Από το Λαύριο στο ΟΑΚΑ οι Σακραμέντο Κινγκς

Φιλ Τζιμπούρ

Από το Λαύριο στο ΟΑΚΑ οι Σακραμέντο Κινγκς

Πάρης Τσελεπίδης • 20:49 - 23.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Μετά το κλειστό του Λαυρίου οι Σακραμέντο Κινγκς βρέθηκαν και στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν από κοντά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα.

Ο λόγος διαφορετικός αλλά η παρουσία τους εξίσου σημαντική. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο των Σακραμέντο Κινγκς που αφού βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 21/3 στο κλειστό του Λαυρίου πήρε σειρά το ΟΑΚΑ. Ο Φιλ Τζιμπούρ μπορεί να έχει ταξιδέψει στην Αθήνα για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ ωστόσο ένα παιχνίδι Euroleague όπως αυτό του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπαρτσελόνα δεν ήταν δυνατό να τον αφήσει αδιάφορο.

Οι Σακραμέντο Κινγκς εκπροσωπούνται τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα από τον αντιπρόεδρό τους που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά στο κλειστό του Λαυρίου τον διεθνή Βούλγαρο πάουερ φόργουορντ των ερυθρολεύκων. Δείγμα και του πόσο πολύ θέλουνε να εντάξουνε τον Βεζένκοφ στο ρόστερ τους της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, 2023-2024, ως απόρροια των εμφανίσεών του που τον φέρνουνε κοντά στο να αναδειχθεί MVP της φετινής Euroleague.

Η ομάδα του Σακραμέντο διατηρεί τα δικαιώματά του και τον τελευταίο καιρό άνθρωποι των Κινγκς - πέραν του εκπροσώπου τους στην γηραιά ήπειρο - έχουνε κάνει συχνά το ταξίδι με προορισμό την Ελλάδα. Είτε για το Ηράκλειο όπου στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας είχανε στείλει τον βοηθό προπονητή της ομάδας τους, Τζέι Τραϊάνο, που είχε μείνει εντυπωσιασμένος είτε τώρα με τον αντιπρόεδρό τους.

Κάπως έτσι κλείνει και αυτός ο κύκλος αυτού του ταξιδιού των Σακραμέντο Κινγκς στην Αθήνα για τον Βεζένκοφ. Σε ένα διάστημα όπου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η απευθείας συνάντηση με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού και πλέον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα αποφασίσει μέσα στους επόμενους μήνες για την επόμενη χρονιά. Υπενθυμίζεται δε πως έχει συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους.

Υπενθυμίζεται πως στους Σακραμέντο Κινγκς είχε αγωνιστεί την διετία 2016-2018 ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο νυν αρχηγός του Παναθηναϊκού του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι και σίγουρα δεν θα έλεγε να επιστρέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στο ΝΒΑ.