Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ στο Sportal: «Η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ δείχνει την κουλτούρα του Άρη»

Ρομπέρτο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ στο Sportal: «Η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ δείχνει την κουλτούρα του Άρη»

Χρήστος Τσάλτας 11:41 - 21.01.2024

Ο παίκτης της τελευταίας στιγμής, για τον Άρη, ο Ρομπέρτο Γκάλινατ, εξηγεί στο Sportal τη νοοτροπία του στο φινάλε του αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ και εξηγεί τι σημαίνει για την ομάδα του το «διπλό στα Λιόσια.

Έπειτα από ένα μεγάλο παιχνίδι, που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Άρης κατάφερε να πάρει σπουδαία εκτός έδrας νίκη κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν εκπληκτικός «βομβαρδίζοντας» με κάθε τρόπο την άμυνα της Ένωσης, έχοντας στο πλευρό του, ως άξιο συμπαραστάτη τον Ρομπέρτο Γκάλινατ.

Ο Αμερικανός γκαρντ την ώρα της κρίσης βγήκε και πάλι μπροστά, όπως είχε κάνει και στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπουντούτσνοστ, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Μια συνθήκη που αρέσει στον ίδιο και δεν το κρύβει.

Όταν παίρνει τη μπάλα εκείνες τις στιγμές, ξέρει τι πρέπει να κάνει. «Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος εκείνη την ώρα», παραδέχτηκε μιλώντας στο Sportal, για να προσθέσει. «Οι βολές είναι τα πιο εύκολα σουτ για να πάρεις, αλλά παράλληλα έχουν μεγάλη πίεση. Εγώ είχα συγκεντρωθεί να βάλω κάθε μία ξεχωριστά. Ήθελα να έχω τον ίδιο ρυθμό και την ίδια συγκέντρωση σε κάθε βολή».

Δύο νίκες χαρακτήρα για τον Άρη, που δεν εγκατέλειψε σε κανένα σημείο την προσπάθεια και στο τέλος επιβραβεύτηκε. Τι σημαίνουν αυτά τα αποτελέσματα; «Σημαίνουν πολλά οι δύο νίκες που κάναμε. Ο μήνας που διανύουμε είναι πολύ σημαντικός. Θέλουμε να βρεθούμε στα πλέι οφ και παράλληλα να έχουμε την καλύτερη δυνατή θέση σε αυτά. Είναι δύσκολο, αλλά θα παλέψουμε ως το τέλος για να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Θέλουμε να κρατήσουμε το μομέντουμ».

Εστιάζοντας στη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και στην προσπάθεια σε όλο το 40λεπτο ο Αμερικανός άσος υπογράμμισε πως «η νίκη αυτή δείχνει πόσο σκληρά μπορούμε να παίξουμε. Μπορούμε να είμαστε το ίδιο καλοί σε άμυνα και επίθεση, ταυτόχρονα. Δείχνει την κουλτούρα μας και αυτό που έχουμε φτιάξει σαν ομάδα».

Σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας ήταν ο παίκτης με τον οποίο μοιράζεται την περιφερειακή γραμμή της ομάδας. Ο Βασίλης Τολιόπουλος έδειξε πόσο clutch είναι και έκανε τη διαφορά. Κάτι που παραδέχονται άπαντες εντός των τειχών. «Ο Τολιόπουλος είναι καλός! Παίρνει την πίεση από τους ώμους μου, όπως παίρνω και εγώ από εκείνον. Βρίσκουμε ελεύθερα σουτ και εκείνος έβαλε πολύ μεγάλα σουτ κόντρα στην ΑΕΚ», είπε ο Γκάλινατ πριν στείλει το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας ενόψει του αγώνα με την Μπουρζ, για το Eurocup.

«Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όταν παίζουμε την άμυνά μας και βάζουμε τους κανόνες μας στο παρκέ παίζουμε σκληρά και έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας».