Αντετοκούνμπο: «Όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός» (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

Facebook / Giannis Antetokounmpo

Αντετοκούνμπο: «Όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός» (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:30 - 13.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 13.09.2023

Απαντήσεις για τα συναισθήματά του ως προς την καταγωγή του έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, τονίζοντας ότι στο τέλος της ημέρας όλοι γνωρίζουν ότι είναι Νιγηριανός.

Εξόχως ενδιαφέροντα αποδεικνύονται τα όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε ένα από τα πιο γνωστά podcast στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, «48 minutes», καθώς μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και δεν είχε κανένα πρόβλημα να απαντήσει σχετικά με το πώς νιώθει για το θέμα της καταγωγής του.

Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ κλήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το θέμα των συγκρίσεων για το στυλ παιχνιδιού του και αν τελικά μοιάζει περισσότερο με τον Χακίμ Ολάζουον, τόσο για τον τρόπο που αγωνίζεται, όσο και για τη νιγηριανή καταγωγή του, την οποία έχει και ο θρύλος του ΝΒΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σχολίασε ότι ναι μεν έχει αγωνιστεί με την Ελλάδα και έχει γεννηθεί στη χώρα μας, ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα είναι Νιγηριανός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές. Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του», είπε στο πρώτο μέρος της συνέντευξης και συμπλήρωσε: 

Σε καλή κατάσταση ο Αντετοκούνμπο - Επέστρεψε στις προπονήσεις των Μπακς χωρίς δεμένο πόδι
NBA

09:55 - 13.09.2023

Σε καλή κατάσταση ο Αντετοκούνμπο - Επέστρεψε στις προπονήσεις των Μπακς χωρίς δεμένο πόδι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανυπομονεί για τη νέα σεζόν και ξεκίνησε προπονήσεις στο γυμναστήριο των Μπακς. Τι έγραψε σε ποστάρισμά του ο Έλληνας σούπερ σταρ του Μιλγουόκι.

«Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός».