Βράνκοβιτς: «Νιώθω τέλεια εδώ, ο Παναθηναϊκός είναι στην καρδιά μου»
i

Στόγιαν Βράνκοβιτς / © Intime

Βράνκοβιτς: «Νιώθω τέλεια εδώ, ο Παναθηναϊκός είναι στην καρδιά μου»

Sportal newsroom 20:57 - 30.12.2022 / Ανανεώθηκε: 23:58 - 30.12.2022

Ο σπουδαίος σέντερ της δεκαετίας του ‘90 και πρωταθλητής ευρώπης με τον Παναθηναϊκό το 1996 εμφανίστηκε στο γήπεδο, αποθεώθηκε, τιμήθηκε και θυμήθηκε τα παλιά.

Η κερκίδα τον υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και με χειροκροτήματα. Όπως τα χρόνια που έπαιζε στην ομάδα. Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς έπαιξε στον Παναθηναϊκό από το 1992 έως το 1996, όταν και κατέκτησαν μαζί την Ευρωλίγκα. Βέβαια, η πρώτη του εμπειρία στην Ελλάδα ήρθε το 1989 όταν βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για μία χρονιά με τη φανέλα του Άρη. 

Στη συνέχεια πήγε στο ΝΒΑ, φόρεσε το πρώτο τριφύλλι της καριέρας του με τον Μπόστον Σέλτικς και ακολούθως το δεύτερο με τον Παναθηναϊκό.  

Πλέον στα 58 του, ένας από τους σπουδαιότερους σέντερ της γενιάς του, βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (30/12) στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το μεγάλο ματς της 19ης αγωνιστικής της Euroleague και δεν έκρυψε πως «αισθάνομαι σπουδαία κάθε φορά που έρχομαι εδώ, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Νιώθω σαν να βρίσκομαι σπίτι μου. Συναισθηματικά, η καρδιά μου είναι πάντα εδώ» είπε ο Βράνκοβιτς για να ξεκαθαρίσει πως «είμαι ο μεγαλύτερος φίλαθλος του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, νιώθω ένας από οπαδούς. Εύχομαι να νικήσουμε!». 

Οσον αφορά στο σχολιασμό των σέντερ των δύο ομάδων, μιας και ξέρει καλύτερα τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης είπε σκεπτόμενος τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Μουσταφά Φαλ πως «Είναι δύσκολο το έργο των ψηλών, αλλά πλέον στο μπάσκετ δεν έχει σημασία πόσο ύψος έχεις. Σημασία έχει αν μπορείς να τρέξεις και να σουτάρεις».