Με άνεση, χάρη και χωρίς τον Βεζένκοφ οι Κινγκς διέλυσαν τους Χόρνετς στη Σάρλοτ
i

© photo by Jared C. Tilton / Getty Images / Ideal Images

Με άνεση, χάρη και χωρίς τον Βεζένκοφ οι Κινγκς διέλυσαν τους Χόρνετς στη Σάρλοτ

Γιώργος Γαβριλάκης 08:21 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:24 - 11.01.2024

Οι Σακραμέντο Κινγκς δεν είχαν κανένα πρόβλημα να νικήσουν στην έδρα των Χόρνετς και το τελικό σκορ ήταν επιβλητικό: 123-98. Πρώτος σκόρερ για τους Βασιλιάδες ήταν ο Κίγκαν Μάρεϊ με 25 πόντους, ενώ χρησιμοποίησαν τους 14 από τους 15 παίκτες της αποστολής τους. Μόνο ο Σάσα Βεζένκοφ δεν πήρε χρόνο!

Μιας και επέστρεψαν στις νίκες λίγες ώρες πριν στο Ντιτρόιτ, οι Σακραμέντο Κινγκς σκέφτηκαν πως θα ήταν καλό να διατηρήσουν αυτόν τον ρυθμό στο ταξίδι τους στη Σάρλοτ. Και τα κατάφεραν με τρόπο επιβλητικό, με τελικό σκορ επί των Χόρνετς το 123-98 και με πρώτο σκόρερ τον Κίγκαν Μάρεϊ (25 πόντοι). 

Ο νεαρός φόργουορντ μαζί με τον Ντομάντας Σαμπόνις (24 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι της αναμέτρησης που εξελίχθηκε με ευκολία για τους Καλιφορνέζους και έτσι ο κόουτς Μάικ Μπράουν χρησιμοποίησε ένα «ανοικτό» rotation δεκατεσσάρων παικτών και μόνο ένας δεν αγωνίστηκε καθόλου. Αυτός ο ένας, ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ

Ο τέως φόργουορντ του Ολυμπιακού και MVP της EuroLeague για τη σεζόν 2023-24, εσχάτως έχει χάσει εντελώς ακόμα και εκείνον τον ρόλο των 10-15 λεπτών που είχε σχεδόν καθιερωθεί στο ξεκίνημα της σεζόν. Πλέον, από τον... ερχομό του 2024, έχει αγωνιστεί μόνο στην βαριά εντός έδρας ήττα από την Νέα Ορλεάνη, όταν είχε 11 πόντους σε 21 λεπτά και δεν έχει αγωνιστεί καθόλου στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια εντός του Ιανουαρίου. 

Κόντρα στους Χόρνετς, που αγωνίστηκαν για μία ακόμα φορά με... μισή ομάδα (χωρίς τους ΛαΜέλο Μπολ, Γκόρντον Χέιγουορντ, Πι Τζέι Ουάσινγκτον και Μαρκ Ουίλιαμς) πέραν του ότι οι βασικοί ξεκουράστηκαν και μόνο ο Κίγκαν Μάρεϊ έπαιξε πάνω από 30 λεπτά, τραυματίστηκε στο πρώτο λεπτό του αγώνα και ο Κέβιν Χέρτερ

Ο Μαλίκ Μονκ κάλυψε το κενό του, ενώ από τον πάγκο έξι παίκτες αγωνίστηκαν πάνω από 13 λεπτά. Ο Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον παραμένει η τελευταία εναλλακτική των Κινγκς για τις θέσεις των φόργουορντ και ουσιαστικά είναι ο παίκτης που έχει... φάει τον χρόνο του Βεζένκοφ. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μονακό και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!