Ο Λιμνιάτης στο Pre Game του Sportal: «Θα σας πω δύο ιστορίες για τον Σενγκέλια» (vid)

Ο Λιμνιάτης στο Pre Game του Sportal: «Θα σας πω δύο ιστορίες για τον Σενγκέλια» (vid)

Sportal newsroom 15:57 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 01.09.2023

Όλα όσα είπε ο Γιώργος Λιμνιάτης στο Pre Game του Sportal, λίγο πριν το μεγάλο ματς της Ελλάδας με την Λιθουανία.

Ο Γιώργος Λιμνιάτης ήταν ο καλεσμένος μας στο Pre Game του Sportal, με τον έμπειρο κόουτς να αναλύει το παιχνίδι της Ελλάδας με την Λιθουανία, αλλά και να μοιράζεται κάποιες ξεχωριστές ιστορίες για τον Τόκο Σενγκέλια και την Εθνική Γεωργίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Λιμνιάτης στο Pre Game του Sportal:

Για το παιχνίδι:

«Πολύ δύσκολο απέναντι σε ομάδα με ποιότητα παρά τις απουσίες. Έχει μέγεθος δύναμη και αθλητικότητα που δεν μας ταιριάζουν.

Πρέπει να ρόσωπο δευτέρου ημιχρόνου Νέα Zηλανδία, πίεση στους χειριστές για να μην έχει μπάλες ο Βαλαντσιούνας. Είναι κυρίαρχο αυτό το στοιχείο. Πρέπει να βρούμε ρυθμό και να βάλουμε τα σουτ.

'Έχει χρησιμοποιήσει ζον πρες καθυστέρησης. Θα δούμε τέτοιες άμυνες. Θεωρώ ότι όσον αφορά το κομμάτι Βαλαντσιούνας ίσως επιλέξουμε παγίδες. Έχει ρίσκο αυτό, όμως όταν αγωνίζεσαι με ομάδα θεωρητικά καλύτερη, πρέπει να ρισκάρεις.

Πρέπει να τους κρατήσουμε κάτω από τους 75 πόντους. Πρέπει να χαμηλώσει το νούμερο. Βέβαια τα σκορ με αδύναμους αντιπάλους ίσως δεν είναι η πραγματική εικόνα, όμως σαν σχολή έχουν μέγεθος, αθλητικότητα, σουτέρ. Σημαντικό κομμάτι και τα επιθετικά ριμπάουντ. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να έχουν δεύτερες κατοχές. Δεν είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνει ατομικά από τους ψηλούς, αλλά συνολικά όλης της ομάδας.

Ο Γιοκουμπάιτις έχει αναβαθμισμένο ρόλο. Στην Εθνική είναι σημείο αναφοράς. Είναι πιεστικός ο Ουόκαπ και μπορούμε να φούμε κάποιες καταστάσεις στο τρανζίσιν. Στο 5-5 υστερούμε ταλέντου, οπότε είναι πολύ σημαντική η άμυνα. Και για να κλέψουμε, αλλά και για να μην έχουν εύκολη λειτουργία στην επίθεση.

Η χημεία στις Εθνικές είναι σημαντική, Είναι πολύ μικρός ο χρόνος προετοιμασίας, οπότε είναι πιο εύκολο να βρεις χημεία αν έχεις παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί.

Είναι πιο σημαντικό να μείνουμε κοντά στο σκορ. Ο Παπαπέτρου ίσως ματσάρει με τον Μπραζντέικις που είναοι ένα δυνατό παιδί. Όλα όμως πρέπει να ξεκινήσουν από την άμυνα. Αυτό θα μας δώσει ψυχολογία. Πολύ σημαντικό θα είναι και το πώς θα σουτάρουμε.

Μας έχει στοιχίσει και όταν ήταν και ο Γιάννης γιατί οι αντίπαλοι κλείναν μέσα. Στο ένα παιχνίδι μπορεί να σουτάρεις καλά και ελπίζω να είναι αυτή η μέρα.

Υπάρχουν έμπειρα προπονητικά επιτελεία. Είναι εύκολο να χαρακτηριστικά της κάθε ομάδας. Τέτοια παιχνίδια, πάνω από τακτική και λεπτομέρειες κρίνονται από το πώς θα προσεγγίσεις το ματς και από την ενέργεια. Η ομάδα που θα δείξει μαχητικότητα και ενέργεια θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα έχει προβάδισμα για τη νίκη. '

Οι Λιθουανοί είχαν δύο ομάδες που ήταν εύκολη λεία. Εμείς, πέραν της Ιορδανίας, είχαμε τους Αμερικανούς και το κακό ημίχρονο με τη Νέα Ζηλανδία. Πρέπει να τους κάνουμε, μέσα από την ενέργεια πως μιλάμε για ένα ματς που δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα ματς».

