Η Αρμάνι Μιλάνο έφυγε θριαμβεύτρια από την έδρα της Βίρτους Μπολόνια
i

Twitter / Olimpia Milano

Η Αρμάνι Μιλάνο έφυγε θριαμβεύτρια από την έδρα της Βίρτους Μπολόνια

Sportal newsroom 23:40 - 02.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:17 - 03.01.2023

Ο Μπράντον Ντέιβις έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια και οι Μιλανέζοι νίκησαν στη Μπολόνια τη Βίρτους με 96-74.

Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν η νικήτρια του μεγάλου ντέρμπι στην Ιταλία κόντρα στη Βίρτους. Ανάμεσα στις δύο ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα στην Euroleague. Οι παίκτες του Ετόρε Μεσίνα έκαναν εμφατικό πέρασμα από την έδρα των αντιπάλων τους και τους πλησίασαν στον έναν βαθμό στην κατάταξη του εγχώριου πρωταθλήματος. 

Νίκησε και τη Βαλένθια και χτίζει σερί η Αρμάνι Μιλάνο
EUROLEAGUE

23:26 - 29.12.2022

Νίκησε και τη Βαλένθια και χτίζει σερί η Αρμάνι Μιλάνο

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της πήρε η Αρμάνι Μιλάνο, αφού επιβλήθηκε της Βαλένθια στην Ιταλία με σκορ 90-79. Οι Ιταλοί μετά τον Ερυθρό Αστέρα και τη Μονακό υπέταξαν και την ισπανική ομάδα και πλέον βλέπουν το μέλλον πιο αισιόδοξα.

Η πρώτη μεγάλη μάχη του ιταλικού πρωταθλήματος βρήκε την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα να χαμογελάει, αφού οι Μιλανέζοι χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση των Μπράντον Ντέιβις και Τιμοτέ Λουαού-Καμπαρό, επιβλήθηκαν της Βίρτους και ψαλίδησαν τη διαφορά που είχαν από τους πρωτοπόρους της Σέρια Α.

Από την πρώτη κιόλας περίοδο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι θέλουν να μπουν με το δεξί στη νέα χρονιά, αφού ήταν μπροστά στο σκορ και δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να πάρουν ανάσα. Το 15-19 του α' δεκαλέπτου ήταν εύθραστο, όμως οι Μιλανέζοι στη β' περίοδο έπαιξαν ακόμα πιο δυναμικά και κατφεραν να κλείσουν το ημίχρονο με διαφορά οκτώ πόντων (32-40). Σε αυτό το διάστημα Ντέιβις και Καμπαρότ ήταν αυτοί που έδιναν σκορ στους φιλοξενούμενους, την ώρα που ο Μίλος Τεόντοσιτς προσπαθούσε να διατηρήσει την Βίρτους στο παιχνίδι.

Μετά το 25ο λεπτό στην επιθετική εξίσωση της Αρμάνι μπήκε και ο Μπίλι Μπάρον, ο οποίος στο α' μέρος είχε μόλις τρεις πόντους. Ο Αμερικάνος πήρε τα πάνω του και έτσι το ντέρμπι έγινε εύκολη υπόθεση για την Αρμάνι, η οποία στο 30' προηγούταν με 15 (50-65), ενώ έκλεισε τον αγώνα στο +22 (74-96).

Ο Ντέιβις σημείωσε 23 πόντους, ενώ Μπάρον και Καμπαρό πρόσθεσαν από 17 για τους νικητές, ενώ για τη Βίρτους ο Τεόντοσιτς έβαλε 17 και ο Μπελινέλι 10. Αυτοί ήταν και οι μόνοι παίκτες του Σκαριόλο με διψήφιο νούμερο πόντων.