Με τον Γκος, αλλά χωρίς πέντε παίκτες ο Ολυμπιακός κόντρα στην Καρδίτσα
i

© Intime

Με τον Γκος, αλλά χωρίς πέντε παίκτες ο Ολυμπιακός κόντρα στην Καρδίτσα

Γιώργος Γαβριλάκης 09:51 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 11.12.2023

Η αυλαία της 10ης αγωνιστικής στην Stoiximan Basket League πέφτει στην Καρδίτσα, εκεί όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την τοπική ομάδα, με τον Γιώργος Μπαρτζώκα να έχει στη διάθεσή του τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, αλλά όχι και τους Παπανικολάου, Πίτερς, ΜακΚίσικ, Πετρούσεφ και Μήτρου-Λονγκ. Αμφίβολη η συμμετοχή του Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Από τη στιγμή που Ολυμπιακός έχασε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το εγχώριο πρωτάθλημα, στόχος του είναι μέχρι να τον ξανασυναντήσει να μην... κάνει λάθος. Να μην «στραυροπατήσει», να είναι σε απόσταση αναπνοής και κάποια στιγμή να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις και να... προσπεράσει. 

Έτσι, στην Καρδίτσα για το τελευταίο χρονικά ματς (11/12, 20:15, ΕΡΤ3) της δέκατης αγωνιστικής στην Stoiximan Basket League o Ολυμπιακός πάει για να βάλει στη συλλογή του την ένατη εντός των συνόρων νίκη του. Και σε αυτή την προσπάθεια ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας στην πόλη της Θεσσαλίας. 

Βέβαια, αυτή η επιστροφή δεν σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι πλήρης. Τουναντίον! Οι απουσίες τους είναι πολλές και αυτές αφορούν κατ' αρχάς τον αρχηγό, Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα αιμάτωμα στην δεξιά μηροβουβωνική χώρα. Επίσης, εκτός είναι και ο Άλεκ Πίτερς, ο οποίος έχει πάρει άδεια για να παρευρεθεί στη γέννηση του παιδιού του, ενώ η τριάδα των Σακίλ ΜακΚίσικ, Φιλίπ Πετρούσεφ και Ναζ Μήτρου-Λονγκ, που είτε είναι εκτός της εξάδας των ξένων, είτε ακόμα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. 

Τέλος, υπάρχει και η αμφιβολία μίας συμμετοχής και αυτή έχει να κάνει με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος είναι ασθενής (γαστρεντερίτιδα) και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει τις απαραίτητες δυνάμεις για να μπει στο γήπεδο. 

Για την Καρδίτσα, η νίκη του Απόλλωνα επί του Λαυρίου, την έχει αφήσει μόνη της στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μία νίκη. Θα ψάξει άμεσα την δεύτερή της, αλλά ξέρει καλά πως υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτή δεν θα έρθει στο ξεκίνημα αυτής της εβδομάδας. 

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

Κολοσσός - Προμηθέας: 114-109
Απόλλων Πατρών - Λαύριο: 71-60
ΑΕΚ - Μαρούσι: 91-89
Άρης - Περιστέρι: 81-73
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: 97-85

Tags: