«Έχουμε ένα γκρουπ που γίνεται καλύτερο»: Η Έλενα Ντέλε Ντον έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τη μεγάλη νίκη των Ουάσιγκτον Μίστικς

Έλενα Ντέλε Ντον

«Έχουμε ένα γκρουπ που γίνεται καλύτερο»: Η Έλενα Ντέλε Ντον έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τη μεγάλη νίκη των Ουάσιγκτον Μίστικς

Χρήστος Τσάλτας 22:03 - 20.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:05 - 20.05.2023

Στην πρεμιέρα του WNBA οι Ουάσιγκτον Μίστικς έριξαν στο καναβάτσο ένα από τα πιο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο και η Έλενα Ντέλε Ντον ξέρει καλά πως δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα που έκανε τη διαφορά, κάτι που υπογράμμισε και στο Sportal.

Η σεζόν στο WNBA ξεκίνησε. Μια σεζόν διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με περισσότερα παιχνίδια στην regular season (40) Και πολύ περισσότερο ανταγωνισμό. Η ομάδα που μπαίνει σε θέση ισχύος είναι οι Λας Βέγκας Έισις, που θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα, την ίδια στιγμή που στη Νέα Υόρκη, οι Λίμπερτι φιλοδοξούν να εκθρονίσουν την ομάδα από τη Νεβάδα.

Μπρεάνα Στιούαρτ, Τζονκουέλ Τζόουνς, Κόρτνεϊ Βαντερσλούτ μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη, για να δημιουργήσουν μια superteam δίπλα στην Σαμπρίνα Ιονέσκου. ΜΙα ομάδα που δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα. Μονο που στην πρεμιέρα της σεζόν δεν το έδειξε.

«Επιτυχία θα είναι μόνο αν πάρουμε το πρωτάθλημα»: Οι πρωταθλήτριες του WNBA Λας Βέγκας Έισις θέτουν τον στόχο της σεζόν στο Sportal
REST OF THE WORLD

11:10 - 16.05.2023

«Επιτυχία θα είναι μόνο αν πάρουμε το πρωτάθλημα»: Οι πρωταθλήτριες του WNBA Λας Βέγκας Έισις θέτουν τον στόχο της σεζόν στο Sportal

Ακόμα μια σεζόν έρχεται γεμάτη προσδοκίες και λάμψη στο Λας Βέγκας, με τις πρωταθλήτριες Έισις να στοχεύουν ψηλά και να το δηλώνουν απαντώντας στο Sportal, στο πλαίσιο της Media Day της ομάδας ενόψει της σεζόν που έρχεται.

Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, οι Ουάσιγκτον Μίστικς δεν επέτρεψαν να το δείξει. Η ομάδα της DC, με την σπουδαία Έλενα Ντέλε Ντον σε ρόλο ηγέτιδας έκαναν... πάρτι στην πρεμιέρα, με το τελικό 80-64 να αποτυπώνει πλήρως την εξέλιξη και την έκβαση της αναμέτρησης. Η EDD ήταν ασταμάτητη, δίνοντας τον ρυθμό.

Δεν ήταν μόνη, διότι παίκτριες όπως η Νατάσα Κλάουντ, η Άριελ Άτκινς και η Κρίστι Τόλιβερ πλαισίωσαν την χαρισματική φόργουορντ, κάνοντας τη διαφορά στην αναμέτρηση.

Η βοήθεια που είχε από τις συμπαίκτριές της η Ντέλε Ντον ήταν μεγάλη, κάτι που αναγνώρισε και η ίδια. «Κάνουν το παιχνίδι πολύ πιο εύκολο. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε εξαιρετική δουλειά στο spacing, κάνοντας τα σωστά διαβάσματα στην αναμέτρηση», εξήγησε μιλώντας στο Sportal με το πέρας του αγώνα, χωρίς όμως να μείνει εκεί.

«Στο δεύτερο μέρος στην άμυνα κάναμε περισσότερα double team και οι αποστάσεις ήταν εξαιρετικές στο παιχνίδι, όπως και τα κοψίματα προς το καλάθι. Είναι κάτι που δουλεύουμε, επικοινωνούμε η μία με την άλλη και αυτό το γκρουπ γίνεται καλύτερο, με σκοπό να κερδίζει παιχνίδια», ήταν τα λόγια της.

Έλενα Τσινέκε στο Sportal: «Να δείξω πως ανήκω στο WNBA, τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα»
REST OF THE WORLD

23:20 - 12.05.2023

Έλενα Τσινέκε στο Sportal: «Να δείξω πως ανήκω στο WNBA, τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα»

Μια Ελληνίδα στην κορυφαία λίγκα μπάσκετ του πλανήτη. Η Έλενα Τσινέκε θα φορά τη φανέλα των Ουάσιγκτον Μίστικς και μιλώντας στο Sportal περιγράφει τις πρώτες μέρες της στο WNBA, θέτει τους στόχους της και εξηγεί τη σημασία του να εκπροσωπεί την χώρα μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η εικόνα σε ένα παιχνίοδι με υψηλή απαίτηση, όπως ήταν αυτό κόντρα στις Λίμπερτι, έδειξε πολλά για την ποιότητά του γκρουπ. Το πού μπορεί να φτάσει η ομάδα της Ουάσιγκτον παραμένει άγνωστο, με την απάντηση να κρύβεται στα λόγια της Νατάσα Κλάουντ.

«Θέτουμε τον πήχη κοιτώντας κάθε μέρα ξεχωριστά. Αυτό το δείχνουμε. Θέλουμε το μυαλό μας να είναι στο σωστό σημείο. Είναι κάτι που φέρνουμε στην ομάδα και το κουβαλάμε», υπογράμμισε η πλέι μέικερ των Μίστικς στην απάντησή της στο Sportal, για να συμπληρώσει ότι «είναι σπουδαίο να έχουμε αυτή τη νοοτροπία. Κοιτάμε κάθε μέρα ξεχωριστά. Είναι μεγάλη σεζόν με 40 παιχνίδια στην regular season. Πέρασε μόλις το πρώτο παιχνίδι αυτής. Ξέρουμε όμως ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό με την αυτοπεποίθηση πυο έχουμε αρκεί να κοιτάξουμε κάθε μέρα ξεχωριστά».

Tags: