Η φήμη για αποχώρηση του Ντόρσεϊ... εξιτάρει τις ελληνικές ομάδες (vid)

Τάιλερ Ντόρσεϊ

i

© photo by Tolga Adanali / Getty Images / Ideal Images

Η φήμη για αποχώρηση του Ντόρσεϊ... εξιτάρει τις ελληνικές ομάδες (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:56 - 08.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 08.06.2023

Ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν έχει γίνει (ακόμα), αλλά αν η Φενέρμπαχτσε ή ο παίκτης αποφασίσουν να χωρίσουν τους δρόμους τους, τότε ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Παναθηναϊκός, θα «εισβάλουν» στην Κωνσταντινούπολη για να τον διεκδικήσουν - Το ίδιο θα κάνουν και άλλες ομάδες της Euroleague.

Καπνός υπάρχει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι προϊόν καύσης ή ότι θα ακολουθήσει απαραιτήτως πυρκαγιά. Το θέμα είναι τι χρώμα έχει ο καπνός. Διότι, με τον άσπρο έχουμε εξελίξεις (όπως στη διαδικασία εκλογής του Πάπα στο Βατικανό) και με τον μαύρο τα πράγματα παραμένουν ρευστά. 

Προς το παρόν, ο καπνός στην υπόθεση του Τάιλερ Ντόρσεϊ και της Φενέρμπαχτσε έχει... σκούρο χρώμα και εμφανίστηκε έπειτα από μία δημοσίευση τουρκικού μέσου ενημέρωσης που ανέφερε πως στην περίπτωση του Αμερικανού γκαρντ με ελληνική υπηκοότητα, αν και υφίσταται βάσει της αρχικής συμφωνία option (επιλογή) ανανέωσης του συμβολαίου για έναν ακόμα χρόνο, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα ενεργοποιηθεί. 

Στην πραγματικότητα, η... κατεύθυνση της είδησης βρισκόταν περισσότερο προς το τέλος της συνεργασίας, παρά της συνέχισής της. Είτε, από επιλογή του οργανισμού, είτε από τη διάθεση του παίκτη ή ακόμα και των δύο εμπλεκόμενων πλευρών. 

Από εκεί και πέρα πάντως, δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που να φανερώσει ότι ο Ντόρσεϊ και η Φενέρμπαχτσε είναι έστω διατεθειμένοι (αν όχι έτοιμοι) να ακολουθήσουν διαφορετικά μονοπάτια. Δεν έχουν ανοίξει καν τέτοιο θέμα συζήτησης, όπως προκύπτει σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ειδικά τώρα που η ομάδα διεκδικεί την πρόκρισή της στον τελικό του τούρκικου πρωταθλήματος και η θέση της είναι δύσκολη. Η Αναντολού Εφές του Εργκίν Αταμάν έχει... σπάσει ήδη την έδρα και προηγείται με 2-1 νίκες. Οπότε, κάθε ουσιαστική κίνηση που θα ορίσει το μέλλον του Τάιλερ Ντόρσεϊ θα γίνει μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων. 

Ένας αποκλεισμός -είναι η αλήθεια- μπορεί να αλλάξει όλο το κλίμα του μέλλοντος στην Κωνσταντινούπολη για τη Φενέρ. Διότι, η ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στο Final Four της Euroleague, αφού αποκλείστηκε έπειτα από μία σειρά πέντε αγώνων από τον Ολυμπιακό κι αν αποτύχει έστω να διεκδικήσει τον εγχώριο τίτλο στον τελικό, τότε οι αλλαγές που θα υπάρξουν θα είναι δομικές και θα προέρχονται κυρίως λόγω της απογοήτευσης από τα αποτελέσματα. 

Αν και εφόσον ο Τάιλερ Ντόρσεϊ βρεθεί στην ελεύθερη αγορά τότε ίσως έχουμε... deja vu. Είτε γιατί θα σκεφτεί να πάει στην Αμερική και να διεκδικήσει -όπως χωρίς επιτυχία έκανε φέτος- ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, κάτι που έχει δείξει με τις πράξεις του πως επιθυμεί διακαώς, είτε θα περιμένει να «ακούσει» τις προσφορές που θα προκύψουν από ομάδες της Euroleague. Και εκεί το ενδιαφέρον που θα εμφανιστεί θα είναι μεγάλο! 

