Ανακοινώθηκε από τον Απόλλωνα η αποχώρηση του κόουτς Βετούλα

Νίκος Βετούλας

i

@ Intime

Ανακοινώθηκε από τον Απόλλωνα η αποχώρηση του κόουτς Βετούλα

Sportal newsroom 12:59 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 30.10.2023

Η απόφαση είχε παρθεί μία μέρα πριν από τον ίδιο τον Νίκο Βετούλα, αλλά αυτή τη φορά ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση του Απόλλων Πατρών, θυμίζοντας βέβαια πως ο 49χρονος τεχνικός αποτελεί «αποτελεί κομμάτι της ιστορίας μας» - Ο Γιάννης Χριστόπουλος βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις για αντικαταστάτης του.

Αμέσως μετά την ήττα από τον Κολοσσό, ο προπονητής του Απόλλωνα της Πάτρας, Νίκος Βετούλας, δεν εξήγησε τους ακριβείς λόγους της απόφασής του, αλλά ανακοίνωσε πως «βλέποντας την εικόνα της ομάδας μας, που δεν είναι αυτό που είχα ονειρευτεί, αποχωρώ», πριν καταλήξει πως «η αγωνιστική εικόνα, αλλά και άλλοι λόγοι, που δεν είναι της παρούσης να αναλύσω, με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση».

Μία μέρα μετά και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Δευτέρας (30/10) οι Πατρινοί ανακοίνωσαν επισήμως το τέλος της συνεργασίας με τον 49χρονο προπονητή, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα το 2020 στην δεύτερη θητεία του εκεί (η πρώτη ήταν το 2010-15) ως προπονητής ενός συλλόγου από τον οποίο ξεκίνησε και την αθλητική του καριέρα (1994-99). Και στην πορεία αυτής έπαιξε επίσης στον ΠΑΟΚ, με την Νήαρ Ηστ στην Α1, τον Ιωνικό Ν.Φ., τον Άρη, την ΑΕΚ, αλλά και την ιταλική Ούντινε και την ισπανική Μούρθια. 

Στο μεταξύ, μία ανάσα (άντε δύο το πολύ) πριν τη συμφωνία για να αναλάβει την τεχνική διαχείριση του Απόλλωνα, βρίσκεται ένας άλλος Πατρινός κόουτς, ο Γιάννης Χριστόπουλος

Πρόκειται για τον προπονητή που εργάστηκε την περασμένη σεζόν στον Προμηθέα και τα προηγούμενα χρόνια δούλευε στην Κίνα. Αρχικά στην εθνική ομάδα και ακολούθως για τους Μπεϊτζίν Ντακς. Με τον Απόλλωνα βέβαια και αυτός έχει ισχυρή σύνδεση, καθώς ήταν βοηθός στα ξεκινήματά του (1997-2000) και πρώτος προπονητής της σεζόν 2005-06.   

H ανακοίνωση του Απόλλωνα

«Ο Νίκος Βετούλας αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του Απόλλωνα έχοντας προσφέρει πολλά στην αγαπημένη μας ομάδα. Είναι ένας από εμάς. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Δεν τον αποχαιρετούμε γιατί ήταν, είναι και παραμένει εξέχων μέλος της οικογένειας του Απόλλωνα! Νίκο, σε ευχαριστούμε για όλα»

Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!