Αποσύρθηκε ο ΛαΜάρκους Άλντριτζ, ο άνθρωπος με το πιο... γλυκό turn around στο ΝΒΑ (vid)

ΛαΜάρκους Άλντριτζ

i

© photo by Jonathan Ferrey / Getty Images / Ideal Images

Αποσύρθηκε ο ΛαΜάρκους Άλντριτζ, ο άνθρωπος με το πιο... γλυκό turn around στο ΝΒΑ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:32 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 01.04.2023

Στα 38 του και έπειτα από 16 σεζόν στο ΝΒΑ ο ΛαΜάρκους Άντριτζ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Είχε αποχωρήσει και το 2020 όταν ένα πρόβλημα στην καρδιά του λίγο έλειψε να κοστίσει πολλά περισσότερα από την καριέρα του, επέστρεψε, αλλά τώρα ήρθε η ώρα για το οριστικό «αντίο».

Έβαλε πάνω από 20.000 πόντους κατά τη διάρκεια της καριέρας του, που ξεκίνησε από το Draft του 2006 (ως το Νο 2) και ουσιαστικά ολοκληρώθηκε με το τέλος της περσινής σεζόν. 

Ο ΛαΜάρκους Άλντριτζ έκανε μεγάλη αίσθηση στο ΝΒΑ, έχοντας ως... σήμα κατατεθέν ένα από τα πιο αποτελεσματικά και όμορφα turn around σουτ στην σύγχρονη ιστορία. Ίσως και σε ολόκληρη της ιστορία. 

Στα 38 του ο επτά φορές All-Star φόργουορντ με τους Μπλέιζερς και τους Σπερς και παίκτης-σταθμός στην σύγχρονη πορεία του Πόρτλαντ, παρέμεινε ενεργός και διαθέσιμος ως free agent τους τελευταίους μήνες. Δεν προσέλκυσε κάποιο ενδιαφέρον από ομάδες που έψαχναν έναν συμπληρωματικό ψηλό και τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Πήρε μία μεγάλη απόφαση ζωής: Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. 

«Ευχαριστώ για τις αναμνήσεις» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και πρόσθεσε τις ευχαριστίες του προς «την οικογένειά μου και τους φίλους μου όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν μία σπουδαία βόλτα και απόλαυσα το κάθε λεπτό». 

Ο Άλντριτζ είχε αποσυρθεί και το 2020, όταν οι γιατροί έπειτα από μία σειρά εξετάσεων διέγνωσαν μία πάθηση στην καρδιά του παίκτη των Σαν Αντόνιο Σπερς -εκείνη την περίοδο- που όχι μόνο ήταν ανησυχητική, αλλά ήταν και χρόνια. Υπολογίζεται πως από τη rookie σεζόν του ο Άλντριτζ έπασχε από αρρυθμία που προκαλούσε στην καρδιά του το σύνδρομο «Wolff-Parkinson-White». Έκανε χειρουργική επέμβαση για να το αντιμετωπίσει και για να συνεχίσει κανονικά τη ζωή του. 

Μάλιστα, μετά από αυτή του την περιπέτεια επέστρεψε στα παρκέ στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν και αγωνίστηκε για 47 παιχνίδια με τους Μπρούκλιν Νετς. Αυτά ήταν και τα τελευταία του στον «μαγικό πλανήτη» και στα οποία προσέφερε στην ομάδα 12,9 πόντους και 5,5 ριμπάουντ. Αρκετά παραγωγικός για την ηλικία του και για την... καρδιά του, αλλά και τα λιγότερο αποτελεσματικά της καριέρας του -πέραν της πρώτης του αναγνωστιστικής σεζόν. 

Οι πέντε στάσεις των Μπακς για να διατηρηθούν στην κορυφή του ΝΒΑ
NBA

10:48 - 31.03.2023

Οι πέντε στάσεις των Μπακς για να διατηρηθούν στην κορυφή του ΝΒΑ

Σε δύο εβδομάδες ξεκινά η δράση των play offs και οι Μιλγουόκι Μπακς θέλουν κατ' αρχάς να... διαγράψουν την βαριά ήττα από τους Σέλτικς και να εμφανιστούν στην post season έχοντας το καλύτερο ρεκόρ του πρωταθλήματος και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

Ο Άλντριτζ στο... πικ της καριέρας του ήταν ασταμάτητος. Με το Πόρτλαντ παρέα με τον Μπράντον Ρόι στην αρχή και με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ από το 2012 και μετά, έκαναν τους Μπλέιζερς δελεαστικούς. Δεν προσέφεραν κάποια ομαδική διάκριση, αλλά ο ίδιος εξελίχθηκε ως ένας από τους κυρίαρχους πάουερ φόργουορντ.

Σε μία εποχή που οι προσωπικοί του αντίπαλοι ήταν ο Τιμ Ντάνκαν, ο Κέβιν Γκαρνέτ και άλλοι θρύλοι της front line ο Άλντριτζ είχε 7 σεζόν με 20+ πόντους μέσο όρο και κορυφαίες όλων τις δύο τελευταίες του στο Πόρτλαντ. Είχε 23,2 πόντους και 11,1 ριμπάουντ το 2013-14 και 23,4 πόντους και 10.2 ριμπάουντ ην επόμενη χρονιά. 

Συνολικά πρόλαβε να σκοράρει 20.558 πόντους και να πάρει 8.736 ριμπάουντ και πλέον αφήνει πίσω του το αθλητικό του παρελθόν και από σήμερα ζει την πρώτη μέρα της... επόμενης ζωής του.