Η Μπέκι Χάμον στο Sportal: «Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στην ομάδα μου, πολυτέλεια να έχω αυτό το γκρουπ»

Μπέκι Χάμον

Η Μπέκι Χάμον στο Sportal: «Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στην ομάδα μου, πολυτέλεια να έχω αυτό το γκρουπ»

Χρήστος Τσάλτας 16:04 - 06.06.2023

Οι Λας Βέγκας Έισις προελαύνουν στην regular season του WNBA, μετρώντας 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με την Μπέκι Χάμον να έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της. Όλα ωστόσο ξεκινούν από την εμπιστοσύνη που έχει στις παίκτριές της, όπως επεσήμανε στο Sportal.

Από το ξεκίνημα της σεζόν τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Οι Λας Βέγκας Έισις είναι οι περσινές πρωταθλήτριες και η ομάδα που κάθε αντίπαλος θέλει να κερδίσει τη φετινή σεζόν. Ένα έργο που μόνο εύκολο δεν είναι, ιδίως μετά τις κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας από τη Νεβάδα κατά τη διάρκεια της off season.

Στο Λας Βέγκας προστέθηκε ποιότητα και εμπειρία με την παρουσία των Κάντας Πάρκερ και Αλίσα Κλαρκ, την ίδια ώρα που η Μπέκι Χάμον συνεχίζει να χτίζει το ρόστερ όπως εκείνη θέλει. Η έμπειρη head coach έχει βάλει τη σφραγίδα της και στη φετινή προσπάθεια, με την εικόνα των «Άσων» να είναι ένα αποτέλεσμα του δικού της playbook.

«Επιτυχία θα είναι μόνο αν πάρουμε το πρωτάθλημα»: Οι πρωταθλήτριες του WNBA Λας Βέγκας Έισις θέτουν τον στόχο της σεζόν στο Sportal
REST OF THE WORLD

11:10 - 16.05.2023

«Επιτυχία θα είναι μόνο αν πάρουμε το πρωτάθλημα»: Οι πρωταθλήτριες του WNBA Λας Βέγκας Έισις θέτουν τον στόχο της σεζόν στο Sportal

Ακόμα μια σεζόν έρχεται γεμάτη προσδοκίες και λάμψη στο Λας Βέγκας, με τις πρωταθλήτριες Έισις να στοχεύουν ψηλά και να το δηλώνουν απαντώντας στο Sportal, στο πλαίσιο της Media Day της ομάδας ενόψει της σεζόν που έρχεται.

«Νιώθω πάρα πολύ άνετα κάθε φορά που αυτές οι παίκτριες έχουν τη μπάλα στα χέρια. Αυτή είναι η πολυτέλεια αυτού του γκρουπ», επεσήμανε η κόουτς Χάμον στην απάντησή της στο Sportal, όμως δεν έμεινε εκεί.

Η head coach των πρωταθλητών του WNBA εστίασε ακόμα περισσότερο στην ποιότητα του υπάρχοντος υλικού. «Έχω πολλές επιλογές για να βάλουμε καλάθι και υπάρχει πολλή εμπιστοσύνη. Ακόμα κι αν νιώθω πως το σουτ δεν βγαίνει με καλές προϋποθέσεις, εξακολουθώ να έχω εμπιστοσύνη στις παίκτριές μου. Αυτό βγαίνει την κρίσιμη ώρα. Θέλουμε να βγάζουμε ελεύθερα σουτ και όλοι απαιτείται να πασάτουν τη μπάλα. Το να σουτάρουμε ελεύθερα σουτ είναι κάτι που το θέλω. Το να γίνονται σουτ με πολύ δύσκολες προϋποθέσεις και με 2-3 αντιπάλους είναι κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνη».

Οι παίκτριές της άλλωστε έχουν φροντίσει μέσα από το παιχνίδι τους να δείξουν πως έχουν τον τρόπο να παίρνουν αυτό που θέλουν ακόμα και όταν μια αναμέτρηση «στραβώνει». Όπως έγινε στην Ιντιάνα κόντρα στην Φίβερ. Οι πρωταθλήτριες έδειξαν χαρακτήρα, με την εμπιστοσύνη που έχει η μία στην άλλη να βγαίνει την πιο κρίσιμη στιγμή. Με το τελικό 84-80 να οδηγεί στη διατήρηση του αήττητου ρεκόρ στην τρέχουσα regular season.

