Μεγάλη νίκη των Θάντερ στο Μαϊάμι - O Ουεμπανιαμά έκανε το πρώτο του triple double, νέες ήττες για Σίξερς και Νάγκετς (vids)
i

© photo by Rich Storry / Getty Images / Ideal Images

Μεγάλη νίκη των Θάντερ στο Μαϊάμι - O Ουεμπανιαμά έκανε το πρώτο του triple double, νέες ήττες για Σίξερς και Νάγκετς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:23 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:30 - 11.01.2024

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ μετά την επιτυχία τους στην έδρα των Μαϊάμι Χιτ απέχουν μία νίκη μακριά από την κορυφή της Δύσης. Οι Σπερς νίκησαν στο Ντιτρόιτ (130-108) με τον Βικτόρ Ουεμπανιά να κάνει την πρώτη του τριπλή επίδοση και μάλιστα σε 21 λεπτά συμμετοχής! Οι Τζαζ νίκησαν τους πρωταθλητές Νάγκετς και οι Χοκς επιβλήθηκαν στην παράταση των Σίξερς.

Την μέρα που οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς έχασαν στη Βοστώνη, σχεδόν ταυτόχρονα άρχισε να αμφισβητείται και η πρωτοπορία τους στη Δύση. Ναι μεν ακόμα συνεχίζουν να έχουν το καλύτερο ρεκόρ της περιφέρειας (26-11), αλλά πλέον νοιώθουν την ανάσα των Θάντερ στον σβέρκο τους. 

Η ομάδα της Οκλαχόμα βρέθηκε στο Μαϊάμι και επικράτησε των Χιτ με 128-120. Έτσι κατάφερε να πάρει την 25η νίκη της σε σύνολο 36 αγώνων, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκονται ένα βήμα μακριά από το Νο 1. 

Μάλιστα, εκτός των Τίμπεργουλβς, ηττήθηκαν και οι πρωταθλητές Νάγκετς. Επισκέφτηκαν την Γιούτα και οι Τζαζ με πρωταγωνιστές του Λάουρι Μάρκανεν και Τζόρνταν Κλάρκσον έφθασαν στο υπέρ τους 124-111. Άρα, οι Σβόλοι που πλέον έχουν ρεκόρ 26-13 υποχωρούν σε σχέση με τους Θάντερ και απειλούνται από τους Λ.Α. Κλίπερς που μετά τη νίκη τους επί των Τορόντο Ράπτορς βρίσκονται δύο νίκες μακριά από την... παρέα του Νίκολα Γιόκιτς. Και οι Σακραμέντο Κινγκς ακολουθούν, ομοίως οι Πέλικανς και οι Μάβερικς. 

Στην Ανατολή, οι Σίξερς υπέστησαν άλλη μία ήττα, την τρίτη διαδοχική τους και η απουσία του Τζοέλ Εμπίντ, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται εκτός με πρησμένο γόνατο, είναι καταδικαστική γι' αυτούς. Οι Ατλάντα Χοκς την εκμεταλλεύτηκαν και τους νίκησαν με 139-132 στην παράταση, παίρνοντας από τρεις παίκτες τουλάχιστον 25 πόντους. Τόσους έβαλαν οι ΝτεΖούντε Μάρεϊ και Τζέιλεν Τζόνσον, ενώ 28 πόντους και 11 ασίστ είχε ο Τρέι Γιανγκ. 

Με άνεση, χάρη και χωρίς τον Βεζένκοφ οι Κινγκς διέλυσαν τους Χόρνετς στη Σάρλοτ
NBA

08:21 - 11.01.2024

Με άνεση, χάρη και χωρίς τον Βεζένκοφ οι Κινγκς διέλυσαν τους Χόρνετς στη Σάρλοτ

Οι Σακραμέντο Κινγκς δεν είχαν κανένα πρόβλημα να νικήσουν στην έδρα των Χόρνετς και το τελικό σκορ ήταν επιβλητικό: 123-98. Πρώτος σκόρερ για τους Βασιλιάδες ήταν ο Κίγκαν Μάρεϊ με 25 πόντους, ενώ χρησιμοποίησαν τους 14 από τους 15 παίκτες της αποστολής τους. Μόνο ο Σάσα Βεζένκοφ δεν πήρε χρόνο!

Στο μεταξύ, οι δύο ομάδες με το χειρότερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα, οι Ντιτρόιτ Πίστονς και οι Σαν Αντόνιο Σπερς συναντήθηκαν και το παιχνίδι σε αγωνιστικό ομαδικό επίπεδο δεν είχε ιδιαίτερο σασπένς. Τα Σπυρούνια επικράτησαν με 130-108, αλλά ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά «σημάδεψε» την αναμέτρηση με την προσωπική του παρουσία -όπως κάνει σε μόνιμη βάση. 

Ο 20χρονος Γάλλος, No 1 του Draft, έκανε το πρώτο triple double της καριέρας του. Είχε 16 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ, αλλά το εντυπωσιακότερο όλων ήταν ότι η επίδοσή του αυτή καταγράφηκε σε 21 λεπτά συμμετοχής!