Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ στο Sportal: «Αυτό είναι το στοιχείο που μου δίνει έμπνευση»

Μπρίτνεϊ Γκράινερ

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ στο Sportal: «Αυτό είναι το στοιχείο που μου δίνει έμπνευση»

Χρήστος Τσάλτας 12:15 - 06.06.2023

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ όχι μόνο έχει επιστρέψει στη δράση, αλλά επαναφέρει τον εαυτό της σταδιακά σε υψηλά επίπεδα, οδηγώντας τις Φοίνιξ Μέρκιουρι. Κι όλα αυτά έχοντας ένα ιδιαίτερο κίνητρο, για το οποίο μίλησε στο Sportal.

Για 10 μήνες έζησε πολύ δύσκολες καταστάσεις στις ρωσικές φυλακές. Μια υπόθεση που από ποινική εξελίχθηκε σε διπλωματικό θρίλερ μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας την έφερε στο επίκεντρο. Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ αν και ήταν (και παραμένει) από τις πιο αξιοσέβαστες Αμερικανίδες παίκτριες που αγωνίστηκαν στο εξωτερικό, δεν απέφυγε τις δυσκολίες και τις κακουχίες.

Με ενέργειες της Κυβέρνησης Μπάιντεν, που δεν αφαίρεσει ποτέ από την ατζέντα της την υπόθεση της BG, η Αμερικανίδα σέντερ, που μεταξύ άλλων είναι κάτοχος δύο χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, επέστρεψε στη χώρα της, προσπαθώντας να αφήσει πίσω τους 10 βασανιστικούς μήνες που έζησε. Για τους οποίους μάλιστα αναμένεται να γράψει και βιβλίο, όπως αποκάλυψε χαρακτηριστικά. 

Η Κάντας Πάρκερ δεν πήγε στο Λας Βέγκας για... διακοπές: «Είναι θρύλος του WNBA, μας κάνει καλύτερη ομάδα»
REST OF THE WORLD

14:26 - 27.05.2023

Η Κάντας Πάρκερ δεν πήγε στο Λας Βέγκας για... διακοπές: «Είναι θρύλος του WNBA, μας κάνει καλύτερη ομάδα»

Έπειτα από μια διετία στο Σικάγο η θρύλος του WNBA, Κάντας Πάρκερ, επέλεξε το Λας Βέγκας και τις Έισις ως τον επόμενο σταθμό της και από τις πρώτες μέρες της στη Νεβάδα έχει πάρει πολύ σοβαρά το νέο της ρόλο.

Όσο δύσκολο κι αν μοιάζει αυτό, η 32χρονη σέντερ, που είναι μια από τις πιο σημαντικές φιγούρες του WNBA, κάνει το δικό της restart, με τον τρόπο που εκείνη ξέρει.

Πώς; Παίζοντας μπάσκετ. Λίγους μήνες μετά την επιστροφή στο σπίτι αποφάσισε να ενισχύσει ξανά τις Φοίνιξ Μέρκιουρι, θέλοντας να δώσει το παράδειγμα πως όσο δύσκολα κι αν ήταν τα πράγματα, εκείνη ουδέποτε έχασε τον στόχο και τον προσανατολισμό της, που ήταν να κυριαρχεί στα παρκέ.

Στο ξεκίνημα της σεζόν, αν και υπάρχουν στιγμές που δείχνει πως δεν βρίσκεται στο επίπεδο που θέλει ακόμα, είναι τέτοια η ποιότητά της πάνω στο παρκέ που κάνει τη διαφορά. Αυτό όμως που είναι ακόμα πιο ισχυρό, για την ίδια, είναι το κίνητρο που έχει τη φετινή σεζόν, αλλά και η έμπνευση που αντλεί παίζοντας μπάσκετ.

«Έχουμε ένα γκρουπ που γίνεται καλύτερο»: Η Έλενα Ντέλε Ντον έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τη μεγάλη νίκη των Ουάσιγκτον Μίστικς
REST OF THE WORLD

22:03 - 20.05.2023

«Έχουμε ένα γκρουπ που γίνεται καλύτερο»: Η Έλενα Ντέλε Ντον έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τη μεγάλη νίκη των Ουάσιγκτον Μίστικς

Στην πρεμιέρα του WNBA οι Ουάσιγκτον Μίστικς έριξαν στο καναβάτσο ένα από τα πιο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο και η Έλενα Ντέλε Ντον ξέρει καλά πως δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα που έκανε τη διαφορά, κάτι που υπογράμμισε και στο Sportal.

Στο τέλος της ημέρας για την Γκράινερ δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να έχει την οικογένειά της και τις συμπαίκτριές της στο πλευρό της και να κρατάει μια μπάλα μπάσκετ. «Αυτό που μου δίνει έμπνευση είναι πως είμαι μαζί με τις συμπαίκτριές μου. Πέρυσι δεν ήμουν και ήταν κάτι που το σιχαινόμουν για να είμαι ειλικρινής», ανέφερε μιλώντας στο Sportal, για να προσθέσει ότι «δεν μου άρεσε καθόλου το πώς κύλησαν τα πράγματα πέρυσι. Θέλω να επιστρέψω εκεί που ήμουν και να βοηθήσω την ομάδα να βρεθεί και πάλι στους τελικούς του WNBA, όπως πριν από 2 χρόνια κόντρα στους Σικάγο Σκάι.

Έχουμε δουλειά να κάνουμε για να επιστρέψουμε σε αυτό το επίπεδο και να επιστρέψουμε στον τρόπο που ξέρω πως οι Φοίνιξ Μέρκιουρι μπορούν να παίξουν. Υπάρχουν προκλήσεις συνεχώς που σου δίνουν κίνητρο, όπως το να επιστρέψω στην καλή αγωνιστική μου κατάσταση. Είναι κάτι που με οδηγεί σαν παίκτρια, επίσης».