Ο Σιλντς έριξε την Μπαρτσελόνα στο καναβάτσο

Αρμάνι - Μπαρτσελόνα

i

Photo by Giuseppe Cottini/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Σιλντς έριξε την Μπαρτσελόνα στο καναβάτσο

Νίκος Καλαμπάκας 23:37 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:43 - 26.01.2024

Τη 10η νίκη της στην Euroleague πήρε η Αρμάνι η οποία υπέταξε την Μπαρτσελόνα στο «Φόρουμ» με σκορ 74-70. Κορυφαίος για τους Ιταλούς ο Σιλντς που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους.

Η Αρμάνι αναδείχθηκε νικήτρια στη «σύγκρουσή» της με την Μπαρτσελόνα (74-70), για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Ο Σιλντς ήταν εξαιρετικός και κουβάλησε στις πλάτες του τους Ιταλούς που έκαναν τρομερό πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι, παίρνοντας σε αυτό το διάστημα διαφορά 21 πόντων. Τον Κιθ Λάνγφορντ τίμησαν οι γηπεδούχοι πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Αρμάνι έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση μέσα στο "Φόρουμ" καθηλώνοντας τους Καταλανούς. Οι παίκτες του Μεσίνα έβγαλαν τρομερή ενέργεια και ήταν απόλυτο αφεντικό στην 1η περίοδο, ολοκληρώνοντας το δεκάλεπτο στο + 11 (23-12).

Η 2η περίοδος ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή για τους γηπεδούχους οι οποίοι έβρισκαν ενέργεια από την άμυνά τους. Έχοντας επιθετικό πλουραλισμό οι Ιταλοί έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 19 πόντους (47-28) και έδειχναν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα.

Η Μπαρτσελόνα ωστόσο έβγαλε αντίδραση και στην 3η περίοδο εμφανίστηκε αποφασισμένη να ανατρέψει την κατάσταση. Οι Καταλανοί έκαναν αντεπίθεση διαρκείας και με τον Βέσελι να κυριαρχεί απόλυτα κάτω από τα καλάθια, μείωσαν τη διαφορά στους 8 πόντους με την ολοκλήρωση του 3ου δεκαλέπτου.

Η Αρμάνι ωστόσο έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να πάει ξανά τη διαφορά σε διψήφια νούμερα και να ανακτήσει το προβάδισμά της για τη νίκη. Οι Καταλανοί μείωσαν στους 9 (67-58) στην ύστατη προσπάθεια να γυρίσουν τον αγώνα, όμως οι γηπεδούχοι ήταν έτοιμη να «αποκρούσουν» την αντεπίθεσή τους και τελικά επιβλήθηκαν με 74-70.

MVP

Ο Σέιβον Σιλντς ήταν μια ακόμα φορά ο ηγέτης της Αρμάνι σημειώνοντας 23 πόντους και έδειξε ότι οι Ιταλοί όταν τον έχουν σε καλή μέρα είναι άλλη ομάδα.

Το κλειδί του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας. Έπειτα ήταν δύσκολο να γυρίσει το ματς.

Η επόμενη αγωνιστική

Η Αρμάνι αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ενώ η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Βίρτους.

Διαιτητές: Ντιφαλά, Νέντοβιτς και Ραντόικοβιτς

Δεκάλεπτα: 23-12, 47-28, 57-49, 74-70

Δείτε εδώ το boxscore του αγώνα

Δείτε το Play by Play ΕΔΩ