Η Κάντας Πάρκερ δεν πήγε στο Λας Βέγκας για... διακοπές: «Είναι θρύλος του WNBA, μας κάνει καλύτερη ομάδα»

Κάντας Πάρκερ

Η Κάντας Πάρκερ δεν πήγε στο Λας Βέγκας για... διακοπές: «Είναι θρύλος του WNBA, μας κάνει καλύτερη ομάδα»

Χρήστος Τσάλτας 14:26 - 27.05.2023

Έπειτα από μια διετία στο Σικάγο η θρύλος του WNBA, Κάντας Πάρκερ, επέλεξε το Λας Βέγκας και τις Έισις ως τον επόμενο σταθμό της και από τις πρώτες μέρες της στη Νεβάδα έχει πάρει πολύ σοβαρά το νέο της ρόλο.

Στα 37 πολλοί είναι οι παίκτες που σκέφτονται το φινάλε της καριέρας τους, την συνταξιοδότηση, αλλά και τη ζωή μετά το μπάσκετ. Αυτό όμως δεν ισχύει με την περίπτωση της Κάντας Πάρκερ. Μια από τις πιο εμβληματικές παίκτριες της λίγκας, όχι μόνο γιατί είναι μία από εκείνες που άνοιξαν τον δρόμο στις νεότερες γενιές, αλλά γιατί όσο δραστήρια είναι εντός των τεσσάρων γραμμών, άλλο τόσο ενεργή είναι και έξω από το γήπεδο, με δράσεις και activities σε όλα τα επίπεδα.

Αυτή τη φορά η CP αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα της, αφήνοντας το Σικάγο και τις Σκάι, όπου αγωνίστηκε για 2 χρόνια, φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου το 2021. Η πρόκληση των Λας Βέγκας Έισις και το γεγονός πως θα είναι μέλος μιας ομάδας που θέτει ως στόχο το πρωτάθλημα δεν πέρασαν απαρατήρητα. Η Πάρκερ πήρε το... ταλέντο της και μετακόμισε στη Νεβάδα, με σκοπό να κάνει τη διαφορά.

Τα πρώτα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν, με τους «άσους» να κινούνται αρκετά γύρω από την εμβληματική σέντερ. Η οποία έδειξε από την πρώτη στιγμή πόσο άνετα νιώθει στο γκρουπ.

«Επιτυχία θα είναι μόνο αν πάρουμε το πρωτάθλημα»: Οι πρωταθλήτριες του WNBA Λας Βέγκας Έισις θέτουν τον στόχο της σεζόν στο Sportal
REST OF THE WORLD

11:10 - 16.05.2023

«Επιτυχία θα είναι μόνο αν πάρουμε το πρωτάθλημα»: Οι πρωταθλήτριες του WNBA Λας Βέγκας Έισις θέτουν τον στόχο της σεζόν στο Sportal

Ακόμα μια σεζόν έρχεται γεμάτη προσδοκίες και λάμψη στο Λας Βέγκας, με τις πρωταθλήτριες Έισις να στοχεύουν ψηλά και να το δηλώνουν απαντώντας στο Sportal, στο πλαίσιο της Media Day της ομάδας ενόψει της σεζόν που έρχεται.

«Είναι εξαιρετικό. Προφανώς ο κόσμος και η ομάδα σου παρέχουν εξαιρετική σταθερότητα στα πάντα. Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και στην ομάδα υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι σε κάθε βαθμίδα. Αυτό είναι κομβικό για μένα», ανέφερε στο Sportal, όσον αφορά το νέο βήμα της καριέρας της. Για το οποίο είχε πολλούς λόγους να είναι χαρούμενη.

Το γεγονός ότι σε αυτή τη φάση που βρίσκεται όχι μόνο συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, αλλά είναι σε θέση να ξεχωρίζει και να διεκδικεί τίτλους δείχνει και το επίπεδο πειθαρχίας που βρίσκεται, έστω κι αν έχει περάσει το prime της.

Κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει μεν, αλλά και να απολαμβάνει αυτό το νέο ξεκίνημα. «Όλοι σε ενθαρύνουν να φέρεις αυτό που πραγματικά είσαι μέσα στην ομάδα και σε αγαπούν για τα δυνατά σημεία σου, αλλά και για τις αδυναμίες σου. Έχουμε τέτοιες τάσεις και είναι πολύ καλό να τις δείχνουμε και να βγάζουμε το ποιοι είμαστε. Έτσι χτίζεται μια βάση για το μέλλον.

