«Μάχες» για Προμηθέα και Περιστέρι στο πρώτο ματς των Play In του BCL
i

© Intime

«Μάχες» για Προμηθέα και Περιστέρι στο πρώτο ματς των Play In του BCL

Sportal newsroom 12:11 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 03.01.2024

Στην Λιθουανία το Περιστέρι κόντρα στην Ρίτας Βίλνιους και στη Γαλλία ο Προμηθέας κόντρα στη ΛεΜάν αναζητούν την πρώτη νίκη στις σειρές των αγώνων τους για το Basketball Champions League που οδηγούν στη «φάση των 16».

O ΠΑΟΚ, μία μέρα πριν, δεν κατάφερε να κάνει το πρώτο βήμα και την Τετάρτη (3/1) το Περιστέρι και ο Προμηθέας θα επιδιώξουν να μην ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με τους Θεσσαλονικείς. 

Στόχος τους είναι, με την σειρά τους, να πάρουν τη νίκη στο πρώτο ματς των σειρών τους για τα Play In του Basketball Champions League. Mιας διαδικασίας από την οποία θα προκύψει η πρόκριση στη «φάση των 16» ή ο αποκλεισμός. 

Το Περιστέρι λοιπόν, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, αντιμετωπίζει την Ρίτα Bίλνιους (19:30, Cosmote Sport 4) στην Λιθουανία. Η αποστολή είναι δύσκολη για τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη και ο πιο έμπειρος εξ αυτών, ο Βασίλης Ξανθόπουλος, έχει εξηγήσει πως «ξέρουμε ότι παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να μην επιτρέψουμε στη Ρίτας Βίλνιους να τρέξει και να πάει το παιχνίδι στο δικό της ρυθμό».

Εκτός έδρας αγωνίζεται και ο Προμηθέας, που θα αναμετρηθεί με την ΛεΜαν στην ομώνυμη γαλλική πόλη. Το θετικό για τον κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου είνα πως μετά από αρκετό καιρό θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του κόντρα στην ομάδα που μετείχε στον όμιλο του Περιστερίου (με Μάλαγα και Σομπατέλι) και τερμάτισε δεύτερη. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπασκόνια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!