Επίσημο: Τα ηνία της Ρέτζιο Εμίλια στον Πρίφτη (pic)

Δημήτρης Πρίφτης

i

©Intime

Επίσημο: Τα ηνία της Ρέτζιο Εμίλια στον Πρίφτη (pic)

Χρήστος Τσάλτας 13:23 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:35 - 19.06.2023

Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ο διάδοχος του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της Ρέτζιο Εμίλια, με την ιταλική ομάδα να ανακοινώνει το deal με τον Έλληνα προπονητή για την ερχόμενη σεζόν.

Μετά την εμπειρία του στην Ρωσία, με την Ούνικς Καζάν, αλλά και στην Τουρκία, με την Τόφας, ο Δημήτρης Πρίφτης ετοιμάζεται για νέο ξεκίνημα στην καριέρα του, αυτή τη φορά στην Ιταλία. Ο Έλληνας προπονητής θα είναι ο νέος heado coach της Ρέτζιο Εμίλια, η οποία ανακοίνωσε την πρόσληψή του, διαδεχόμενος τον Ντράγκαν Σάκοτα.

Ο Πρίφτης την περασμένη σεζόν, μετά την αποχώρησή του από την Τόφας, έμεινε εκτός πάγκων, ωστόσο η σεζόν 2023-24 θα τον βρει ξανά ενεργό, για να αναλάβει αυτή τη φορά τα ηνία της Ρέτζιο Εμίλια, που έχει σαν στόχο να ξεφύγει από τα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας και να παρουσιαστεί ανταγωνιστική σε ένα άκρως απαιτητικό πρωτάθλημα΄ομως το ιταλικό.

Τις τελευταίες μέρες το όνομα του έμπειρου προπονητή, που στο παρελθόν είχε περάσει από τον πάγκο του Άρη και του Παναθηναϊκού, βρέθηκε στην επιφάνεια για την ιταλική ομάδα, κερδίζοντας την σχετική κούρσα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Η Ρέτζιο Εμίλια άλλωστε θέλει να κάνει βήματα μπροστά, καθώς την σεζόν που ολοκληρώνεται τερμάτισε στην 14η θέση με ρεκόρ 11 νίκες και 19 ήττες.

Έτσι, για πρώτη φορά στην καριέρα του θα βρεθεί στην Ιταλία, σε ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου, με έντονο ανταγωνισμό, καθοδηγώντας την Ρέτζιο Εμίλια, που με τον Έλληνα προπονητή φιλοδοξεί να κάνει restart και να επιστρέψει σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε και τυπικά, με την ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Αυτή θα είναι η όγδοη ομάδα της καριέρας του ως head coach, μετά την Καβάλα (2010-12), τον Ίκαρο Καλλιθέας (2012-13), τον Κολοσσό Ρόδου (2013-14), τον Άρη (2014-17), την Ούνικς Καζάν (2017-21), τον Παναθηναϊκό (2021-22) και την Τόφας (2022-23). Η Ιταλία θα είναι η τρίτη χώρα στο εξωτερικό στην οποία θα εργαστεί, μετά την Ρωσία και την Τουρκία.