Κατ' αρχάς, από τις ελληνικές ομάδες. Ο Ντόρσεϊ είναι Αμερικάνος για τους Αμερικάνους, ξένος για τους υπόλοιπους, αλλά για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι Έλληνας και γηγενείς παίκτες με την αξία του δεν υπάρχουν. Οπότε, οι «ερυθρόλευκοι» που τον ξέρουν καλά, έχουν συνεργαστεί μαζί του (2021-22) και έχουν σχέσεις αγάπης μαζί του, όπως και οι φίλαθλοι της ομάδας, μοιραία θα εμφανιστούν στο προσκήνιο. 

Όταν φέτος κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Ντόρσεϊ αποφάσισε να φύγει από την Αμερική αντιλαμβανόμενος (έστω αργά) ότι οι Ντάλας Μάβερικς δεν τον υπολογίζουν, η ομάδα του Πειραιά είχε συμμετάσχει διακριτικά στη διεκδίκησή του. Ουσιαστικά, δεν ήθελε να αλλάξει στου δρόμου τα μισά το ρόστερ του, ξοδεύοντας έξτρα χρήματα και αφού ήδη τα πήγαινε... υπέροχα και δεν είχε κάποια αγωνιστική ανάγκη. Τώρα, όμως, σύντομα θα καταστροθούν τα πλάνα για τη νέα σεζόν και αν ο 27χρονος σουτέρ είναι διαθέσιμος το όνομά του θα μπει στις πρώτες επιλογές. 

Το ίδιος όμως, θα κάνει και ο Παναθηναϊκός, που με τον τρόπο του (και την πρόσληψη του Εργκίν Αταμάν) έχει δείξει ότι το χέρι θα μπει βαθιά στην τσέπη και θα βγάλει από εκεί μεγάλα ποσά για σημαντική ενίσχυση του ρόστερ. Και οι ξένοι που βρίσκονται θεωρητικά και πρακτικά στο στόχαστρο (Πάντερ, Βιλντόζα, Λεσόρ, Χεζόνια) ανήκουν στην ελίτ των παικτών, αλλά και ο Ντόρσεϊ δεν απέχει καθόλου από αυτήν. Είναι ακριβός, αλλά είναι και Έλληνας. Αυτό πάντως, δεν σημαίνει ότι θα ασχοληθούν μόνο οι ομάδες εντός των συνόρων. 

Όσες ομάδες έχουν γεμάτα τα ταμεία τους ή έχουν σκοπό να κάνουν την υπέρβαση, θα ασχοληθούν μαζί του. Για παράδειγμα, η Μονακό (αλλά και η Βίρτους Μπολόνια και η Αρμάνι Μιλάνο ανήκουν σε αυτή την κατηγορία), ειδικά αν φύγει ο Μάικ Τζέιμς, τότε μπορεί στο πρόσωπο του Ντόρσεϊ να βρει τον ιδανικό αντικαταστάτη. 

Η Μακάμπι έχει συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν. Όταν το 2019 ο παίκτης έφυγε από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά, κατέληξε στο Ισραήλ. Άλλωστε η μητέρα του γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά είχε ζήσει μέρος της ζωής της στο Τελ Αβίβ, πριν μεταναστεύσει με την οικογένεια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

Αν ο καπνός αρχίζει να... ξεθολώνει και να αποκτά λευκό χρώμα, που προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία και ο παίκτης έχει συμβόλαιο με την Φενέρ, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ κατ' αρχάς θα πρέπει να δει που θέλει να συνεχίσει την καριέρα του. Αν έχει σκοπό να... ξαναταλαιπωρηθεί στον «μαγικό πλανήτη» με το όνειρο ενός ακόμα συμβολαίου και φυσικά να δει τι θα γίνει με την εθνική ομάδα. 

Εκεί, πλέον έχει τον ανταγωνισμό του ελληνοποιημένου Τόμας Ουόκαπ, οπότε η θέση του συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στα γήπεδα της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων (φέτος) δεν είναι δεδομένη. 

Ακόμα και αυτό ίσως επηρεάσει την απόφασή του. Αν μείνει ελεύθερος και δεν έχει υποχρεώσεις με την γαλανόλευκη φανέλα, μπορεί να κερδίσει χρόνο για να δοκιμαστεί και πάλι στο ΝΒΑ.