Mε απουσίες ο ΠΑΟΚ στη Λισαβόνα για το ματς με την Μπενφίκα
i

© FIBA

Mε απουσίες ο ΠΑΟΚ στη Λισαβόνα για το ματς με την Μπενφίκα

Γιώργος Γαβριλάκης 08:18 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:24 - 01.11.2023

Τη δεύτερη νίκη του αναζητά ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ευρωπαϊκό του ματς και αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπενφίκα. Ο κόουτς Φώτης Τακιανός δεν υπολογίζει στους Μιχάλη Τσαϊρέλη και Τζαμούν ΜακΝις, οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς τους.

Μετά τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη επί της Γαλατασαράι, ο ΠΑΟΚ, παρά τα προβλήματα τραυματισμών, βρίσκεται στη Λισαβόνα και αναζητά το βράδυ της Τετάρτης (1/11, 21:30) τη νίκη κόντρα στην Μπενφίκα για να κάνει το 2/2 στο Basketball Champions League

Σε αυτή την προσπάθεια, ο Φώτης Τακιανός, δεν φαίνεται πως υπολογίζει τους Τζαμούν ΜακΝις και Μιχάλη Τσαϊρέλη, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην επιστροφή τους, αλλά αυτό δεν αναμένεται να συμβεί στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Δεν έπαιξαν ούτε στην ήττα στο Λαύριο για το εγχώριο πρωτάθλημα και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τώρα. 

«Είναι ένα παιχνίδι με πολύ σημαντικό βαθμό δυσκολίας, όχι μόνο γιατί πρόκειται για το δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι μας, αλλά και λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε με τους τραυματισμούς των παικτών», είπε ο κόουτς του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε πως «δημιουργούνται ιδιαίτερες συνθήκες για αυτό το παιχνίδι, αλλά, παρόλα αυτά είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη μας για να πάρουμε τη δεύτερή μας νίκη, που θα είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στη λογική του ότι θα ενισχυθεί έτσι ακόμη περισσότερο η νίκη που κάναμε επί της Γαλατασαράι και θα θέσουμε σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση». 

Όσον αφορά στον αντίπαλο; «Είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και ετοιμότητα. Θα πρέπει να είμαστε καλοί στο αμυντικό κομμάτι, καθώς παίζουμε με μία ομάδα που παίζει ελεύθερα, με απρόβλεπτο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για 40’», κατέληξε ο Φώτης Τακιανός. 

Το πρόγραμμα της ημέρας (1/11)

19:00 / Χαποέλ Ιερουσαλήμ - Γαλατασαράι
19:30 / Μούρθια - Ικογκέα
19:30 / Καρσίγιακα - Όλντενμπουργκ
21:30 / Μπενφίκα - ΠΑΟΚ
21:00 / Βόννη - Χαποέλ Χολόν (εξ αναβολής)

Τα αποτελέσματα της Τρίτης (31/10)

Τόφας - Ντερτόνα: 80-88
Προμηθέας - Λίτας Βίλνιους: 78-76
Οπάβα - Ντιζόν: 67-104
Γκραφενστάντεν - Οστάνδη: 81-68