ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Μάτια» του ΝΒΑ στο Άρης-Μπουρζ για χάρη του next big thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Μάτια» του ΝΒΑ στο Άρης-Μπουρζ για χάρη του next big thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Χρήστος Τσάλτας 13:10 - 23.01.2024

Ο Άρης αντιμετωπίζει την Μπουρζ στο Αλεξάνδρειο την ερχόμενη Τετάρτη (24/01) και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal στο Παλέ αναμένονται αρκετοί scouts του ΝΒΑ, προκειμένου να παρακολουθήσουν δια ζώσης το next big thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Ζακαρί Ρισασέ.

Το περασμένο Σάββατο ο Άρης πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, κόντρα στην ΑΕΚ, η οποία ήταν συνέχεια της επικράτησης-θρίλερ κόντρα στην Μπουντούτσνοστ, που ήρθε χάρη σε ένα follow-κάρφωμα του Ρομπέρτο Γκάλινατ στο φινάλε του αγώνα. Οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε τροχιά πρόκρισης, όμως αυτή την αγωνιστική το έργο τους αναμένεται εξόχως δύσκολο.

Αυτό γιατί στο δρόμο του θα βρει την γαλλική Μπουρζ, που φιγουράρει στην κορυφή του ομίλου με ρεκόρ 12-3. Στις τάξεις τους μάλιστα οι Γάλλοι έχουν και έναν παίκτη που αποτελεί την ατραξιόν, όχι μόνο της ομάδας, αλλά και της διοργάνωσης. Ο λόγος για τον Ζακαρί Ρισασέ, γιο του άλλοτε άσου του Ολυμπιακού, Στεφάν.

Ο Ρισασέ θεωρείται το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ του γαλλικού μπάσκετ και άπαντες «βλέπουν» το μέλλον του στο ΝΒΑ. Ενόψει του NBA Draft του 2024 μάλιστα, στο οποίο θα δηλώσει συμμετοχή, οι ειδικοί τον τοποθετούν στην πρώτη πεντάδα, σε σταθερή βάση, ενώ στην πλειοψηφία των mock drafts βρίσκεται στις θέσεις 2 και 3.

Το ενδιαφέρον γύρω από την περίπτωσή του είναι μεγάλο και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal στο Αλεξάνδρειο αναμένεται να βρεθούν αρκετοί scouts του ΝΒΑ, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον Γάλλο άσο από κοντά και να σχηματίσουν report. Scouts από ομάδες όπως οι Ντένβερ Νάγκετς, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι Μαϊάμι Χιτ, οι Γιούτα Τζαζ, οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, αναμένεται να βρεθούν στο Παλέ για να παρακολουθήσουν δια ζώσης τον Ρισασέ, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις φέτος.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, σε 14 παιχνίδια στο Eurocup, ο Ρισασέ μετράει 12,8 πόντους, 3,7 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ και το εντυπωσιακό 57,4% στα τρίποντα.