Βεζένκοφ στο Sportal: «Αν μπορέσω το καλοκαίρι θα ενισχύσω την εθνική Βουλγαρίας»

Σάσα Βεζένκοφ

i

© Intime

Βεζένκοφ στο Sportal: «Αν μπορέσω το καλοκαίρι θα ενισχύσω την εθνική Βουλγαρίας»

Sportal newsroom 19:42 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:42 - 11.05.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στο Sportal, αποκαλύπτοντας τους στόχους του το καλοκαίρι με την εθνική ομάδα της Βουλγαρίας.

Ο σούπερ σταρ της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών της Βουλγαρίας, Αλεξάντερ Βεζένκοφ, αποκάλυψε αποκλειστικά στο Sportal αν θα φορέσει τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος το καλοκαίρι. Σχολίασε επίσης τους αντιπάλους που περιμένουν την ομάδα του Ρόζεν Μπαρτσόφσκι στα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ 2025 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Μπαρτζώκας: «Φτάνουμε τα 70 παιχνίδια στη σεζόν, θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

17:48 - 11.05.2023

Μπαρτζώκας: «Φτάνουμε τα 70 παιχνίδια στη σεζόν, θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την κόπωση των παικτών του τη φετινή σεζόν, αφού ήδη πλησιάζουν τα 70 ματς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτή είναι η δουλειά τους και ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό τόσο στη Basket League, όσο και στο Final Four της Euroleague.

- Υπάρχει περίπτωση να ασχοληθείς με την προετοιμασία και τους αγώνες της εθνικής φέτος το καλοκαίρι;

- Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω. Δεν έχω μιλήσει με τον προπονητή. Θέλω να τελειώσει η σεζόν, να ξεκουραστώ λίγο και βλέπουμε. Αν υπάρξει ευκαιρία θα βοηθήσω την ομάδα στα πρώτα ματς που είναι τον Ιούλιο. Ας μην βιαζόμαστε όμως, υπάρχει πολύς χρόνος, το βουλγαρικό πρωτάθλημα πρέπει να τελειώσει, αυτή τη στιγμή ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει τα σχέδιά του για την ομάδα του συλλόγου του. Ας μην βιαζόμαστε, όλα στην ώρα τους. Τώρα έχουμε τον καθένα να κυνηγάει τους δικούς του στόχους και θα δούμε από εκεί και έπειτα.

- Στα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ 2025, η Βουλγαρία βρίσκεται σε όμιλο με Νορβηγία και Αυστρία. Τι πιστεύεις για αυτούς τους αντιπάλους; Με την πρώτη ματιά φαίνονται εύκολοι...

- Και η Πορτογαλία έμοιαζε έτσι, αλλά όπως είδατε δεν τα καταφέραμε. Δεν ξέρω ποια θα είναι η σύνθεση των ομάδων, δεν έχω ακούσει για τη Νορβηγία. Η Αυστρία είχε πάντα καλούς παίκτες σε καλά πρωταθλήματα, αλλά δεν ξέρω τίποτα για τη Νορβηγία. Αλλά κάθε ομάδα παίζει, κάθε έθνος θέλει να κερδίζει τους αγώνες, οπότε δεν είναι εύκολο.

- Στα προκριματικά για τους Ολυμπιακούς αγώνες η Βουλγαρία θα αντιμετωπίσει τις Τουρκία, Ουκρανία και Ισλανδία. Εδώ το έργο φαίνεται να είναι πιο περίπλοκο...

- Ας είμαστε ρεαλιστές, ας μάθουμε τι κυνηγάμε και ποιοι είναι οι στόχοι του βουλγαρικού μπάσκετ. Σε αυτά τα ματς καλό θα ήταν να παίξουμε νεαρούς παίκτες για να δούμε πώς είναι να παίζεις απέναντι σε τέτοιους παίκτες, γιατί ο στόχος είναι πολύ δύσκολο να κυνηγηθεί με τη φόρμα αυτή τη στιγμή. Όλα είναι θέμα εμπειρίας, να βλέπεις σε αυτά τα ματς με τέτοια αστέρια στους αντιπάλους. Θα δούμε, ο Αύγουστος είναι πολύ μακριά για να το σκεφτούμε αυτό.