Η Βόννη «πάτησε» το Στρασβούργο και η σειρά μεταφέρεται ξανά στην έδρα της

Στρασβούργο - Βόννη

i

BCL

Η Βόννη «πάτησε» το Στρασβούργο και η σειρά μεταφέρεται ξανά στην έδρα της

Νίκος Καλαμπάκας 23:08 - 11.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:10 - 11.04.2023

Η Βόννη έκανε break στο... break του Στρασβούργου, νίκησε στη Γαλλία με 76-66 και πλέον η σειρά τους μεταφέρεται ξανά στη Γερμανία, εκεί όπου μια από τις δύο ομάδες την επόμενη εβδομάδα θα επικυρώσει το εισιτήριό της για το Final Four του BCL.

Το Στρασβούργο είχε κάνει break στην έδρα της Βόννης στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά του BCL, όμως η ομάδα η ομάδα της Γερμανίας απάντησε και πλέον έχει ξανά τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στο Final Four. Οι Γερμανοί επιβλήθηκαν με 76-66 και έφεραν τη σειρά στο τρίτο και τελευταίο της ματς!

Εύκολο βράδυ είχε η Βόννη στο Στρασβούργο, αφού επικράτησε της τοπικής ομάδας στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς τους για τα ημιτελικά του BCL και επανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το ξεκίνημα του αγώνα τα ηνία και όντας ανώτεροι από το Στρασβούργο, έφτασαν σε μια εύκολη νίκη. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 18-17 υπέρ της Βόννης, ενώ η δεύτερη περίοδος ανήκε στους Γερμανούς που παίζοντας με μεγάλη ενέργεια, έριξαν στα σχοινιά τους γηπεδούχους και δεν τους άφησαν να πάρουν ανάσα. Το ημίχρονο βρήκε τη Βόννη μπροστά στο σκορ με 28-41, ενώ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε στο +16 (48-64).

Το Στρασβούργο προσπάθησε στο τέλος να κάνει την επαναφορά, όμως η διαφορά ήταν τέτοια που οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πρόβλημα να τη διατηρήσουν. Το τελικό 66-76 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες που θα μονομαχήσουν την επόμενη εβδομάδα για το εισιτήριο του Final Four στη Γερμανία. 

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ερέρα με 19 πόντους, ενώ 16 σημείωσε ο Κέσινς.

Δεκάλεπτα: 17-18, 28-41, 48-64, 66-76