Οι 13 ομάδες της Stoiximan Basket League για τη σεζόν 2024-25

Μπάλα μπάσκετ

i

Μπάλα μπάσκετ / © Intime

Οι 13 ομάδες της Stoiximan Basket League για τη σεζόν 2024-25

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:28 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:09 - 29.05.2024

Μετά την άνοδο και του Πανιωνίου, ο «χάρτης» της Stoiximan Basket League για τη σεζόν 2024 - 2025 ολοκληρώθηκε, με 13 ομάδες να απαρτίζουν την πρώτη τη τάξει κατηγορία από τον Οκτώβρη.

Ο δεύτερος τελικός ανόδου της Elite League ολοκληρώθηκε, με τον Πανιώνιο να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία, μετά τη μεγάλη του νίκη στον τελικό ανόδου επί του Ηρακλή.

Έτσι, μετά την άνοδο του Μίλωνα από τον πρώτο τελικό, αυτή του Πανιωνίου από τον δεύτερο, αλλά και τον υποβιβασμό του Απόλλωνα Πάτρας, το «παζλ» συμπληρώθηκε και οι 13 ομάδες που θα παίξουν στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League να γίνονται γνωστές.

Από την επόμενη εβδομάδα, αφού κοπάσουν οι... πανηγυρισμοί, αναμένεται η πλευρά του ΕΣΑΚΕ να ξεκινήσει την επικοινωνία με Μίλωνα και , ώστε να προσκομίσουν τα απαραίτητα χαρτιά για την σύσταση των ΚΑΕ και την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. Για την ώρα, επίσημα, το πρωτάθλημα είναι να διεξαχθεί με 13 ομάδες, όμως ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το εάν οι δύο ομάδες που ανέβηκαν θα παίξουν σίγουρα στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν, Παράλληλα θα πρέπει να κρατήσουμε και το ενδεχόμενο της Wild Card ανοιχτό, παρότι αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Όπως και να έχει, αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα διεξαχθεί με 13 ομάδες, οι οποίες είναι οι εξής:

Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
ΑΕΚ
Περιστέρι
Προμηθέας
ΠΑΟΚ
Άρης
Κολοσσός
Καρδίτσα
Λαύριο
Μαρούσι
Μίλων
Πανιώνιος

Φώντα ακούς; Η Μιλωνάρα σου επέστρεψε!

Φώντα ακούς; Η Μιλωνάρα σου επέστρεψε!

Ο Μίλωνας είναι ξανά στην Stoiximan Basket League, με τον ιστορικό σύλλογο της Νέας Σμύρνης να επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια, 20 και βάλε χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία σε αυτά. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης...