Αποκάλυψε επίσημα το παρασκήνιο της μεταγραφής του Μπραζντέικις η Ζαλγκίρις: «Έτσι πήγε στον Ολυμπιακό»

Αποκάλυψε επίσημα το παρασκήνιο της μεταγραφής του Μπραζντέικις η Ζαλγκίρις: «Έτσι πήγε στον Ολυμπιακό»

Γιώργος Γαβριλάκης 15:09 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:03 - 24.09.2023

Ο τεχνικός διευθυντής της Ζαλγκίρις, Παούλιους Γιανκούνας, θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του και αυτή της ομάδας. Εξήγησε πως «όταν ο Ολυμπιακός προσέγγισε τον Μπραζντέικις εκείνος αμέσως ζήτησε να φύγει» και από την πλευρά του «έπρεπε να βρούμε μια λύση για να είναι όλοι ευχαριστημένοι».

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του Ολυμπιακού που αφορούσε στη μεταγραφή του Ίγκνας Μπραζντέικις, η Ζαλγκίρις αφού πρώτα επιβεβαίωσε τη μετακίνηση του 24χρονου γκαρντ/φόργουορντ από το Κάουνας στον Πειραιά, ακολούθως ήθελε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή. Και το έκανε με τις δηλώσεις του Παούλιους Γιανκούνας

«Σε αυτό το χρονικό σημείο, κανείς δεν θέλει μεγάλες αλλαγές στην ομάδα του», ανέφερε αρχικά ο άνθρωπος ο οποίος αγωνίστηκε για 12 χρόνια στη Ζαλγκίρις και από το καλοκαίρι του 2022 συνεχίζει στην ομάδα ως ο τεχνικός διευθυντής της. 

Το θέμα είναι πως «από τη στιγμή που ο Ίγκνας Μπραζντέικις έλαβε μία προσφορά από τους περσινούς φιναλιστ της Euroleague», δηλαδή τον Ολυμπιακό, ο Γιανκούνας εξήγησε πως αμέσως «εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει από την ομάδα μας». Αυτό προφανώς δεν ικανοποίησε τους Λιθουανούς, που υπολόγιζαν στις υπηρεσίες του ταλαντούχου περιφερειακού, αλλά τελικά θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν κάποια από τα πλάνα τους. Και θα πρέπει να το κάνουν γρήγορα και αποτελεσματικά, καθώς η EuroLeague ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου. 

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Ίγκνας Μπραζντέικις: Η πραγματική του θέση, το ποσοστό στο τρίποντο και η επιρροή από το ΜΜΑ
EUROLEAGUE

10:05 - 24.09.2023

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Ίγκνας Μπραζντέικις: Η πραγματική του θέση, το ποσοστό στο τρίποντο και η επιρροή από το ΜΜΑ

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κάνει δικό του τον Ίγκνας Μπραζντέικις, ενισχύοντας το ρόστερ του σημαντικά και το Sportal καταγράφει το προφίλ του Λιθουανού άσου με την αμερικανική επιρροή.

Ταυτόχρονα με αυτή του την επιθυμία του παίκτη να αλλάξει άμεσα περιβάλλον, «ήρθε και η προσέγγιση του Ολυμπιακού, οπότε από την πλευρά μας έπρεπε να βρούμε μία λύση που θα κάλυπτε τις ανάγκες όλων. Εκφράσαμε τις θέσεις μας στις διαπραγματεύσεις και ο Ολυμπιακός συμφώνησε», πρόσθεσε ο Λιθουανός, αναφερόμενος στις οικονομικές απαιτήσεις για το buy out και γενικά ομολόγησε πως «έπρεπε αναγκαστικά να λάβουμε αυτή τη δύσκολη απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε τον Ίγκνας για τη χρονιά που πέρασε εδώ».