Οι Σέλτικς ολοκλήρωσαν την αποστολή τους κόντρα στους Χοκς και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Ανατολής (vids)

Τζέισον Τέιτουμ

i

photo by Maddie Meyer / Getty Images

Οι Σέλτικς ολοκλήρωσαν την αποστολή τους κόντρα στους Χοκς και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Ανατολής (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:39 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:40 - 28.04.2023

Οι Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν έβαλαν 62 πόνους (μαζί) και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις των Σέλτικς στον πρώτο γύρο των play offs. Νίκησαν τους Χοκς (128-120) και πλέον βρίσκονται στα ημιτελικά της Ανατολής απέναντι στους Φιλαδέλφεια Σίξερς.

Επειδή ταλαιπωρήθηκαν και τελικά ηττήθηκαν στο πέμπτο παιχνίδι, αυτή τη φορά οι Μπόστον Σέλτικς ήταν πιο προσεκτικοί -ειδικά στην τελευταία περίοδο. Οι Χοκς ήταν και πάλι απειλητικοί, αλλά αυτή τη φορά τους... κόπηκε η χαρά και πλέον κανονίσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 

Οι Κέλτες νίκησαν στην Ατλάντα με 128-120, αφού πρώτα διάσπαρτα κρίσιμα τρίποντα στο τελευταίο πεντάλεπτο και αππτελεσματική άμυνα (μόνο στο τελευταίο δωδεκαλεπτο) έκαναν τη διαφορά. Με αυτό το αποτέλεσμα η Βοστώνη έκανε το 4-2 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς της Ανατολής. Εκεί θα συναντήσει τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, που ακόμα δεν ξέρουν αν θα έχουν διάθεσή τους από το ξεκίνημα της σειράς τον Τζόελ Εμπίντ, ο οποίος πονάει στο γόνατο. Και αυτός είναι ο κεντρικό άξονας των ημιτελικών. 

Η απάντηση του Γιάννη έγινε viral σε όλον τον κόσμο: «Ακούστε τα λόγια του, ο καλύτερος άνθρωπος...»
NBA

16:05 - 27.04.2023

Η απάντηση του Γιάννη έγινε viral σε όλον τον κόσμο: «Ακούστε τα λόγια του, ο καλύτερος άνθρωπος...»

Η απάντηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ερώτηση ενός δημοσιογράφου έχει γίνει Viral, με τον Έλληνα μπασκετμπολίστα γνωρίζει την αποθέωση από τους φίλους του αθλητισμού αλλά και από μεγάλες ιστοσελίδες.

Όσον αφορά όμως στην πρόκριση των Σέλτικς, που ήρθε στα έξι παιχνίδια, ο Τζέισον Τέιτουμ «απάντησε» έπειτα από μία κακή και άστοχη παρουσία στο Game 5 με 30 πόντους, 14 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αλλά όχι ο πρώτος σκόρερ των «πράσινων», αφού ο Τζέιλεν Μπράουν σταμάτησε στους 32 πόντους. 

Τρίτος της παρέας; Ο Μάρκους Σμαρτ, ο οποίος είχε 22 πόντους και η πορεία του στο εξής αναμένεται να έχει γνησίως αύξουσα τροχιά. Είναι άλλωστε από αυτούς που παρεμβαίνουν πιο ουσιαστικά στα play offs. Από τον δεύτερο γύρο κι έπειτα συνήθως... 

Για τους Χοκς, που δεν μπορεί να θεωρείται αποτυχημένη η χρονιά (αν και παραλίγο να αποτύχουν στο τέλος της κανονικής διάρκειας) ο Τρέι Γιανγκ έκανε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση με 30 πόντους και 10 ασίστ, ενώ ο νεαρός ΝτιΑντρέ Χάντερ είχε 20 πόντους και γενικά στη σειρά έδειξε πως είναι έτοιμος να περάσει το παιχνίδι του στο επόμενο επίπεδο. Τέλος, ο Ντεζούντε Μάρεϊ επέστρεψε από την τιμωρία του, που προέκυψε όταν κουτούλησε τον διαιτητή μετά το τέλος της τέταρτης αναμέτρησης, είχε 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 11 ασίστ, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει καμία κατάσταση.