Για την ισοφάριση η ΑΕΚ κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ

Ακίλ Μίτσελ

i

© Ιntime

Για την ισοφάριση η ΑΕΚ κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ

Γιάννης Κουλουμπός • 09:21 - 12.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 21.04.2023

Ματς do or die για την ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (12/4, 17:30 Cosmote Sport 5) τη Χάποελ Ιερουσαλήμ για την προημιτελική φάση του Basketball Champions League, με αποκλειστικό στόχο τη νίκη, που θα οδηγήσει τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι.

Να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική τετράδα του Basketball Champions League επιδιώκει η ΑΕΚ, που φιλοξενεί στα Άνω Λιόσια την Χάποελ Ιερουσαλήμ (12/4, 17:30 Cosmote Sport 5), στοχεύοντας στην ισοφάριση της σειράς σε 1-1, ύστερα από το ανεπιτυχές αποτέλεσμα στα Ιεροσόλυμα.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει για την ομάδα του Ηλία Καντζούρη, καθώς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, προκειμένου να παραμείνουν οι «κιτρινόμαυροι» ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης, στέλνοντας τη σειρά ξανά επί ισραηλινού εδάφους.

Με όπλο τη δύναμη της έδρας και του κόσμου της, η «Ένωση» καλείται να… επιβιώσει και να κάνει όλα όσα δεν έκανε στο πρώτο παιχνίδι. Τότε βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 20 πόντους διαφορά, πριν κάνει την προσπάθειά της που τελικώς δεν απέδωσε και ηττήθηκε με 64-55.

Στα αγωνιστικά νέα, οι γηπεδούχοι έχουν μάθει πλέον να... ζουν χωρίς τον Γιανίς Στρέλνιεκς, ο οποίος έχει τεθεί εκτός σεζόν λόγω του χειρουργημένου αχίλλειου τένοντα. Επίσης, ο κόουτς Ηλίας Καντζούρης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κωστή Γόντικα. Ο 29χρονος σέντερ θα μείνει εκτός για ένα μήνα με πρόβλημα στο γόνατο. 

Στην αντίπερα όχθη, οι Ισραηλινοί κατεβαίνουν πλήρεις στον αγώνα με στόχο να πανηγυρίσουν το «διπλό» που θα σηματοδοτήσει την πρόκριση στο Final Four του BCL. 

Στα υπόλοιπα ζευγάρια των προημιτελικών, η Μάλαγα θα δοκιμαστεί στην έδρα της Μούρθια και με νίκη θα τσεκάρει το εισιτήριο για το Final Four, το οποίο μάλιστα ενδέχεται να διεξαχθεί στη Μάλαγα. Επικράτησε στο πρώτο παιχνίδι και τώρα στοχεύει να ζευγαρώσει τις επιτυχίες της και να προκριθεί από τώρα. 

Τον ίδιο στόχο έχει και η Τενερίφη, στη δεύτερη ισπανική μονομαχία της ημέρας (12/4. Οι νησιώτες είχαν επιβληθεί εντός έδρας της Μανρέσα και πλέον απέχει μία νίκη μακριά από την είσοδό της στο Final Four. 

Το πρόγραμμα της Μεγάλης Τετάρτης (12/4)
17:30 / ΑΕΚ - Χάποελ Ιερουσαλήμ (Cosmote Sport 5)
21:30 / Μούρθια - Μάλαγα
21:45 / Μανρέσα - Τενερίφη

Το πρόγραμμα της Μεγάλης Πέμπτης (13/4)
21:00 / Βόννη - Στρασβούργο