Ο Ουεμπανιαμά έχει... άγριες διαθέσεις: «Θέλω να καρφώσω μπροστά στον ΛεΜπρόν!» (vid)

Ο Ουεμπανιαμά έχει... άγριες διαθέσεις: «Θέλω να καρφώσω μπροστά στον ΛεΜπρόν!» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 12:37 - 25.06.2023

Από τις πρώτες στιγμές του στο ΝΒΑ ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά αφήνει το στίγμα του, με τον Γάλλο άσο να αποκαλύπτει πως θα ήθελε να καρφώσει στο πρόσωπο του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά. Το next big thing του παγκόσμιου μπάσκετ έφτασε στο Σαν Αντόνιο, για χάρη των Σπερς, που τον επέλεξαν στο νο.1 του NBA Draft 2023.

Γύρω από τον Γάλλο άσο έιναι αποφασισμένοι να χτίσουν το μέλλον τους, στοχεύοντας σε επιστροφή στην κορυφή. Ο ίδιος ο Wemby μάλιστα είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο στόχο του, που είναι η εξέλιξή του πάνω στο παρκέ. Από τις πρώτες δηλώσεις του έδειξε πως έχει τα πόδια στο έδαφος και σκέφτεται μόνο τη νίκη.

Βίκτορ Ουεμπανιαμά

Την ίδια ώρα ωστόσο φανέρωσε και τις διαθέσεις του ενόψει του μέλλοντος. Διότι στην ερώτηση «σε ποιον παίκτη θα ήθελες να καρφώσει;» η απάντηση ήταν αφοπλιστική. Καθιστώντας σαφές σε ποιον παίκτη θα ήθελε να κάνει το καλύτερο κάρφωμα της καριέρας του.

«Σε όλους, αλλά θα ήταν ξεχωριστό να το καταφέρω να καρφώσω μια μέρα μπροστά στον ΛεΜπρόν. Γιατί είναι το ίνδαλμα αυτής της λίγκας για πολλά χρόνια», ήταν τα λόγια του.

Με την απάντησή του αφενός έδειξε τον σεβασμό και αναγνώρισε πως ο «βασιλιάς» παραμένει ακόμα και σήμερα το πρόσωπο της λίγκας, αλλά από την άλλη έδειξε πως είναι έτοιμος να κοντράρει κάθε αντίπαλο και να μην χαριστεί σε κανέναν, φτάνοντας στον στόχο του, που είναι η νίκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκαν και άλλοι rookies, όπως ο Χάιμε Χάρκεζ των ΜαΪάμι Χιτ, ο Μπράντον Μίλερ των Σάρλοτ Χόρνετς, αλλά και ο Μπιλάλ Κουλιμπαλί, καθώς άπαντες ψήφισαν «ΛεΜπρόν», ως τον παίκτη στον οποίο θα ήθελαν να καρφώσουν.

Tags: