Νίκησε και τη Βαλένθια και χτίζει σερί η Αρμάνι Μιλάνο
i

Twitter / Olimpia Milano

Νίκησε και τη Βαλένθια και χτίζει σερί η Αρμάνι Μιλάνο

Sportal newsroom 23:26 - 29.12.2022 / Ανανεώθηκε: 18:12 - 03.01.2023

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της πήρε η Αρμάνι Μιλάνο, αφού επιβλήθηκε της Βαλένθια στην Ιταλία με σκορ 90-79. Οι Ιταλοί μετά τον Ερυθρό Αστέρα και τη Μονακό υπέταξαν και την ισπανική ομάδα και πλέον βλέπουν το μέλλον πιο αισιόδοξα.

Μπίλι Μπάρον και Μπράντον Ντέιβις ήταν σε μεγάλα κέφια και παρέσυραν τους συμπαίκτες τους στη νίκη, με την Αρμάνι να καρδιοχτυπά, αλλά να καταφέρνει τελικά να μην έχει απώλεια στον αγώνα με τη Βαλένθια. Συγκινητική προσπάθεια των Ισπανών στο δ' δεκάλεπτο για την ανατροπή, όμως η Αρμάνι βρήκε τις λύσεις και τελικά ήταν η ομάδα που χαμογέλασε στο τέλος.

Χάουαρντ και Γκεντράιτις «σκότωσαν» την Ρεάλ Μαδρίτης
EUROLEAGUE

22:09 - 29.12.2022

Χάουαρντ και Γκεντράιτις «σκότωσαν» την Ρεάλ Μαδρίτης

Η Μπασκόνια αναδείχθηκε νικήτρια στον «εμφύλιο» με την Ρεάλ Μαδρίτης για τη 16η αγωνιστική της Euroleague. Οι Βάσκοι επικράτησαν με σκορ 92-86 και ανέβηκαν πάνω από τους Μαδριλένους στην κατάταξη, με μια νίκη περισσότερη.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Κόντρα στη Βαλένθια η Αρμάνι έψαχνε τη νίκη που θα της άλλαζε την ψυχολογία αφού οι Μιλανέζοι βρίσκονταν στην προτελευταία θέση της κατάταξης με ρεκόρ 5-10. Οι παίκτες του Μεσίνα μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ και με τους Μπίλι Μπάρον και Μπράντον Ντέιβις να... σέρνουν το χορό, κατάφεραν να βάλουν ένα στοπ στο καλό ξεκίνημα της Βαλένθια η οποία στην αρχή πήρε προβάδισμα έξι πόντων (2-8) και να κλείσουν την περίοδο προηγούμενοι με επτά πόντους (29-22).

Οι παίκτες του Μεσίνα δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι στο β' δεκάλεπτο και διατήρησαν εύκολα το προβάδισμα που είχαν πάρει. Ο Ντέβον Χολ μπήκε στην εξίσωση και σιγόνταρε τους Μπάρον και Ντέιβις, την ώρα που η βαλένθια είχε μπλοκάρει και έβλεπε τον Ντούμπλιεβιτς να είναι ο μόνος παίκτης που έδινε σκορ. Οι Ιταλοί έκλεισαν το ημίχρονο στο 50-43 και έδειχναν έτοιμοι να φτάσουν στην έκτη τους νίκη.

Η Βαλένθια προσπάθησε να κάνει την ανατροπή στο γ' δεκάλεπτο. Ο Ντούμπλιεβιτς συνέχισε από εκεί που είχε μείνει και φόρτωνε με πόντους το καλάθι των Ιταλών, όμως οι παίκτες του Μεσίνα έβρισκαν τις απαντήσεις και συντηρούσαν τη διαφορά τους, αφού δεν είχε κανέναν συμπαραστάτη. Τελικά η Αρμάνι έκλεισε το γ' δεκάλεπτο στο +11 (71-60).

Όμως είχαν υπολογίσει χωρίς τη Βαλένθια. Οι παίκτες του Μουμπρού στο τέταρτο δεκάλεπτο έπαιξαν δυνατά στην άμυνα και οι Ριβέρο και Λόπεζ άρχισαν να δίνουν σκορ, μειώνοντας στους 4 (73-69). H Αρμάνι απάντησε με τρίποντο, όμως οι φιλοξενούμενοι με τρία συνεχόμενα καλάθια έφεραν το σκορ στο -3 και στο Μιλάνο ξεκίνησαν να ξυπνούν κακές μνήμες. Όμως ο Μπίλι Μπάρον και ο Χάινς είχαν την απαιτούμενη ψυχραιμία και με δικούς τους πόντους η Αρμάνι προήγηθηκε με 11 (84-73) και «καθάρισε» το παιχνίδι, αφού στα 2.5'' που απέμεναν οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να ξαναμπούν στον αγώνα και απλά έβλεπαν τη διαφορά να ανεβαίνει.

MVP: Μπίλι Μπάρον

Ο Αμερικάνος αποκτήθηκε για να δίνει σκορ και αυτό έκανε κόντρα στη Βαλένθια. Μπήκε στον αγώνα «ζεστός» και μαζί με τον Ντέιβις έκαναν την αρχή, ενώ όσο περνούσε η ώρα έδειχνε την ωριμότητα που χρειαζόταν η Αρμάνι στο παιχνίδι της και ευστοχούσε σε κρίσιμα σουτ. Οι 24 πόντοι του ήταν υπερπολύτιμοι και έδωσαν ουσία και αυτοπεποίθηση στην ομάδα του. 

Τα δεκάλεπτα: 29-22, 50-43, 71-60, 90-79

Αρμάνι (Μεσίνα): Ντέιβις 17, Τόμας 7, Λουβάβου-Καμπαρό 8, Μήτρου-Λονγκ 12, Τονούτ, Μέλι 5, Μπάρον 24, Ρίτσι 1, Χολ 14, Μπαλντάσο, Χάινς 2, Φόιγκτμαν 

Βαλένθια (Μουμπρού): Χάρπερ 9, Κλαβέρ 2, Πουέρτο, Πρέπελιτς 12, Πραντίγια 4, Ουέμπ 4, Λόπεζ-Αροστέγκι 8, Φεράντο, Ράντεμπο 4, Ντούμπλιεβιτς 26, Αλεξάντερ 2, Ριβέρο 8