Προστασία της έδρας από Χοκς και Ράπτορς, νίκησαν Καβαλίερς και Χιτ σε κρίσιμες ανατολικές μάχες (vids)

Ντεζούντε Μάρεϊ

i

© photo by Todd Kirkland / Getty Images / Ideal Images

Προστασία της έδρας από Χοκς και Ράπτορς, νίκησαν Καβαλίερς και Χιτ σε κρίσιμες ανατολικές μάχες (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:53 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 06:54 - 29.03.2023

H Ατλάντα είχε περισσότερο ανάγκη τη νίκη από το Κλίβελαντ και την πήρε (120-118) παρά τους 44 πόντους του Ντόνοβαν Μίτσελ, τη στιγμή που οι Ράπτορς στον Καναδά επικρατούσαν με 106-92 και πλέον αισθάνονται ασφαλείς - Το Μέμφις χωρίς τον Μοράντ δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε (113-108) κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ.

Οι Χοκς στην Ατλάντα δεν κατάφεραν στιγμή να περιορίσουν τον Ντόνοβαν Μίτσελ, ο οποίος είχε 44 πόντους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχασαν από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Το αντίθετο! 

Ο Ντεζούντε Μάρεϊ με 29 πόντους, μερικοί εκ των οποίων κρίσιμοι στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης, οδήγησε τα Γεράκια σε μία πολύ χρήσιμη νίκη με 120-118

Θα ήταν αδύνατον βέβαια να τα καταφέρει αν ο Ονιέκα Οκόνγκου δεν έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Ο 22χρονος φόργουορντ, Νο 6 στο Draft του 2020 και μελλοντικός… starter για την ομάδα της Τζόρτζια, είχε 21 πόντους, ενώ ο Τρέι Γιανγκ ναι μεν έμεινε στους 16, αλλά είχε 10 ασίστ, ενώ έκανε μόλις ένα λάθος στο δεύτερο ημίχρονο.

Η αλήθεια είναι πως οι Χοκς ήθελαν και χρειάζονταν περισσότερο τη νίκη, που την πήραν και ισορρόπησαν το ρεκόρ τους στο 38-38. Με αυτή την επίδοση, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται εντός play in και δεν θα φύγουν από εκεί μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας. 

Ο Κέβιν Ντουράντ επιστρέφει την κρίσιμη ώρα! Στο ματς με τη Μινεσότα...
NBA

14:25 - 27.03.2023

Ο Κέβιν Ντουράντ επιστρέφει την κρίσιμη ώρα! Στο ματς με τη Μινεσότα...

Οι Φοίνιξ Σανς ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει ούτε καν τη θέση τους στα play in και σκοπεύουν μαζί με τον Κέβιν Ντουράντ, ο όποιος επιστρέφει τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/3) κόντρα στο κομβικό ματς με τους Μινεσότα Τίμπερουλβς, να παραμείνουν στην πρώτη τετράδα της Δύσης.

Ουσιαστικά με την επιτυχία τους τους επί των Καβαλίερς, που έχουν κατοχυρώσει τη θέση τους στα play offs (μαζί με τους Μπακς, Σέλτικς και Σίξερς) κατάφεραν να αποκτήσουν απόσταση ασφαλείας από τους Ουίζαρντς που θεωρητικά τους απειλούσαν και παρά τη… δική τους νίκη επί των Σέλτικς πλέον κυνηγάνε μόνο τους Σικάγο Μπουλς που είναι στο 36-39. 

Τορόντο - Μαϊάμι: 106-92

Καθάρισε ο Σκότι Μπαρνς με ρεκόρ καριέρας στις ασίστ

Η πραγματική μάχη των Τορόντο Ράπτορς και των Μαϊάμι Χιτ ίσως γίνει στα play in, αφού εκεί θα αναμετρηθούν (μαζί με τους Ατλάντα Χοκς και μάλλον με τους Σικάγο Μπουλς βάσει κατάταξης) αν οι Φλόγες από τη Φλόριντα αποτύχουν στα παιχνίδια που απομένουν να προσπεράσουν τους Μπρούκλιν Νετς για την 6η θέση της Ανατολής. 

Προς το παρόν, ο Σκότι Μπαρνς με 22 πόντους και ρεκόρ καριέρας με 12 ασίστ έδωσε τη νίκη στους Πτερόσαυτους του Καναδά με 106-92 και έχοντας φυσικά τους Πασκάλ Σιάκαμ (26 πόντοι) και OG Ανουνόμπι (22 πόντοι) στο πλευρό του. 

Για τους Χιτ που δεν έπαιξε ο ηγέτης τους Τζίμι Μπάτλερ και δεν... κυνήγησαν με πάθος και ένταση στο παιχνίδι, παρά την ύψιστη σημασία του, ο Τάιλερ Χίροου είχε 33 πόντους και ο δεύτερος (και τελευταίος) διψήφιος ήταν ο Μπαμ Αντεμπάγιο με 21.

Μέμφις - Ορλάντο: 113-108

Ο Μπέιν έπαιξε και για τον Μοράντ

Ο Ντέσμοντ Μπέιν έβαλε 31 πόντους και τις περισσότερες από τις καθοριστικές βολές για να οδηγήσει τους Μέμφις Γκρίζλις σε μία… αγχωτική νίκη με 113-108 επί των Ορλάντο Μάτζικ. Απόντως του Τζα Μοράντ, ο 24χρονος σουτέρ ήταν αποτελεσματικός, αλλά όχι μόνος. 

Ο Εξέβιερ Τίλμαν έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι με 20 πόντους, ενώ ο Λουκ Κέναρντ έκανε το καλύτερο του ματς από τη στιγμή που άφησε το Λ.Α. και τους Κλίπερς και πήγε στο Μέμφις για τις Αρκούδες. Είχε 16 πόντους, όσους δηλαδή και ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ. Για το Ορλάντο ο rookie Πάολο Μπαντσέρο ήταν και πάλι πρωταγωνιστής με 24 πόντους, αλλά και ο μόνος που διακρίθηκε.