Ο Μωραΐτης στο Sportal: «Είμαι έτοιμος για την Εθνική και τον Παναθηναϊκό, με ανέβασε επίπεδο ο Σπανούλης»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:22 - 03.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:27 - 03.08.2023

Ο Δημήτρης Μωραΐτης μίλησε στο Sportal για την Εθνική μας ομάδα, την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, αλλά και τη βοήθεια που πήρε από τον Βασίλη Σπανούλη και το Περιστέρι.

Ο Δημήτρης Μωραΐτης είναι έτοιμος για την μεγάλη πρόκληση της Εθνικής ομάδας, σε ένα καλοκαίρι – ορόσημο για την καριέρα του, καθώς πλέον είναι παίκτης ομάδας Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να τον κάνει δικό του.

«Όχι δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο αυτό το καλοκαίρι. Είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ για όλα. Πρώτα η Εθνική με την οποία θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό και μετά ακολουθεί ο Παναθηναϊκός», ήταν τα πρώτα λόγια του διεθνούς Έλληνα γκαρντ στο Sportal, με τα οποία έδειξε και την χαρά του για όσα συμβαίνουν, αλλά και την ανυπομωνησία του για αυτά που ακολουθούν.

Βέβαια το κεφάλαιο Εθνική δεν θα είναι απλό. Ο Δημήτρης Μωραΐτης, όπως και ο Μιχάλης Λούντζης, αναμένεται να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο, με την Ελλάδα, λόγω και των απουσιών των Καλάθη και Σλούκα, να περιμένει πολλά από τους δύο τους. Τι έχει να πει όμως για αυτό ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού;

«Με ενθουσιάζει. Δεν με αγχώνει κάτι τέτοιο. Είναι το μπάσκετ, αυτό που αγαπάμε. Δεν χρειάζεται άγχος. Ανυπομονώ και είμαι ενθουσιασμένος που θα έχουμε μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες μου».

Η Εθνική βέβαια αποτελεί και ένα καλό… πρόγευμα για τον Μωραΐτη, ο οποίος προπονείται στο ΟΑΚΑ, την έδρα που θα περάσει τη νέα σεζόν.

«Με πάει καλά να ξέρεις το ΟΑΚΑ. Θα μπω έτοιμος στον Παναθηναϊκό. Και στην Εθνική. Έκανα και προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό πριν και έχω δουλέψει αρκετά».

Δημήτρης Μωραΐτης Panathinaikos BC

Τέλος, δεν γινόταν να μην σταθούμε στον Βασίλη Σπανούλη. Ο «Kill Bill», όπως είχε κάνει και ο Μίλαν Τόμιτς την προηγούμενη σεζόν, πήρε από κοντά τον Δημήτρη Μωραΐτη και τον βοήθησε σε όλους τους τομείς, όπως και σύσσωμο το Περιστέρι, με τον 24χρονο γκαρντ να μην ξεχνά τους προπονητές και τον σύλλογο στον οποίο πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια.

«Σίγουρα με ανέβασε επίπεδο. Με πίεζε και μου μιλούσε καθημερινά. Με βοήθησε και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για την στήριξη και όλους τους προπονητές μου».