Μετά τον Ουεμπανιαμά, οι Σπερς έχουν εστιάσει στο επόμενο μεγάλο project του γαλλικού μπάσκετ!

Ζακαρί Ρισασέ

Μετά τον Ουεμπανιαμά, οι Σπερς έχουν εστιάσει στο επόμενο μεγάλο project του γαλλικού μπάσκετ!

Χρήστος Τσάλτας 11:28 - 18.01.2024

Σαν Αντόνιο Σπερς... made in France. Τα «σπιρούνια» έχουν ξεκινήσει την δημιουργία μιας ομάδας γύρω από τον Βίκτορ Ουεμπανιαμά, όμως την ίδια ώρα έχουν στο κάδρο και άλλους παίκτες που αγωνίζονται στο γαλλικό πρωτάθλημα, με την περίπτωση του Ζακαρί Ρισασέ να είναι η πλέον χαρακτηριστική.

Η σχέση των Σαν Αντόνιο Σπερς με την Γαλλία ξεκινάει από τις αρχές του 2000, όταν ο Τόνι Πάρκερ μετακόμισε στο Τέξας, ως ένας παίκτης με ικανότητες για μεγάλα πράγματα. Στην πορεία ο TP κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς και σύμβολο για τον οργανισμό των Σπερς, με την σχέση των δύο πλευρών να κρατάει ακόμα και σήμερα.

Εν έτη 2024 ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά είναι ο παίκτης γύρω από τον οποίο «χτίζουν» το μέλλον τους οι Σπερς, με το νο.1 του NBA Draft του 2023 να είναι ο παίκτης που στο πρόσωπό του οι Σπερς θέλουν να δουν τον ηγέτη της επόμενης μέρας.

Την ίδια ώρα όμως, στο Τέξας κοιτάζουν και την επόμενη μέρα του οργανισμού. Διότι οι κεραίες είναι στραμμένες σε όλα τα μέτωπα και σε παίκτες με δυνατότητες να βρεθούν στο κορυφαίο επίπεδο. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Ζακαρί Ρισασέ, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα όχι μόνο στο γαλλικό, αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα.

Ο Γάλλος άσος αγωνίζεται στην Μπουρζ, αντίπαλο του Άρη στο Eurocup Και απέναντι στην Λιετκαμπέλις έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 22 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 19 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σε 21 λεπτά αγώνα. Παράλληλα, χάρισε θέαμα με καρφώματα, όπως το παρακάτω...

Πώς συνδέεται όμως ο Ρισασέ με τους Σπερς; Μα φυσικά τα «σπιρούνια» παρακολουθούν τον χαρισματικό άσο ενόψει του NBA Draft 2024. Ο Ρισασέ αναμένεται να δηλώσει συμμετοχή στη διαδικασία του επόμενου καλοκαιριού και ήδη τα «σπιρούνια» έχουν κάνει το δικό τους report για τις ικανότητές του.

Μάλιστα στην Γαλλία βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης των Σπερς, Πίτερ Χολτ, δίνοντας τροφή για σχόλια όσον αφορά την περίπτωση Ρισασέ, με τους Σπερς να έχουν «κυκλώσει» για τα καλά το όνομά του ενόψει καλοκαιριού.

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μακάμπι και όλη τη δράση της Πέμπτης