Ο Προμηθέας ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Χριστόπουλο

Γιάννης Χριστόπουλος

i

© Intime

Ο Προμηθέας ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Χριστόπουλο

Sportal newsroom 12:35 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:43 - 09.05.2023

Ο κόουτς Γιάννης Χριστόπουλος αποδεσμεύτηκε από τον Προμηθέα, με την ομάδα της Πάτρας να συζητάει με τους Δημήτρη Πρίφτη και Γιάννη Καστρίτη για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος διαδέχθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν τον Μάκη Γιατρά στον πάγκο του Προμηθέα, όταν ο τελευταίος αποχώρησε λόγω προβλημάτων υγείας. Εδώ και μέρες όμως, ειδικά μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στα play offs της Basket League, η ομάδα της Πάτρας είχε δείξει -με το τρόπο της- την απόφασή της τη νέα σεζόν να εμφανιστεί με άλλον επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας. 

Στο στόχαστρο είναι ο Γιάννης Καστρίτης, σε περίπτωση που δεν συνεχίσει στον Άρη, ενώ πλέον έχει εμφανιστεί ως φαβορί ο Δημήτρης Πρίφτης και οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει ήδη. Αυτό που απέμενε, ήταν η ανακοίνωση της αποδέσμευση του κόουτς Χριστόπουλου και \το πρωί της Τρίτης (9/5) ήρθε κι αυτή. 

Ο Προμηθέας ενημέρωσε με κάθε επισημότητα το τέλος της συνεργασίας με τον 48χρονο προπονητή και πλέον με την... ησυχία του καλείται να αποφασίσει σε ποιον θα δώσει το χρίσμα. 

Θέλει να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση, καθώς από την φετινή ομάδα θα μείνουν ελάχιστοι παίκτες και ο νέος κόουτς θα χρειαστεί να κάνει αναλυτικό πλάνο προγραμματισμού για τις απαιτήσεις την νέας περιόδου. Επίσης θα χρειαστεί να καθοριστεί και το μπάτζετ του Προμηθέα, που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι περιορισμένο σε σχέση με φέτος. 

Αναλυτικα η ανακοίνωση του Προμηθέα:

«H ΚΑΕ Προμηθέας ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή της ομάδας, κ. Γιάννη Χριστόπουλο. Ο Γιάννης Χριστόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Προμηθέα Πάτρας σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, μεσούσης της περιόδου, με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη να είναι πολλές και απαιτητικές.

Ευχαριστούμε θερμά τον coach Χριστόπουλο για την προσφορά του στον Προμηθέα και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».