Το Νο 1 της Ανατολής νίκησε τους πρωτοπόρους της Δύσης: Οι Σέλτικς είναι τα αφεντικά! (vids)
i

© photo by Maddie Meyer / Getty Images / Ideal Images

Το Νο 1 της Ανατολής νίκησε τους πρωτοπόρους της Δύσης: Οι Σέλτικς είναι τα αφεντικά! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:55 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:59 - 11.01.2024

Στη Βοστώνη, οι Σέλτικς που οδηγούν την κούρσα στην Ανατολή συνάντησαν τους Τίμπεργουλβς που έχουν το καλύτερο ρεκόρ στη Δύση. Και ο Τζέισον Τέιτουμ έβαλε 45 πόντους, 14 στην τέταρτη περίοδο και 12 στο έξτρα πεντάλεπτο, μέχρι τη νίκη των Κελτών με 127-120.

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς είχαν να νικήσουν χρόνια και ζαμάνια στη Βοστώνη. Την τελευταία φορά που τα κατάφεραν είχαν για αστέρι τους τον Κέβιν Γκαρνέτ και το ημερολόγιο ήταν γυρισμένο στις σελίδες του 2007. Πλέον, δείχνουν να έχουν τη δυναμική για να νικήσουν τον οποιονδήποτε. Άλλωστε, είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρη τη Δύση. Οι Σέλτικς όμως, δεν αστειεύονται και δεν τους επέτρεψαν να «επιβιώσουν» στo TD Garden

Νίκησαν στο έξτρα πεντάλεπτο με 127-120 και ο Τζέισον Τέιτουμ έκανε μία τρομερή εμφάνιση. Έβαλε 45 πόντους και μάλιστα τους 26 εξ αυτών τους σημείωσε στην τέταρτη περίοδο και στην παράταση. Έτσι οι Κέλτες επικράτησαν για 18η συνεχόμενη φορά στην έδρα τους και αυτό αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του ιστορικού οργανισμό από την Μασαχουσέτη. 

Πέραν του Τέιτουμ, ο Τζέιλεν Μπράουν ήταν επίσης ασταμάτητος και με 35 πόντους και 11 ριμπάουντ καθόρισε το παιχνίδι της ομάδας του. Από εκεί και πέρα, η απουσία του Κρίσταπς Πορζίνγκις φάνηκε απέναντι στους ψηλούς της Μινεσότα, αλλά δεν ήταν καταδικαστική. 

Η περιφέρεια των Σέλτικς λειτούργησε στα κρίσιμα σημείο και ο Τζρου Χόλιντεϊ ναι μεν περιορίστηκε στους 12 πόντους, αλλά έβαλε ένα κρίσιμο τρίποντο (26'' πριν το τέλος του τέταρτους δωδεκαλέπτου) που επέτρεψε στους Σέλτικς να μην τη... πατήσουν. Κι όταν ξεκίνησε το έξτρα πεντάλεπτο ο Τέιτουμ δεν χαρίστηκε στους αντιπάλους του. 

Για τους Τίμπεργουλβς, ο Άντονι Έντουαρντς είχε 29 πόντους και ο Καρλ Άντονι-Τάουνς πρόσθεσε 25 και «κατέβασε» 13 ριμπάουντ. Οι Λύκοι πλέον έχουν ρεκόρ 26-11, δηλαδή μόνο μία νίκη παραπάνω από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που απειλούν και διεκδικούν το Νο 1 της Δύσης. 

Με άνεση, χάρη και χωρίς τον Βεζένκοφ οι Κινγκς διέλυσαν τους Χόρνετς στη Σάρλοτ
NBA

08:21 - 11.01.2024

Με άνεση, χάρη και χωρίς τον Βεζένκοφ οι Κινγκς διέλυσαν τους Χόρνετς στη Σάρλοτ

Οι Σακραμέντο Κινγκς δεν είχαν κανένα πρόβλημα να νικήσουν στην έδρα των Χόρνετς και το τελικό σκορ ήταν επιβλητικό: 123-98. Πρώτος σκόρερ για τους Βασιλιάδες ήταν ο Κίγκαν Μάρεϊ με 25 πόντους, ενώ χρησιμοποίησαν τους 14 από τους 15 παίκτες της αποστολής τους. Μόνο ο Σάσα Βεζένκοφ δεν πήρε χρόνο!

Την ίδια ώρα στην Ανατολή, μετά τις συνεχόμενες ήττες των Μιλγουόκι Μπακς και των Φιλαδέλφεια Σίξερς, οι Μπόστον Σέλτικς με την επίδοσή τους στο 29-8 απομακρύνονται και πλέον θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για να ολοκληρώσουν την regular season με το καλύτερο ρεκόρ που προσφέρει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς του ΝΒΑ

🔴 Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μονακό και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!