Απίστευτες καταγγελίες από τον Νούρκιτς για την εθνική Βοσνίας: «Είμαστε τσίρκο, πάμε στο γήπεδο με ταξί»

Απίστευτες καταγγελίες από τον Νούρκιτς για την εθνική Βοσνίας: «Είμαστε τσίρκο, πάμε στο γήπεδο με ταξί»

Sportal newsroom 11:04 - 15.08.2023

«Λάβρος» ο Γιουσούφ Νούρκιτς, που... ξέσπασε για την κατάσταση που επικρατεί στην εθνική ομάδα της Βοσνίας, την οποία χαρακτήρισε τσίρκο, καλώντας την ομοσπονδία να αναλάβει δράση.

Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη αγωνίζεται στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων και θα περίμενε κανείς πως το μυαλό όλων θα ήταν καθαρά στο αγωνιστικό σκέλος. Όμως μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα, καθώς οι Βόσνιοι έχουν σημαντικά εξωαγωνιστικά θέματα να λύσουν.

Η οικονομική κατάσταση στην ομοσπονδία αποτελεόι μείζον θέμα και επηρεάζει άμεσα την εθνική ομάδα της χώρας, κάτι που φάνηκε και από τα λόγια των πλέον αρμοδίων. Οι Γιουσούφ Νούρκιτς, Ντζάναν Μούσα και Μίραλεμ Χαλίλοβιτς μιλησαν για την κατάσταση που επικρατεί, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις.

Ο σέντερ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στην εθνική ομάδα, φέρνοντας την ομοσπονδία, αλλά και την πολιτική ηγεσία της χώρας προ των ευθυνών τους. «Είμαστε ενωμένοι για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα τα τελευταία 30 χρόνια. Έχουμε συνεχώς τα ίδια θέματα... Μας λείπουν τα βασικά και δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος για να ζητήσουμε τον λόγο! Κοιμόμαστε τέσσερα άτομα σε ένα δωμάτιο! Την ίδια στιγμή, οι πολιτικοί μας πληρώνονται στην ώρα τους.

Δεν υπάρχει καθυστέρηση στους μισθούς τους. Τα παιδιά που πρόκειται να αγωνιστούν στην εθνική τα επόμενα χρόνια πρέπει να βρουν καλές συνθήκες. Η εθνική Βοσνίας είναι ένα τσίρκο και θα παίξουν για άλλες εθνικές ομάδες»

Ο Ντζάναν Μούσα από την πλευρά του στάθηκε στο πλευρό του συμπαίκτη του και μάλιστα πήγε την κουβέντα ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας «Τα πράγματα που είπε ο Γιουσούφ είναι γνωστά σε όλους. Τα προβλήματα πρέπει να λυθούν άμεσα. Δεν υπάρχει πλάνο. Δεν γίνεται να κοιμούνται τέσσερις παίκτες της Εθνικής σε ένα δωμάτιο και να αγγίζουν τα πόδια του άλλου. Η Ομοσπονδία πρέπει να σταθεί στο πλευρό μας. Την ώρα που οι άλλες Εθνικές δίνουν 9-10 φιλικά προετοιμασίας, εμείς δίνουμε δυο»

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Βοσνίας, Μίραλεμ Χαλίλοβιτς, ανέφερε: «Δείχνουμε ευγνωμοσύνη στην οποία βοήθεια έχουμε. Κατά την γνώμη μας η Ομοσπονδία πρέπει να βρει τρόπο να έχει έσοδα. Κοιτάξτε τι κάνει η Σλοβενία. Το οικονομικό είναι πάντα πρόβλημα. Γιατί δεν υπάρχει πλάνο με μαγαζιά για φιλάθλους, διαφημίσεις για παίκτες όπως ο Γκάρζα και ο Νούρκιτς. Μας εκνευρίζει αυτό.

Γίνονται μονίμως αυτοσχεδιασμοί. Πάμε στο γήπεδο με ταξί, κοιμόμαστε στα αμάξια. Ερχόμαστε εδώ επειδή αγαπάμε την εθνική. Αν δεν κατακτήσουμε την πρώτη θέση στο τουρνουά θα είναι αποτυχία».