Αταμάν: «Μιλάμε με πολύ μεγάλα ονόματα για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή της Euroleague» (vid)

Αταμάν: «Μιλάμε με πολύ μεγάλα ονόματα για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή της Euroleague» (vid)

Ηλίας Λαλιώτης 20:18 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:07 - 18.06.2023

Μεταγραφικές εξελίξεις προανήγγειλε στον Παναθηναϊκό o Εργκίν Αταμάν, που τόνισε πως το «τριφύλλι» μιλάει με σημαντικά ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενώ επεσήμανε πως στόχος έιναι η κατάκτηση της Euroleague τη νέα σεζόν.

Στην εποχή του Εργκίν Αταμάν ετοιμάζεται να μπει ο Παναθηναϊκός, με τον Τούρκο προπονητή να λειτουργεί ήδη ως head coach του «τριφυλλιού». Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Τουρκίας με την Αναντολού Εφές, ο Αταμάν μίλησε για την επικράτηση της ομάδας του στη σειρά κόντρα στην Καρσίγιακα, ενώ ταυτόχρονα έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα του στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως υπέγραψε διετές συμβολαιο με τον Παναθηναϊκό, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι η ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή της Euroleague, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως ήδη το «τριφύλλι» έχει ανοίξει κύκλο επαφών με σημαντικά ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Τούρκος προπονητής μιλώντας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Εφές, αλλά και την επόμενη μέρα του, στον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Γράψαμε μια υπέροχη ιστορία για πέντε χρόνια. Ξεκινήσαμε τη σεζόν για να κατακτήσουμε τον τρίτο τίτλο στην Euroleague, αλλά δεν έγινε. Αποτύχαμε. Για πρώτη φορά είχαμε μια αποτυχημένη σεζόν στη διοργάνωση. Όμως έτσι είναι η ζωή.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Εργκίν Αταμάν © Intime

Όταν ειπώθηκε ότι όλα τελείωσαν στην Εφές, ότι φεύγει ήδη ο Αταμάν, αναστηθήκαμε ύστερα από την ήττα από τη Φενέρ με 42 πόντους διαφορά. Θυμηθήκαμε τον χαρακτήρα μας, βάλαμε την καρδιά μας στο γήπεδο. Δεν θυμάμαι πόσα τρόπαια κέρδισα στην πενταετή περιπέτειά μου στην Αναντολού Εφές, αλλά υπάρχουν τρεις τελικοί της Euroleague. Νομίζω ότι αυτό είναι το τρίτο πρωτάθλημα Τουρκικού πρωταθλήματος εδώ και πέντε χρόνια.

Πάντα αντιμετώπιζα προκλήσεις σε όλη μου τη ζωή. Ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω τη χώρα μου με τον καλύτερο τρόπο στην Ελλάδα. Η Αναντολού Εφές είναι το σπίτι μου, ο σύλλογός μου. Τους εύχομαι καλή επιτυχία την επόμενη σεζόν.

Έρχεται πρωταθλητής ο Αταμάν και φτιάχνει τον νέο Παναθηναϊκό - Οι πρώτοι που ανακοινώνονται κι αυτοί που ακολουθούν
EUROLEAGUE

20:58 - 17.06.2023

Έρχεται πρωταθλητής ο Αταμάν και φτιάχνει τον νέο Παναθηναϊκό - Οι πρώτοι που ανακοινώνονται κι αυτοί που ακολουθούν

Ο Εργκίν Αταμάν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Αναντολού Εφές, θα ανακοινωθεί επίσημα από τον Παναθηναϊκό και φουλάρει για την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Έχω δουλέψει σε αυτόν τον σύλλογο από τα νιάτα μου, όχι ως επαγγελματίας, αλλά ως ερασιτέχνης. Θα είμαι χαρούμενος αν στο μέλλον με αποκαλούν θρύλο της Αναντολού Εφές. Χρειαζόταν μια αλλαγή. Δεν το αποφάσισα μόνος μου, το αποφασίσαμε μαζί με τον πρόεδρό μας. Νομίζω ότι θα είναι καλό και για τις δύο πλευρές. Πρέπει να ρισκάρεις στη ζωή».

Όσον αφορά το «τριφύλλι» αποκάλυψε πως «θα είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού για τις επόμενες δύο σεζόν. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που κέρδισε τους περισσότερους τίτλους στην Euroleague μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μου έκαναν αυτή την πρόταση γιατί ήθελαν να γυρίσουν στα παλιά. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μια πολύ σοβαρή αλλαγή στον Παναθηναϊκό και μια ομάδα με στόχο το Final 4 και τον τίτλο της Euroleague. Άλλωστε αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο με τον προπονητή. Είμαστε σε συμφωνία με την διοίκηση γι αυτό το θέμα. Είμαστε σε επαφή με πολύ σημαντικά ονόματα».