Δημήτρης Ιτούδης: «Εύχομαι να μην συμβεί ποτέ και πουθενά τραγωδία σαν αυτή που έζησε η Τουρκία»

Δημήτρης Ιτούδης

i

© Intime

Δημήτρης Ιτούδης: «Εύχομαι να μην συμβεί ποτέ και πουθενά τραγωδία σαν αυτή που έζησε η Τουρκία»

Sportal newsroom 11:04 - 24.02.2023

Η Φενέρμπαχτσε νίκησε στο Βελιγράδι την Πατρίζαν, αλλά ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης δεν ήθελε να μιλήσει για τη νίκη της ομάδας του, αλλά «για όσα έζησε ο τούρκικος λαός τις μέρες του φονικού σεισμού».

Θα μπορούσε να είχε πει πολλά για τη νίκη της ομάδας του. Ο Δημήτρης Ιτούδης πήγε στο αγαπημένο του Βελιγράδι με τη Φενέρμπαχτσε για να αντιμετωπίσει την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έφυγε από τη Σερβία με τη νίκη και παρά την ύψηστη σημασία αυτής -και βαθμολογικά και συναισθηματικά- ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός άφησε στην άκρη τα αγωνιστικά ζητήματα. 

Διότι, υπήρξαν μεγαλύτερα και πολύ πιο σημαντικά θέματα προς αναφορά. Θέλησε να μιλήσει για τις μαύρες μέρες του φονικού σεισμού που έζησε η χώρα στην οποία ζει και εργάζεται από το ξεκίνημα της σεζόν. Κάτι το οποίο δεν είναι δυνατόν να ξεχαστεί από τη μία μέσα στην άλλη. 

Βαλένθια - Ολυμπιακός: Με στόχο το... αήττητο και την «εκδίκηση» στην Ισπανία οι «ερυθρόλευκοι»
EUROLEAGUE

10:16 - 24.02.2023

Βαλένθια - Ολυμπιακός: Με στόχο το... αήττητο και την «εκδίκηση» στην Ισπανία οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Βαλένθια στο «Φοντέτα» το βράδυ της Παρασκευής (24/2,21:30), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Euroleague - To πρόγραμμα, τα αποτελέσματα και η βαθμολογία.

«Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες μιας φοβερής τραγωδίας για τον τουρκικό λαό», είπε μετά το τέλος του ματς της ομάδας του κόντρα στην Παρτιζάν. «Είναι πραγματικά δραματικό τόσοι άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, οικογένειες να διαλύονται και περιουσίες να καταστρέφονται σε μία στιγμή. Για εμάς λοιπόν, ήταν μια πολύ έντονη συναισθηματική στιγμή και ως σύλλογος έπρεπε να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, εκτός από το αγωνιστικό. Επικεντρωθήκαμε σε αυτό το τελευταίο διάστημα γιατί αυτό θεωρήσαμε σωστό», πρόσθεσε ο 53χρονος Έλληνας κόουτς.

«Στο δικό μας μικρόκοσμο», κατέληξε λέγοντας «πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας και να γίνουμε καλύτεροι. Σε όλα τα επίπεδα, ως άνθρωποι, ως επαγγελματίες. Ο καθένας από εμάς γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει για να βοηθήσει την κοινωνία και εν προκειμένω τον τουρκικό λαό, που υπέφερε τόσο πολύ από αυτή την ιστορία. Από την πλευρά μας αυτό κάναμε ως σύλλογος, αυτό οφείλαμε προς τους εαυτούς μας, αλλά και προς τους συνανθρώπους μας. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι ελπίζω να μην συμβεί ποτέ ξανά και πουθενά στον κόσμο, τραγωδία σαν κι αυτή».