O Γιόκιτς έβαλε στον σωστό δρόμο τους Νάγκετς - Σημάδια... ζωής για τους Ουόριορς, μεγάλες νίκες για Πέισερς, Κλίπερς (vids)

O Γιόκιτς έβαλε στον σωστό δρόμο τους Νάγκετς - Σημάδια... ζωής για τους Ουόριορς, μεγάλες νίκες για Πέισερς, Κλίπερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:01 - 13.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:04 - 13.01.2024

To πρώτο triple double του Νίκολα Γιόκιτς για το 2024 οδήγησε τους Νάγκετς στη νίκη (125-113) επί των Πέλικανς. Στο Σικάγο, οι Ουόριορς επικράτησαν με το εντυπωσιακό 140-131, ενώ οι Πέισερς πήραν σπουδαία νίκη στην Ατλάντα. Το ίδιο και οι Κλίπερς στο Μέμφις (128-119) - Όλα τα αποτελέσματα από τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/1).

Στο Ντένβερ, ο Νίκολα Γιόκιτς δεν επέτρεψε στους Πέλικανς να προσεγγίσουν μία πιθανή επιτυχία τους. Οι Νάγκετς προέρχονταν από ήττα στη Γιούτα, αλλά τώρα που επέστρεψαν στη βάση τους ο Joker προστάτευσε την έδρα και την τιμή των Σβόλων. 

Έκανε το πρώτο του triple double για του 2024, καθώς στα προηγούμενα πέντε ματς του νέου έτους δεν είχε φθάσει σε «τριπλά» επίπεδα. Αυτή τη φορά όμως, με 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 14 ασίστ οδήγησε τους πρωταθλητές NBA στη νίκη με 125-113

Είχε για άμεσους συνεργάτες του δύο συμπαίκτες του, που έβαλαν 20 πόντους. Τον Τζαμάλ Μάρεϊ και τον Μάικ Πόρτερ Τζούνιορ, την ίδια ώρα που από τους φιλοξενούμενους μόνο ο Ζάιον Ουίλιαμσον ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και προσέφερε στους Πέλικανς 30 πόντους -που δεν ήταν βέβαια αρκετοί για να κάνουν την διαφορά. 

Στο Σικάγο, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έδειξαν -για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν- ένα μεγάλο μέρος της ποιότητάς του. Παρά το γεγονός ότι είχαν ελλείψεις (Κρις Πολ, Ντρέιμοντ Γκριν, Γκάρι Πέιτον ΙΙ) και έβαλαν 140 πόντους στους Σικάγο Μπουλς και τους νίκησαν με 140-131

Ο Κλέι Τόμπσον ήταν πρώτος σκόρερ με 30 πόντους και επτά τρίποντα, ενώ έξι έβαλε ο Στέφεν Κάρι και έφθασε συνολικά τους 27 πόντους. Επίσης, ο Τζόναθαν Κουμίνγκα, ο οποίος φιγουράρει σε πολλά σενάρια ανταλλαγής (τα περισσότερα αφορούν τον Πασκάλ Σιάκαμ των Τορόντο Ράπτορς), ήρθε από τον πάγκο και πρόσθεσε 24 πόντους με 9/12 τρίποντα. Εκ των οποίων 4/4 ήταν για σουτ τριών πόντων. 

Για τους Μπουλς η έντονη παρουσία των ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (39 πόντοι), Ζακ ΛαΒίν (25 πόντοι) και Κόμπι Ουάιτ (25 πόντοι) τους οδήγησε στην επίθεση, αλλά τους... κατέστρεψε στη άμυνα. 

Στην Ατλάντα, οι Πέισερς επιβεβαίωσαν την ποιότητά τους και συνεχίζουν να μαζεύουν νίκες (126-108) παρά την απουσία του τραυματία All-Star τους, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον. Οι Μπάντι Χιλντ και Όμπι Τόπιν ήρθαν από τον πάγκο για να βάλουν από 18 πόντους, ενώ άλλοι έξι παίκτες τελείωσαν με διψήφιο αριθμό στην επιθετική παραγωγή. 

Συνεργάστηκαν όλοι ιδανικά, εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία του Τρέι Γιανγκ (13 πόντοι με 4/17 σουτ) κι έτσι οι 29 πόντοι του ΝτεΖούντε Μάρεϊ, πέρασαν και δεν... ακούμπησαν. 

Ο Βεζένκοφ επέστρεψε στην ολιγόλεπτη συμμετοχή με ρεκόρ, αλλά οι Κινγκς παραδόθηκαν στη Φιλαδέλφεια (vids)
NBA

08:14 - 13.01.2024

Ο Βεζένκοφ επέστρεψε στην ολιγόλεπτη συμμετοχή με ρεκόρ, αλλά οι Κινγκς παραδόθηκαν στη Φιλαδέλφεια (vids)

Σε οκτώ λεπτά δράσης με τους Σακραμέντο Κινγκς ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε 5 επιθετικά ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας) και έβαλε ένα από τα πέντε σουτ που επιχείρησε, αλλά αγωνίστηκε μόνο στο διάστημα που το ματς είχε κριθεί και οι Σίξερς είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους πολύ ώρα πριν φθάσουν στην τελική νίκη με 112-93.

Στο τοπικό ντέρμπι της Φλόριντα, οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Ορλάντο Μάτζικ με 99-96, ενώ στο Σαν Αντόνιο οι Σάρλοτ Χόρνετς είδαν τον ΛαΜέλο Μπολ να επιστρέφει από τον τραυματισμό του, να βάζει 28 πόντους, αλλά η ομάδα του έχασε από τους Σπερς με 36 πόντους διαφορά (135-99). Σε ένα ακόμα ματς που τα Σπυρούνια είδα τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά να... αναπτύσσεται και να κάνει ένα ακόμα double double: 26 πόντοι, 11 ριμπάουντ.