Απίστευτο ρεκόρ προσέλευσης: Σχεδόν 40.000 Φιλιππινέζοι βλέπουν την ομάδα τους στην πρεμιέρα με τους Δομινικανούς
i

© Fiba

Απίστευτο ρεκόρ προσέλευσης: Σχεδόν 40.000 Φιλιππινέζοι βλέπουν την ομάδα τους στην πρεμιέρα με τους Δομινικανούς

Γιώργος Γαβριλάκης 15:47 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 25.08.2023

Στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε γήπεδο με 40.000 θεατές να παρακολουθούν παιχνίδι. Στην Philippine Arena σχεδόν τόσοι Φιλιππινέζοι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της ομάδας τους κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία.

Η λατρεία των κατοίκων για το μπάσκετ δεν ήταν ξεκάθαρα γνωστή στα πλάτη και στα μήκη του πλανήτη. Οι... μυημένοι γνωρίζουν το πάθος των Φιλιππινέζων για το άθλημα των ψηλών και την «τρέλα» τους ειδικά για το ΝΒΑ. 

Πλέον, έχουν επικεντρωθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που το συνδιοργανώνουν (μαζί με τους Ινδονήσιους και τους Ιάπωνες) και στην πρεμιέρα αυτού, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας αντιμετωπίζει τη Δομινικανή Δημοκρατία στην Philippine Arena που βρίσκεται στο κέντρο της Μανίλας. 

© Fiba

Πρόκειται για ένα γήπεδο που έχει μπει στο βιβλίο Guiness και ο λόγος είναι το γεγονός ότι μπορεί -σε πλήρη έκτασή του- να χωρέσει μέχρι και 55.000 φιλάθλους. Αν νομίζεται ότι το νούμερο αυτό είναι υπερβολικό και αχρείαστο για τα δεδομένα της χώρας, απλώς κάνετε... λάθος. Διότι, τη μέρα (25/8) που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Φιλιππίνων μπήκε στο τουρνουά στις κερκίδες βρέθηκαν σχεδον από 40.000 φίλαθλοι (38.115 για την ακρίβεια). Ένα νούμερο που αποτελεί πλέον ένα τεράστιο ρεκόρ. 

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων μπάσκετ δεν υπήρξε μεγαλύτερο νούμερο θεατών και το μόνο του μπορεί να το ξεπεράσει άμεσα είναι το επόμενο ματς των Φιλιππίνων στο συγκεκριμένο γήπεδο.