Ήταν... Κολοσσός στην Πάτρα και επέστρεψε στις νίκες

Ουτόμι

Ήταν... Κολοσσός στην Πάτρα και επέστρεψε στις νίκες

Χρήστος Τσάλτας 22:09 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 22:37 - 28.10.2023

Ο Κολοσσός Ρόδου ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας και με πολυφωνία στην επίθεση έφτασε στη δεύτερη νίκη του στη σεζόν ().

Πριν από το τζάμπολ, η αναμέτρηση του Απόλλωνα Πάτρας κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου αναμενόταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να έχουν τις ίδιες βλέψεις στη φετινή Basket League. Στην πράξη όμως οι Ροδίτες έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και έφτασαν δια περιπάτου στη νίκη, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα. Αυτό γιατί ανέβηκαν στο 2-2, με το πέρας 4 αγωνιστικών, την ώρα που η ομάδα του Νίκου Βετούλα γνώρισε τρίτη διαδοχική ήττα (1-3 το ρεκόρ της).

Ο Λόντον Περάντες με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Κούρο Σεγκούρα, έχοντας βοήθειες από τους Μπράικοβιτς (17π, 13ρ), αλλά και τον Γιόργκενσεν (16π, 8ρ), που βγήκαν μπροστά σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Στην αντίπερα όχθη, ο Τι Τζέι Σταρκς ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 13 πόντους, ωστόσο αποχώρησε τραυματίας στα μέσα της τρίτης περιόδου, δημιουργώντας πονοκέφαλο στον Νίκο Βετούλα. Από 10 πόντους είχαν οι Βασίλης Μουράτος, Ντέσι Ουάσιγκτον και Παναγιώτης Φιλιππάκος.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ισορροπημένα το παιχνίδι, με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να χτυπήσει κοντά στο καλάθι, αλλά τον Κολοσσό να βρίσκει λύσεις με τον Ουτόμι και τον Περάντες και να καταφέρνει να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα της τάξεως των 11 πόντων (16-27).

Οι παίκτες του Σεγκούρα προσπάθησαν να κρατήσουν τον έλεγχο και στη συνέχεια, όμως ο Απόλλων ανέβασε την ένταση στην άμυνα. Ο Ουάσιγκτον μοίρασε το παιχνίδι, ο Σταρκς έγινε σημείο αναφοράς και το προβάδισμα άλλαξε χέρια, για το 42-39 του πρώτου μέρους, με τους Πατρινούς να πατάνε καλύτερα στο παρκέ.

Ο Μπράικοβιτς έγινε αιχμή του δόρατος για τους Ροδίτες, που κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους προς το καλάθι στους παίκτες του Απόλλωνα. Μάλιστα τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ζόρικα για τους γηπεδούχους στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, όταν αποχώρησε με τραυματισμό ο Σταρκς. Οι παίκτες του Σεγκούρα είχαν πάρει το μομέντουμ και ανέβασαν τη διαφορά για το 50-66 του δεκαλέπτου.

Ο Βασίλης Μουράτος προσπάθησε να βγει μπροστά, όμως ο Απόλλων δεν είχε λύσεις στην επίθεση. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Κολοσσός που κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη του με τον Γόντικα να φωνάζει παρών (65-78, 37'). Μέχρι το φινάλε η διαφορά αυξήθηκε, με τον Κολοσσό να παίρνει σπουδαία εκτός έδρας νίκη και με μεγάλη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 16-27, 42-39, 50-66, 69-87.

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Γουάσινγκτον 10 (2/8 τρίποντα, 4 ασίστ), Σταρκς 13 (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γκιουζέλης 3, Μπράουν 8 (3 ριμπάουντ), Μουράτος 10 (2/5 τρίποντα, 6 ασίστ), Μπλέιλοκ 6 (2 ριμπάουντ), Βησσαρίου, Όσμπορν 3, Καφέζας, Φιλιππάκος 10 (4 ριμπάουντ), Σαλούστρος 6 (2/3 τρίποντα)

Κολοσσός Ρόδου (Σεγκούρα): Γιόργκενσεν 16 (4/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Ουτόμι 7 (6 ριμπάουντ), Μπραςικοβιτς 17 (13 ριμπάουντ), Πόλεϊ 10 (6 ριμπάουντ), Περάντες 19 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κολοβέρος 10 (5 ασίστ), Παπαγιάννης, Πετρόπουλος, Χατζηνικόλας, Μπιλλής, Γόντικας 3, Σίμονς 5