13.01.2024

H χήρα του Στιβ Τζομπς πουλάει τους Ουίζαρντς, αλλά o Έλληνας μεγαλομέτοχός τους συνεχίζει τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων

Η Λορίν Πάουελ, η πάμπλουτη επιχειρηματίας και χήρα του ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, αναζητά επενδυτή για να του μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της στους οργανισμούς των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (NBA) και Ουάσινγκτον Κάπιταλς (NHL). O πρόεδρος αυτών, ελληνικής καταγωγής, Τεντ (Θεόδωρος) Λιόνσις, συνεχίζει πάντως να σκέφτεται την επένδυση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων για το νέο γήπεδο.

Μετά το τέλος του αγώνα και μετά το τέλος της αναμέτρησης που είχε για νικητές τους Ουόριορς, ο Στιβ Κερ αναφέρθηκε κυρίως για το όσα είδαν τα μάτια του και άκουσαν τα αυτιά του στο ημίχρονο. 

«Είναι ντροπιαστικό, απολύτως ντροπιαστικό. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι καταρρακωμένος για την Θέλμα και για την οικογένεια Κράουζε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι κάποιοι φίλαθλοι συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Δεν το έκαναν όλοι και αυτό θέλω να το πω», δήλωσε και κατέληξε «είτε συμπαθούσες τον Τζέρι είτε όχι, είτε διαφωνούσες με τις αποφάσεις που πήρε, είτε συμφωνούσες, ήμασταν εδώ για να γιορτάσουμε γι' αυτή την ομάδα. Ο Τζέρι έκανε σπουδαία δουλειά χτίζοντας ένα τρομερό σύνολο παικτών. Η βραδιά ήταν γιορτινή και αφορούσε την χαρά και την αγάπη που μοιράστηκε η ομάδα με την πόλη».