Μυθικός Ουότερς, οδήγησε σε νίκη το Πουέρτο Ρίκο

Ο Ουότερς οδήγησε το Πουέρτο Ρίκο στη νίκη κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία

i

FIBA

Μυθικός Ουότερς, οδήγησε σε νίκη το Πουέρτο Ρίκο

Νίκος Καλαμπάκας 17:05 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:13 - 01.09.2023

Ο Tρέμοντ Ουότερς έκανε πράγματα και θαύματα και το Πουέρτο Ρίκο έφτασε στη νίκη με σκορ 102-97, βάζοντας «φωτιά» στον όμιλό τους!

Μπορεί ο Καρλ Άντονι Τάουνς για μια ακόμα φορά να έκανε τα πάντα στο παρκέ και να ήταν μια ομάδα μόνος του, ωστόσο το Πουέρτο Ρίκο δεν πτοήθηκε βλέποντάς τον να κάνει ότι θέλει στο παρκέ και πήρε νίκη κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία με σκορ 102-97. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε ο Ουότερς να «σκεπάσει» την εμφάνιση του Τάουνς και να γίνει αυτός ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, την οποία τελικά ολοκλήρωσε έχοντας σημειώσει 37 πόντους, μόλις 2 λιγότερους από αυτούς του Τάουνς.

Έχοντας ως κορυφαίο παίκτη του τον Τρέμοντ Ουότερς, το Πουέρτο Ρίκο επιβλήθηκε με σκορ της Δομινικανής Δημοκρατίας και έβαλε φωτιά στον όμιλό τους!

Το Πουέρτο Ρίκο ήθελε μόνο νίκη κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία προκειμένου να έχει ελπίδες να συνεχίσει στη διοργάνωση κι έτσι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι προκειμένου να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του. Σε πρώτη φάση το κατάφερε, καθώς στο τέλος του α' δεκαλέπτου βρέθηκε να προηγείται με διαφορά 5 πόντων (17-12), όμως το δεύτερο δεκάλεπτο οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους.

Το παιχνίδι «άνοιξε» οι δύο αντίπαλοι έτρεξαν αρκετά στο γήπεδο και αυτό είχε ως συνέπεια το ημίχρονο να κλείσει με το σκορ ισόπαλο (45-45).

Γνωρίζοντας ότι η Ιταλία είχε ξεπεράσει το εμπόδιο των Σέρβων, οι Δομινικανοί έδωσαν τα πάντα στο παρκέ και σταδιακά παρουσιάζονταν ολοένα και πιο δυνατοί, Με τη συμπλήρωση του 30λεπτου είχαν πάρει διαφορά πέντε πόντων (74-69) κι έβαζαν πλώρη για την πρώτη θέση του ομίλου!

H Δομινικανή Δημοκρατία έφτασε τη διαφορά στο +8 (84-76) στην τελευταία περίοδο, όμως το Πουέρτο Ρίκο κάπου εκεί ξύπνησε για τα καλά και με ένα σερί 10-0 προηγήθηκε με 86-84, βάζοντας στον αγώνα «φωτιά».

Δεκάλεπτα: 12-17, 45-45, 74-69, 97-102

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.