«Βασικός στόχος της Μακάμπι Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι»

Ζακ ΛεΝτέι

«Βασικός στόχος της Μακάμπι Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι»

Sportal newsroom 08:50 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:53 - 28.06.2023

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ συνεχίζει το χτίσιμο ενόψει της νέας σεζόν και σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Ισραήλ, η ομάδα του Όντεντ Κάτας έχει πολύ ψηλά στη λίστα της τον Ζακ ΛεΝτέι, που έκανε εξαιρετική σεζόν με την Παρτίζαν.

Το φετινό καλοκαίρι είναι ήρεμο στο Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος, ενω ταυτόχρονα η διοίκηση έδρασε γρήγορα και κράτησε τον βασικό κορμό των παικτών της ομάδας. Αυτό σημαίνει πως δεν θα γίνουν πολλές κινήσεις στα μεταγραφικά, αλλά μόνο προσθήκες που θα φέρουν ποιότητα και θα ανεβάσουν το επίπεδο του γκρουπ.

Μια τέτοια περίπτωση έρχεται από το Βελιγράδι. Διότι η Μακάμπι έχει στο στόχαστρό της τον Ζακ ΛεΝτέι για τη νέα σεζόν. Όπως αναφέρουν μάλιστα δημοσιεύματα από το Ισραήλ, ο Αμερικανός φόργουορντ, που τη σεζόν 2018-19 φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, είναι ο νο.1 στόχος των πρωταθλητών, που είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα ώστε να τον πείσουν να μετακομίσει στο Τελ Αβίβ.

Στόχος της ομάδας του Όντεντ Κάτας ενόψει της νέας σεζόν είναι η διατήρηση των κεκτημένων στο πρωτάθλημα Ισραήλ, αλλά και το επόμενο βήμα στην Euroleague, το οποίο είναι η πρόκριση στο Final 4 της διοργάνωσης. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε άλλωστε η «ομάδα του λαού» έφτασε 40 λεπτά μακριά από τον μεγάλο στόχο της, καθώς ηττήθηκε από την Μονακό στο Game 5 της σειράς.

Με ενδεχόμενη προσθήκη του ΛεΝτέι, η Μακάμπι αναμένεται να δυναμώσει σημαντικά στις θέσεις των φόργουορντ, προσθέτοντας εμπειρία και σκοράρισμα από μέση και μακρινή απόσταση, με έναν παίκτη που τα τελευταία χρόνια παραμένει σταθερά σε πολύ υψηλό επίπεδο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, κάνοντας βήματα προς τα εμπρός.

Ο 29χρονος φόργουορντ ήταν σημαντικό όπλο στα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στο δρόμο προς την κατάκτηση της ABA Liga, μετρώντας 9,3 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ, 53,2% στα δίποντα και 48,9% στα τρίποντα στα 21 παιχνίδια που έπαιξε με την Παρτίζαν στο πρωτάθλημα, συμβάλλοντας στην επιστροφή στην κατάκτηση του τίτλου έπειτα από 10 χρόνια.