Καστρίτης: «Πάθος και κίνητρο για τη νίκη με την Τουρκ Τέλεκομ»

Καστρίτης: «Πάθος και κίνητρο για τη νίκη με την Τουρκ Τέλεκομ»

Γιάννης Πάλλας 18:58 - 17.10.2023

Ο προπονητής του Άρη Γιάννης Καστρίτης μίλησε για τον αγώνα της Τετάρτης (18/10, 20:00) με την Τουρκ Τέλεκομ

Η Τουρκ Τέλεκομ αποτελεί τον αντίπαλο του Άρη την Τετάρτη (18/10, 20:00) για την 3η αγωνιστική του BKT EuroCup στο «Nick Galis Hall». Ο προπονητής των «κιτρίνων» Γιάννης Καστρίτης επισημαίνει τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να πάρει την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση.

«Η αλήθεια είναι πως κάναμε χθες μία πάρα πολύ καλή προπόνηση. Προφανώς είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά αυτό ισχύει για τις τελευταίες 10 ημέρες περίπου, οπότε, στον βαθμό που μπορούμε, έχουμε προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός πάρα πολύ δύσκολου και απαιτητικού παιχνιδιού απέναντι σε μία ομάδα με μεγάλες βλέψεις στον θεσμό του EuroCup φέτος» υποστήριξε ο τεχνικός των «κιτρίνων».

Για το κέρδος της ομάδας μετά από την νίκη στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα, είπε:

«Οπωσδήποτε είναι πολύ σημαντικό να κερδίζουμε, κάθε νίκη είναι υπερπολύτιμη, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το ξεκίνημα της χρονιάς και μάλιστα σε έναν αγώνα εκτός έδρας μετά από μία πολύ απαιτητική εβδομάδα. Για εμένα το σημαντικότερο είναι πως τα παιδιά ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά και στο πνευματικό επίπεδο, αλλά και στον τρόπο που προσέγγισαν αγωνιστικά το παιχνίδι. Βλέπουμε στην πράξη κάποια πράγματα τα οποία τα δουλεύουμε και πρέπει να βελτιώσουμε, αυτή είναι η δουλειά μας. Κρατάμε ό,τι πρέπει να κρατήσουμε, και θετικό και αρνητικό, από το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα και προχωράμε με την ίδια συνταγή, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα παιχνίδια».

Για τον ρυθμό και τη «χημεία» που αποκτά η ομάδα:

«Απέχουμε ακόμα από το να παίξουμε στο επίπεδο που θέλουμε και είναι φυσιολογικό. Από την άλλη όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, κάθε φορά που βρισκόμαστε στο παρκέ θα αγωνιζόμαστε για τη νίκη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να επιστρέψουν οι τραυματίες και να δούμε όλη την ομάδα στο γήπεδο και τις προπονήσεις. Οπωσδήποτε, όμως είμαστε ευχαριστημένοι γιατί τα παιδιά που είναι ενεργά και έτοιμα να προσφέρουν δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και αγωνίζονται και για τους απόντες».

Για το αν επιθυμούσε ένα πιο εύκολο πρόγραμμα στο EuroCup απ’ αυτό που έχει η ομάδα:

«Πολλά μπορεί να επιθυμούμε, αλλά δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, είναι σαφές πως ο βαθμός δυσκολίας είναι πάρα πολύ αυξημένος. Όπως και η Γκραν Κανάρια, αλλά και η Τουρκ Τέλεκομ είναι δύο πολύ καλές ομάδες που πέτυχαν πέρυσι στον θεσμό. Το πιο σημαντικό είναι ότι και φέτος οι βλέψεις τους είναι υψηλές. Η Τουρκ Τέλεκομ είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και σαν σύνολο αλλά και ατομικά ο κάθε παίκτης, οπότε περιμένουμε ένα ακόμη δύσκολό παιχνίδι, αλλά από την πλευρά μας με το ίδιο πάθος, αλλά και κίνητρο, θα αγωνιστούμε και αύριο».

Για την παρουσία του κόσμου:

«Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ με την Γκραν Κανάρια, όπως μας βοηθάει ένα γεμάτο γήπεδο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Το έχουμε πει και περισσότερο τα νέα παιδιά το βιώνουν αυτό, που βλέπουν το πόσο κοντά είναι ο κόσμος στην ομάδα, αλλά και εμείς καθημερινά βλέπουμε το πόσο αυτό τους επηρεάζει θετικά. Οπότε, για ακόμη μία φορά, θα εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας για τη στήριξή του και μακάρι και αύριο να είναι μαζικά δίπλα μας και να μας σπρώξει σε μία νίκη».

Για το πόσο σημαντική είναι μία νίκη στο πρωτάθλημα και αν υπάρχει διάκριση με μία νίκη στην Ευρώπη:

«Για εμάς είναι ακριβώς το ίδιο, όποτε είμαστε στο παρκέ για επίσημο παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου και διοργάνωσης αγωνιζόμαστε για τη νίκη. Προφανώς όποτε το καταφέρνουμε μας κάνει πιο χαρούμενος και μας δίνει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια, αλλά το σημαντικότερο είναι να ξέρουμε πως στο τέλος της ημέρες έχουμε δώσει το 100% και πως στην επόμενη προπόνηση θα προσπαθήσουμε το ίδιο».