Για το Μαυροβούνιο:

«Το Μαυροβούνιο είναι μια ομάδα από την Γιουγκοσλαβία με καλούς παίκτες, ποιότητα στους ψηλούς, τον Πέρι που είναι καλός παίκτης. Αν όλα πάνε καλά, πάλι το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι δύσκολο».

Για τις ομάδες που του έχουν κάνει εντύπωση:

«Ο Καναδάς μου έχει κάνει εντύπωση. Ο αποκλεισμός της Γαλλίας είναι ένα σοκ, παρότι βρίσκεται στο τελείωμα μιας φουρνιάς. Μπορεί η Λετονία να μην προκαλεί δέος, όμως παρότι απουσιάζει ο Πορζίνγκις έχει πολύ καλά στοιχεία. Οι Ιταλοί δείχνουν ότι έχουν χαρακτήρα. Τους χρωστούσε η τύχη. Οι Αμερικάνοι επίσης πολύ καλοί. Αυτές είναι οι ομάδες που έχουν ξεχωρίσει.

Οι Εθνικές είναι εντελώς διαφορετική διαδικασία από την προετοιμασία ενός κλαμπ. Στις Εθνικές έχεις πολύ μικρό χρονικό διάστημα και να μην βάλεις πολλά πράγματα, ώστε να τα Βλέπουμε και πως οι ομάδες με πολλούς παίκτες από τα παράθυρα έχουν μια χημεία».

Για την Εθνική Γεωργίας:

«Η Γεωργία έχει τρυπήσει το ταβάνι της και έκανε και το επόμενο βήμα με την πρόκριση στους «16». Πρέπει να ευχαριστηθεί την συμμετοχή της. Θα κλείσει ένας κύκλος μιας σημαντικής φουρνιάς, οπότε πρέπει να γεωργιανό μπάσκετ να δει το επόμενο βήμα. Είναι δύσκολο να τους βλέπω από μακριά. Είμαι 6 χρόνια εκεί και έχουμε δημιουργήσει ξεχωριστή σχέση. Προσπαθούσα να μην βλέπω. Όταν ήταν αρνητικά τα πράγματα δεν ήθελα να δω τα ματς».

Για τον Τόκο Σενγκέλια:

«Είναι διαφορετικά τα χαρακτηριστικά του Χουάντσο με τον Σενγκέλια. Θα αναφέρω δύο ιστορίες που τον χαρακτηρίζουν τον Τόκο. Είχαμε πρωινή προπόνηση και είχα αναλάβει τους ψηλούς. Είχε φτάσει στο ξενοδοχείο 7 το πρωί και είχαμε προπόνηση 10. Εκείνος που είχε την μεγαλύτερη ένταση ήταν ο Σενγκέλια. Το δεύτερο είναι ο τρόπος που έκανε τα πράγματα στο τελευταίο παράθυρο τον Φλεβάρη. Υπήρχε άρνηση από την Μπολόνια. Ο Σενγκέλια εξασφάλισε μόνο του την άδεια. Ήρθε, έκανε μια προπόνηση, έπαιξε, μετά έφυγε με ιδιωτικό αεροπλάνο για την Μπολόνια, έκανε πρωινή προπόνηση γιατί όρος για να τον αφήσει ήταν να είναι παρών στο πρωινό. Έπαιξε, πήρε ξανά αεροπλάνο, ήρθε στην Γεωργία και έπαιξε και το δεύτερο ματς. Εμείς τον λέμε ταύρο. Είναι ένα παιδί που αποδεικνύει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο».

Ξέμεινε από δυνάμεις η Εθνική, η Λιθουανία τιμώρησε με τρίποντα και ο αποκλεισμός ήρθε!
FIBA WORLD CUP

17:26 - 01.09.2023

Ξέμεινε από δυνάμεις η Εθνική, η Λιθουανία τιμώρησε με τρίποντα και ο αποκλεισμός ήρθε!

Για 20 λεπτά η Εθνική ήταν πολύ δυναμική, ο Τόμας Ουόκαπ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έκαναν απίστευτη δουλειά, αλλά η Λιθουανία περίμενε στη γωνία. Με ασταμάτητα τρίποντα ανέτρεψαν την εικόνα του ματς και τελικά νίκησε με το ευρύ 92-67 - Η Ελλάδα αποκλείστηκε από τη συνέχεια, παίζει στις 3/9 με το Μαυροβούνιο στην τελευταία της παρουσία στη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Για την αγάπη των Γεωργιανών για την Εθνική τους ομάδα:

«Το Εθνικό σπορ της Γεωργίας είναι το ράγκμπι, αλλά αγαπάνε πολύ την Εθνική του μπάσκετ. Είναι μια ομάδα με πολλά αστέρια. Η προηγούμενη φουρνιά είχε παίκτες σε υψηλό επίπεδο. Έχουν μεσογειακό ταπεραμέντο. Ενθουσιάζονται και απογοητεύονται. Μπορεί να μην είναι το εθνικό σπορ, αλλά αγκαλιάζουν πολύ την Εθνική ομάδα».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.