Υπάρχει σοβαρότητα σε πολύ καλά επίπεδα. Ο ένας θα αστειευτεί με τα λάθη του άλλου, αλλά όταν έρθει η ώρα για δουλειά, είμαστε τρομερά ανταγωνιστικές και αυτό το λατρεύω. Αυτό το περιβάλλον για μένα είναι το κλειδί, ειδικά σε αυτή τη φάση της καριέρας μου».

Το πόσο σημαντική είναι, τόσο για την ομάδα της, όσο και για τη λίγκα του WNBA γενικότερα, βγαίνει από τον σεβασμό με τον οποίο την αντιμετωπίζουν οι συμπαίκτριές της, που ανά πάσα στιγμή είναι πρόθυμες να μάθουν πράγματα από εκείνη. Κάτι που δεν συναντάς εύκολα σε μια ομάδα με σταρ πρώτου επιπέδου.

Στο Λας Βέγκας όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, με τις παίκτριες της Μπέκι Χάμον να έχουν ανοιχτά αυτιά για να μάθουν πράγματα σε καθημερινή βάση.

«Έχουμε ένα γκρουπ που γίνεται καλύτερο»: Η Έλενα Ντέλε Ντον έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τη μεγάλη νίκη των Ουάσιγκτον Μίστικς
REST OF THE WORLD

22:03 - 20.05.2023

«Έχουμε ένα γκρουπ που γίνεται καλύτερο»: Η Έλενα Ντέλε Ντον έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τη μεγάλη νίκη των Ουάσιγκτον Μίστικς

Στην πρεμιέρα του WNBA οι Ουάσιγκτον Μίστικς έριξαν στο καναβάτσο ένα από τα πιο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο και η Έλενα Ντέλε Ντον ξέρει καλά πως δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα που έκανε τη διαφορά, κάτι που υπογράμμισε και στο Sportal.

«Το γεγονός ότι προσθέσαμε στην ομάδα της Κάντας είναι τρομερό. Η πορεία της μιλάει από μόνη της. Είναι ένας θρύλος της λίγκας και είναι σπουδαίο να έχεις το δικό της μπασκετικό μυαλό στα αποδυτήρια», εξήγησε η Έι'ζα Ουίλσον, που φέτος έχει την ευκαιρία να μοιραστεί το παρκέ μαζί της, αλλά και να πάρει πράγματα από εκείνη σε όλα τα επίπεδα.

Εξίσου σημαντική όμως είναι και η συνεισφορά της στα αποδυτήρια, όσον αφορά τη δημιουργία κλίματος. «Απολαμβάνει να βρίσκεται μαζί μας και ανυπομονούμε να της βγάλουμε όλη την τρέλα. Είναι τρομερά διασκεδαστικό να μιλάμε μαζί της, να παίρνουμε πράγματα από εκείνη», υπογράμμισε η περσινή MVP του WNBA.

Για την Τσέλσι Γκρέι, από την άλλη πλευρά τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Στο παρελθόν οι δυο τους συνυπήρξαν στο Λος Άντζελες, ως συμπαίκτριες στις Σπαρκς και από την πρώτη στιγμή ήξερε τι να περιμένει. «Εγώ την ξέρω εδώ και αρκετό καιρό, από τη συνεργασία μας στο Λος Άντζελες. Είναι ωραίο να γίνεται ένα με την ομάδα και να διασκεδάζουμε όλοι μαζί. Είναι κι αυτή διασκεδαστική όπως και όλοι εμείς στην ομάδα και αυτό είναι υπέροχο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Ο τρόπος που αγωνίζεται, αλλά και η ικανότητα να κάνει καλύτερη την ομάδα της πάνω στο παρκέ είναι στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή.

Και αυτό το ξέρουν καλά στη Νεβάδα. «Είναι πολύ ωραίο που την έχουμε μαζί μας. Εντός παρκέ έχει ένα από τα καλύτερα IQ που έχουμε δει σε παίκτρια. Είναι διασκεδαστικό να μπορούμε να μιλάμε μαζί της, να παίρνουμε πράγματα και να την βλέπουμε να αγωνίζεται δίπλα μας. Εκτός παρκέ έχει κολλήσει με όλους», είπε η Γκρέι.

Σε μια σεζόν γεμάτη απαιτήσεις, με πολλά παιχνίδια στον ορίζοντα και ανταγωνισμό σε πολύ υψηλό επίπεδο, οι Λας Βέγκας Έισις έκαναν δική τους μια ζωντανή θρύλο του αθλήματος. Η Κάντας Πάρκερ πήρε την μεγάλη απόφαση να φορέσει τη φανέλα της ομάδας της Μπέκι Χάμον και δεν το έκανε για τα... τελευταία ένσημα, αλλά για να αποδείξει πως παραμένει ενεργή και ικανή να οδηγήσει μια ομάδα στον τίτλο.

Tags: