Κόντρα στην Χάποελ το Περιστέρι, ο Άρης φιλοξενεί την Μπουρζ στη Θεσσαλονίκη

Κόντρα στην Χάποελ το Περιστέρι, ο Άρης φιλοξενεί την Μπουρζ στη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Γαβριλάκης 10:56 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 24.01.2024

Ώρα ευρωπαϊκών αναμετρήσεων για το Περιστέρι και τον Άρη. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη συναντούν στην έδρα τους την Χάποελ Ιερουσαλήμ του Ηλία Καντζούρη για το πρώτο ματς της φάσης των «16» του BCL και ο Άρης υποδέχεται την γαλλική Μπουρζ για την 16η αγωνιστική του EuroCup.

Η πρόκριση στη φάση των «16» για το Περιστέρι δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αλλά κατακτήθηκε με περίσσιο θάρρος. Πλέον, η παρουσία του στο Basketball Champions League συνεχίζεται με υψηλότερο δείκτη δυσκολίας και στο νέο όμιλο που διαμορφώθηκε οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλης έχουν τεράστιο ανταγωνισμό. 

Το πρώτο βήμα τους καλείται να γίνει στο εντός έδρας ματς με την Χάποελ την Τετάρτη το βράδυ (24/1, 19:30, CosmoteSport 4). Οι αντίπαλοί τους, εκπροσωπούν ένα σύνολο που στοχεύει στην κατάκτηση του διασυλλογικού θεσμού της FIBA και στον πάγκο της ομάδας από τα Ιεροσόλυμα, εδώ και μερικές εβδομάδες κάθεται ο κόουτς Ηλίας Καντζούρης

Πρόκειται για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου με την συμμετοχή της ομάδας από την δυτική όχθη της Αττικής, στο Group K μαζί με την Τενερίφη του Κάιλ Γκάι και την Καρσίγιακα

«Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας», παραδέχθηκε ο Αμερικανός σουτέρ του Περιστερίου, Κένι Ουίλιαμς και κατέληξε πως «θέλουμε να παρουσιαστούμε εξαιρετικά συγκεντρωμένοι από νωρίς και να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας. Πρέπει να προστατέψουμε την έδρα μας και να συνεχίσουμε τη θετική δυναμική που έχουμε χτίσει ως ομάδα για να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι μια σκληρή ομάδα και θα είναι μια μάχη που θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά, προκειμένου να παλέψουμε για 40 λεπτά». 

Στο μεταξύ, ο Άρης συνεχίζει σήμερα (Τετάρτη 24/1) και την δική του ευρωπαϊκή πορεία, που εντάσσεται στο πρόγραμμα του EuroCup. Για την 16η αγωνιστική της διοργάνωσης που βρίσκεται υπό την αιγίδα της EuroLeague Basketball και η παρουσία του στον B' όμιλο αυτού τον φέρνει αντιμέτωπο με την γαλλική Μπουρζ (20:00). 

Το ενθαρρυντικό για τον κόουτς Γιάννη Καστρίτη είναι πως ο Τζόναθαν Σταρκς ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά. Την ίδια ώρα βέβαια, που είναι δεδομένη η απουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στη γάμπα. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Μάτια» του ΝΒΑ στο Άρης-Μπουρζ για χάρη του next big thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ
EUROCUP

13:10 - 23.01.2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Μάτια» του ΝΒΑ στο Άρης-Μπουρζ για χάρη του next big thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Ο Άρης αντιμετωπίζει την Μπουρζ στο Αλεξάνδρειο την ερχόμενη Τετάρτη (24/01) και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal στο Παλέ αναμένονται αρκετοί scouts του ΝΒΑ, προκειμένου να παρακολουθήσουν δια ζώσης το next big thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Ζακαρί Ρισασέ.

«Είναι ένα παιχνίδι που έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Η Μπουρζ είναι πρωτοπόρος στον όμιλό μας αλλά συγχρόνως είναι και δεύτερη στο γαλλικό πρωτάθλημα, πίσω μόνο από τη Μονακό», θύμισε και... υπογράμμισε ο κόουτς Καστρίτης, ενώ κατέληξε πως «θα πρέπει όλοι να καταλαβαίνουμε την δυσκολία αυτού του αγώνα, κυρίως γιατί και οι δύο ομάδες έχουμε μεγάλη ανάγκη τη νίκη για τη συνέχεια στο θεσμό. Από την πλευρά μας οφείλουμε να παρουσιαστούμε όπως κάνουμε πάντα, δεν είναι ένας τελικός. Είτε κερδίσουμε, είτε χάσουμε, δε θα έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση ούτε θα έχουμε χάσει τις ελπίδες μας για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Οπότε για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, με αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας που πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό όπως κάνουμε πάντα».