Αυτοί είναι οι τρεις πιθανοί αντικαταστάτες του Γκλίκμαν στην Euroleague

Οι πιθανοί αντικαταστάτες του Γκλίκμαν στην Euroleague

Αυτοί είναι οι τρεις πιθανοί αντικαταστάτες του Γκλίκμαν στην Euroleague

Sportal newsroom 17:41 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 14.08.2024

Οι Παούλιους Μοτεγιούνας, Αλπέρ Γιλμάζ και Μαουρίσιο Τζεραρντίνι των υποψηφίων που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Μάρσαλ Γκλίκμαν ως CEO της EuroLeague.

Αφότου ο Μάρσαλ Γκλίκμαν ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της EuroLeague, προέκυψαν τρεις υποψήφιοι που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν.

Η αλήθεια του Γκριγκόνις για τη διαιτησία και μια κουβέντα που δεν εξυπηρετεί το μπάσκετ

Η αλήθεια του Γκριγκόνις για τη διαιτησία και μια κουβέντα που δεν εξυπηρετεί το μπάσκετ

Το τρίτο ημίχρονο του πρώτου τελικού ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό καλά κρατεί... Η ρεαλιστική προσέγγιση του Γριγκόνις σε μια συζήτηση που δεν προσφέρει τίποτα στη συνέχεια των τελικών και στο άθλημα. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Σύμφωνα με το BasketNews, ο γενικός διευθυντής της Εφές, Άλπερ Γιλμάζ και ο γενικός διευθυντής της Φενέρ, Μαουρίσιο Τζεραρντίνι είναι μεταξύ εκείνων που συζητούνται ως πιθανοί διάδοχοι του Γκλίκμαν.

Τρίτος υποψήφιος είναι γενικός διευθυντής της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτεγιούνας.

Ο 48χρονος Γιλμάζ είναι ένας πρώην παίκτης που πέρασε όλη του την καριέρα στην Τουρκία, με αποκορύφωμα τις έξι σεζόν με την Εφές. Ακριβώς όπως ο Γιανκούνας, ο Γιλμάζ ανέβηκε στη διοίκηση του συλλόγου αμέσως μετά την αποχώρησή του το 2009.

Από το 2009 έως το 2015 εργαζόταν στην Εφές ως αθλητικός διευθυντής, ενώ το 2015 προήχθη στη θέση του γενικού διευθυντή.

Ο Γιλμάζ αναδείχθηκε Στέλεχος της Χρονιάς στην EuroLeague το 2021 και το 2022 αφού η Εφές κέρδισε τους τίτλους της EuroLeague.

Εν τω μεταξύ, ο 67χρονος Τζεραρντίνι είναι το πιο έμπειρο στέλεχος της τριάδας. Ο σημερινός γενικός διευθυντής της Φενέρμπαχτσε εργάστηκε στο παρελθόν για τις ομάδες των Μπενετόν Τρεβίζο, Τορόντο Ράπτορς και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Κέρδισε το βραβείο Executive of the Year στην EuroLeague το 2017.

Υπό την ηγεσία του Γκλίκμαν η EuroLeague εξασφάλισε μια συμφωνία μετάδοσης των αγώνων της από το ESPN. Ο αμερικανικός κολοσσός μέσων ενημέρωσης μετέδωσε την τελευταία εβδομάδα των Playoffs της EuroLeague 2022-23 και ολόκληρο το Final Four στο Κάουνας.

Tags: