Κίνηση-έκπληξη από τον Απόλλωνα Πάτρας: Αναλαμβάνει τα ηνία ο Δελέγκος

Κώστας Δελέγκος

Κίνηση-έκπληξη από τον Απόλλωνα Πάτρας: Αναλαμβάνει τα ηνία ο Δελέγκος

Χρήστος Τσάλτας 15:45 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 06.11.2023

Ο Απόλλων Πάτρας προχωράει σε κίνηση-έκπληξη για την τεχνική ηγεσία, καθώς ο Κώστας Δελέγκος επιστρέφει στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να διαδεχτεί τον Νίκο Βετούλα.

Τις τελευταίες μέρες ο Απόλλων Πάτρας βρισκόταν σε διαδικασία εύρεσης προπονητή, μετά την παραίτηση του Νίκου Βετούλα, ο οποίος στη δήλωσή του είχε κάνει λόγο για «κοντή μνήμη», ενώ ανέλαβε όλη την ευθύνη για το ξεκίνημα της ομάδας στην Stoiximan Basket League.

Εκεί οι «μελανόλευκοι» μέτρησαν ρεκόρ 1-3, με το πέρας 4 αγωνιστικών, με την ήττα αλλά -κυρίως- την εμφάνιση κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου να σκορπάει απογοήτευση στις τάξεις της ομάδας.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως στο παιχνίδι των Πατρινών απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, χρέη υπηρεσιακών προπονητών θα έχουν οι Σπύρος Δεράος και Κώστας Τζαμάκος, που μέχρι πρότινος ήταν οι άμεσοι συνεργάτες του Βετούλα στον πάγκο των «μελανόλευκων».

Η αναζήτηση προπονητή όμως φτάνει στο τέλος για την ομάδα της Πάτρας, με μια κίνηση-έκπληξη. Διότι αν και στις αρχές φαβορί για την διάδοχη κατάσταση ήταν ο Γιάννης Χριστόπουλος, που την περασμένη σεζόν ανέλαβε τα ηνία του Προμηθέα, το σκηνικό άλλαξε τις τελευταίες ώρες. Ο Κώστας Δελέγκος, που πρόσφατα αποχώρησε από τον Αίαντα Ευόσμου, επιστρέφει στην Πάτρα, για να καθοδήγήσει την ομάδα στην Basket League.

Ο Δελέγκος είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τα αποδυτήρια του Απόλλωνα, έχοντας καθοδηγήσει την ομάδα και στην Α2, ενώ επί σειρά ετών ήταν προπονητής στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Τώρα θα έχει την ευκαιρία να καθοδήγσει την ομάδα της Πάτρας στη μεγάλη κατηγορία, με σκοπό να την βγάλει από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται στο ξεκίνημα της σεζόν.