«Έχουμε εμπιστοσύνη η μία στην άλλη ότι μπορούμε να φτιάχνουμε γάσεις επιθετικά, αλλά και στην άμυνα. Παίζουμε η μία για την άλλη και η αυτοπεποίθησή μας είναι σε υψηλά επίπεδα, όπως και η εμπιστοσύνη που υπάρχει μέσα στο ρόστερ. Αυτό γίνετια πιο έντονο σε κλειστά παιχνίδια», υπογράμμισε η Τσέλσι Γκρέι, που έχει πολύ μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία των «Άσων» τα τελευταί 2 χρόνια.

Η ομάδα από τη Νεβάδα μπορεί να περηφανεύεται πως είναι η μοναδική αήττητη στη regular season, μετρώντας ρεκόρ 6-0. Το οποίο δεν ήρθε τυχαία, αλλά είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο αγωνίζονται οι παίκτριες της Μπέκι Χάμον. Ιδίως σε κρίσιμες στιγμές θα βρουν τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ στο Sportal: «Αυτό είναι το στοιχείο που μου δίνει έμπνευση»
REST OF THE WORLD

12:15 - 06.06.2023

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ στο Sportal: «Αυτό είναι το στοιχείο που μου δίνει έμπνευση»

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ όχι μόνο έχει επιστρέψει στη δράση, αλλά επαναφέρει τον εαυτό της σταδιακά σε υψηλά επίπεδα, οδηγώντας τις Φοίνιξ Μέρκιουρι. Κι όλα αυτά έχοντας ένα ιδιαίτερο κίνητρο, για το οποίο μίλησε στο Sportal.

Αυτό το 6-0 αποτυπώνει την ποιότητα του συνόλου, αλλά ταυτόχρονα δείχνει πως οι «Άσοι» έχουν το μέταλλο που τους δίνει το κάτι παραπάνω. «Χτίζεις εμπειρίες παίζοντας στη φωτιά σε κλειστά παιχνίδια και υπό πίεση. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να χτίσεις εμπιστοσύνη η μία με την άλλη. Στην άμυνα ειδικά, κάναμε τις απαραίτητες καλές άμυνες εκεί που έπρεπε. Υπήρχε ένα σημείο στο παιχνίδι που σκόραραν περισσότερο από εμάς. Οπότε, έπρεπε να παίξουμε καλή άμυνα. Και μετά να σκοράρουμε».

Για την έμπειρη head coach όμως όλα αρχίζουν σε έναν τομέα, την άμυνα και τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσουν οι παίκτριές της να σταματήσουν κάθε αντίπαλο. «Έχοντας διαδοχικές καλές άμυνες ήταν ένα λαμπρό σημείο για εμάς στην τέταρτη περίοδο. Είναι κάτι που θέλουμε. Εξελισσόμαστε μέσα από αυτό. Εγώ συνεχίζω να ζητάω από τις παίκτριές μου να παίζουν για 40 λεπτά καλά στην άμυνα.

Στις τελευταίες 8 περιόδους που παίξαμε στα 2 εκτός έδρας παιχνίδια μας είχαμε 4 καλές περιόδους. Δύο καλές στην Ατλάντα και 2 καλές στην Ιντιάνα. Πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε την άμυνά μας και η επίθεση θα έρθει μέσ από αυτή την ενέργεια».

Το παιχνίδι στην Ιντιανάπολις είχε μια ιδιαιτερότητα για την MVP της λίγκας. Η Έιζα Ουίλσον, που διέπρεψε στο Κολέγιο του South Carolina και επιλέχθηκε στο νο.1 του WNBA Draft το 2018, τέθηκε αντιμέτωπη με την Αλίγια Μπόστον, που επιλέχθηκε στο νο.1 της διαδικασίας πριν από μερικούς μήνες. Η Μπόστον ήρθε από το ίδιο Κολέγιο (South Carolina) Και οι συγκρίσεις με την 26χρονη φόργουορντ δεν άργησαν να κα΄νουν την εμφάνισή τους.

Η Ουίλσον πάντως είχε πολλούς λόγους για να νιώθει περήφανη για την αντίπαλό της. «Η Αλίγια έχει πολύ υψηλό ταβάνι και αναπτύσσεται στο παιχνίδι. Θεωρώ ότι βρίσκεται σε ένα franchise που θα εξελιχθεί γύρω από αυτή. Βλέπω λαμπρό μέλλον σε εκείνη, είναι κάτι που λέω για κάθε παίκτρια που΄ερχεται από το South Carolina. Θα είναι πραγματικά πολύ καλή στη λίγκα αυτή», υπογράμμισε.