Έρχεται πρωταθλητής ο Αταμάν και φτιάχνει τον νέο Παναθηναϊκό - Οι πρώτοι που ανακοινώνονται κι αυτοί που ακολουθούν

Έρχεται πρωταθλητής ο Αταμάν και φτιάχνει τον νέο Παναθηναϊκό - Οι πρώτοι που ανακοινώνονται κι αυτοί που ακολουθούν

Ηλίας Λαλιώτης 20:58 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:58 - 17.06.2023

Ο Εργκίν Αταμάν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Αναντολού Εφές, θα ανακοινωθεί επίσημα από τον Παναθηναϊκό και φουλάρει για την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη σεζόν 2022-23 χωρίς να κατακτήσει κάποιον τίτλο για πρώτη φορά μετά από 27 σερί αγωνιστικές περιόδους με τουλάχιστον ένα τρόπαιο στη συλλογή του. Εδώ και καιρό, ωστόσο, προετοιμάζεται για να αφήσει πίσω του την αρνητική τριετία και να φτιάξει μια ομάδα άκρως ανταγωνιστική. Στόχος; Η επιστροφή στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Ο σχεδιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό. Η αρχή έγινε τον προηγούμενο μήνα με την πρόσληψη του Εργκίν Αταμάν για τα επόμενα δύο χρόνια και το μόνο που απομένει είναι η τυπική ανακοίνωσή του, μετά και την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Αναντολού Εφές. Ο Τούρκος προπονητής κατέκτησε το πρωτάθλημα με 3-0 νίκες επί της Καρσίγιακα, αφήνει την ομάδα της Κωνσταντινούπολης στην κορυφή και έρχεται για να επαναφέρει σε αυτήν το Τριφύλλι.

Όλο αυτό το διάστημα, φυσικά και ήταν σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους «πράσινους» και τον Σάνι Μπετσίροβιτς για την πορεία των υποθέσεων που ήδη «τρέχει» ο Παναθηναϊκός, ενώ παρακολούθησε και τους τελικούς με τον Ολυμπιακό για να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης των παικτών. Ήδη εξάλλου έχει γίνει προεργασία για το ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι όχι.

Αρχή με Βιλντόζα, Κώστα και Μωραΐτη

Λούκα Βιλντόζα © Euroleague

Πλέον, έχει έρθει η ώρα και για την υλοποίηση της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας. Ήδη οι «πράσινοι» έχουν ουσιαστικά προχωρήσει τρεις πολύ σημαντικές κινήσεις και αναμένεται να τις ολοκληρώσουν μέσα στην εβδομάδα που έρχεται!

Η πρώτη δεν είναι άλλη από αυτή του Λούκα Βιλντόζα! Ο Αργεντινός γκαρντ θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τον Ερυθρό Αστέρα τις επόμενες ημέρες (η ομάδα του χάνει με 2-0 από την Παρτιζάν στους τελικούς της Αδριτικής Λίγκας) και στη συνέχεια θα σφραγίσει τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό. Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι θα αποκτηθεί και παίκτης… μπροστά του!

Από εκεί και πέρα, αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα και δύο κινήσεις ισχυροποίησης του ελληνικού κορμού. Ο Δημήτρης Μωραΐτης θα έρθει για να αντικαταστήσει τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο για να καλύψει το κενό που υπήρχε στους σέντερ.

Ο Πάντερ και οι υπόλοιποι της Παρτιζάν

Κέβιν Πάντερ Euroleague

Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, περιμένει την ολοκλήρωση της Αδριατικής Λίγκας, έχοντας έντονα στραμμένο το βλέμμα του και στην Παρτιζάν. Ο βασικός του στόχος για τη θέση του σούτινγκ γκαρντ δεν είναι άλλος από τον Κέβιν Πάντερ. Ο Αμερικανός με θητεία σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, μεταξύ άλλων ομάδων, είχε διαμηνύσει στους «πράσινους» μέσω του ατζέντη του πως επιθυμεί να συγκεντρωθεί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του και εν συνεχεία να συζητήσει την πρόταση που του έχει γίνει. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, πως είναι η καλύτερη που έχει στα χέρια του αυτή τη στιγμή.

Από την Παρτιζάν το Τριφύλλι έχει στοχεύσει και στον Ματίας Λεσόρ για τη θέση του σέντερ, ενώ τα ονόματα των Ιωάννη Παπαπέτρου και Ζακ Λεντέι έχουν επίσης πέσει στο τραπέζι και είναι πιθανό να απασχολήσουν, ανάλογα και με την εξέλιξη άλλων υποθέσεων. Στους «πράσινους» έχει προταθεί και ο Ντάντε Έξουμ, αλλά η περίπτωσή του ίσως εξεταστεί εφόσον δεν προχωρήσουν οι βασικοί στόχοι του Αταμάν για τη θέση του point guard.

Ο Μάριο Χεζόνια. ©intime

Από εκεί και πέρα, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, η περίπτωση του Μάριο Χεζόνια δεν εξαρτάται πλέον από τον Παναθηναϊκό, καθώς θα πρέπει ο ίδιος να έρθει σε συνεννόηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης για να μείνει ελεύθερος, ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις επιστροφής του. Όσο για τα σενάρια σχετικά με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος έχει ελληνικό διαβατήριο και θα μπορούσε να λύσει τα χέρια των «πράσινων», ειδικά σε περίπτωση που δεν παραμείνει ο Γιώργος Παπαγιάννης, θα πρέπει πρώτα να οριστικοποιηθεί πως δεν θα συνεχίσει στη Φενέρ.

Η φήμη για αποχώρηση του Ντόρσεϊ... εξιτάρει τις ελληνικές ομάδες (vid)
EUROLEAGUE

12:56 - 08.06.2023

Η φήμη για αποχώρηση του Ντόρσεϊ... εξιτάρει τις ελληνικές ομάδες (vid)

Ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν έχει γίνει (ακόμα), αλλά αν η Φενέρμπαχτσε ή ο παίκτης αποφασίσουν να χωρίσουν τους δρόμους τους, τότε ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Παναθηναϊκός, θα «εισβάλουν» στην Κωνσταντινούπολη για να τον διεκδικήσουν - Το ίδιο θα κάνουν και άλλες ομάδες της Euroleague.

Αν αυτό γίνει δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να ασχοληθεί με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, καθώς πριν μερικούς μήνες, είχε γίνει σχετική προσέγγιση, αλλά ο Ντόρσεϊ είχε ήδη συμφωνήσει προφορικά με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.